Prodej nošeného oblečení po dětech

135
20.9.07 14:19

prodej nošeného oblečení po dětech

Maminky, nevíte některá jestli je třeba zdanit prodej nošeného oblečení po dětech na různých bazárcích na internetu? Díky za info. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1039
20.9.07 14:43

Ahoj, no zrovna tuhle jsem se na to manži (účetního) vyptávala a on mi tvrdil, že pokud je to jen příležitostný prodej (jakože jednou za měsíc prodáš něco, co už je vám malý a neživíš se tím, že bys prodávala pravidelně ve velkým) a nepřesáhne to 10000 (asi za rok, nevím???), tak se to danit nemusí. Ještě se ho na to optám přesně, až dorazí z práce, jestli nezapomenu nebo ti zatím nikdo fundovaně neodpoví :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
20.9.07 19:20

Já myslím, že ne, protože to je zboží, za které jsi už jednou daň zaplatila a bylo by to tak dvojí zdanění. Nějaký roční limit tam je, ale myslím, že už to z těch 10 000,– co bývalo zvedli, ale nakolik , to nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
20.9.07 21:17

jo tak to nevím přesné podrobnosti, ale třeba přes ten mimibazar to nedaníš. Nevím, jak to tam mají zařízené, můžeš to tam prodávat i bez poplatku a cenu si určuješ sama, a z ní nic neodvádíš.
ták tož to příspěvek mě coby dańového hotentota, ale tím výše napsaným jsem si jistá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
20.9.07 21:59

Tak upřesním: 10000,– to je na přebyty zemědělský výroby - na hadříky se vztahuje limit 6000,– ročně. Danit by se to mělo, až když to začneš dělat pravidelně. Tolik mi řekl manža. Ale upřímně - pokud to je fakt jen sem tam něco po dětech, tak ti na to stejně nikdo nepřijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
21.9.07 08:21

děkuji za odpovědi, rozhodně neprodám věci za 6000 Kč za rok, tak budu v klidu:) Je to jen občas, když dcera vyroste z nějakého pěkného oblečení, které ještě pořád vypadá jako nové a mě je líto ho dát do skříně bez užitku,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.4.11 07:19

Koupila jsem megabalík značkového oblečení

Také nakupuji a prodávám nošené oblečení po dětech. Jednou jsem na internetu objevila inzerát, kde paní Martina Šedinová nabízela 100 ks oblečení z Anglie jen značky next v super stavu! No koho by to nezaujalo. Říkala jsem si, obleču pěkně děti v rozšířené rodině, zbylé velikosti pak třeba nabídnu na aukru. Zaplatila jsem za pytel skoro 4500 kč „ZA LUXUSNÍ CENU - NEVÁHEJTE“ - jak paní uvedla. Ještě jsem se jí v emailu znovu dotazovala na kvalitu, a ona mě ubezpečovala, že jsou věci bez vad. Ale pozor, po jeho přijetí jsem byla velmi zklamaná, popis u inzerátu vůbec neodpovídal. Jednalo se spíše o 3. jakost, více méně nepoužitelné kusy oblečení, které pro paní byly v jejím kamenném obchodě neprodejné (prošoupaná kolena, velmi nehezké začívání v rozkroku,
trika a mikiny s prodřenými konci rukávů, skvrny od nevypratelných barev, vyšisované, se žmolky, chlupatky se zacumlaným chlupem, zdrcnutý vlněný svetr - prostě všehochuť toho, co se nedá v kamenném
obchůdku prodat. Může to být next, next next.., ale co naplat, když je to v takovém stavu, budete to nosit?
Požádala jsem jí o vrácení peněz, že jí balík pošlu zpět, ale odmítá, ikdyž jsem jí nabídla uhradit náklady za dopravu poštou, navíc se mi vysmívá a vyhrožuje :twisted:
Takže nyní si dávám pozor, oblečení ve větším budu nakupovat jen od maminek, které to mají po svých dětech. Protože podnikatelé, kteří mají svůj bazárek, pochopitelně pro vlastní prodej vytřídí ty nejhezčí věci a co se děje s těmi, co mají nějakou vadu :?: to je pak na jejich svědomí.
Pro ni to byl velmi výhodný obchod :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
17.4.11 08:01

Tak to bych tak ale nenechala! Pokud klamně uvádí, že byl stav bez vad, tak vám musí vrátit peníze nebo minimálně slevit z ceny! A 4500,– už je dost peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
17.4.11 08:10

Jestli jste zboží nakoupila na aukru, nahlašte to provozovateli, třeba vám pomuže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
17.4.11 08:24
Tulip píše:
Také nakupuji a prodávám nošené oblečení po dětech. Jednou jsem na internetu objevila inzerát, kde paní Martina Šedinová nabízela 100 ks oblečení z Anglie jen značky next v super stavu! No koho by to nezaujalo. Říkala jsem si, obleču pěkně děti v rozšířené rodině, zbylé velikosti pak třeba nabídnu na aukru. Zaplatila jsem za pytel skoro 4500 kč „ZA LUXUSNÍ CENU - NEVÁHEJTE“ - jak paní uvedla. Ještě jsem se jí v emailu znovu dotazovala na kvalitu, a ona mě ubezpečovala, že jsou věci bez vad. Ale pozor, po jeho přijetí jsem byla velmi zklamaná, popis u inzerátu vůbec neodpovídal. Jednalo se spíše o 3. jakost, více méně nepoužitelné kusy oblečení, které pro paní byly v jejím kamenném obchodě neprodejné (prošoupaná kolena, velmi nehezké začívání v rozkroku,
trika a mikiny s prodřenými konci rukávů, skvrny od nevypratelných barev, vyšisované, se žmolky, chlupatky se zacumlaným chlupem, zdrcnutý vlněný svetr - prostě všehochuť toho, co se nedá v kamenném
obchůdku prodat. Může to být next, next next.., ale co naplat, když je to v takovém stavu, budete to nosit?
Požádala jsem jí o vrácení peněz, že jí balík pošlu zpět, ale odmítá, ikdyž jsem jí nabídla uhradit náklady za dopravu poštou, navíc se mi vysmívá a vyhrožuje :twisted:
Takže nyní si dávám pozor, oblečení ve větším budu nakupovat jen od maminek, které to mají po svých dětech. Protože podnikatelé, kteří mají svůj bazárek, pochopitelně pro vlastní prodej vytřídí ty nejhezčí věci a co se děje s těmi, co mají nějakou vadu :?: to je pak na jejich svědomí.
Pro ni to byl velmi výhodný obchod :cry:

Tak to je hnus. Sama prodávám nějaké věci po mně a když zákazník není spokojen, třeba kapsy mu přijdou jiné než na fotce, tak ochotně vracím peníze. Měla by ses obrátit na administrátora aukra a on to bude řešit. :think: Jestliže pí psala, že věci jsou v pořádku a měly žmolky, fleky atd. tak bych si je nenechala a řešila to, kór za takové peníze. Ale přijde mi, že když někdo prodává „balík“ oblečení, je to pokaždé riziko. Já si raději vydražím jednotlivé ks oblečení od stejného prodejce a pak platím jen jedno poštovné, ale věcí přijde vždycky hromada. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
17.4.11 09:06

Ahoj,
mě osobně se tohle jednání fakt hnusí. Prodávám taky na aukru, jednou se mi stalo, že kupující věc reklamoval, tak jsem mu poslala peníze i na poštovné a on mi tu věc vrátil. Stane se. ALe tohle je fakt hnus a ta ženská tě chce akrát odrbat, takže bych si dala tu práci a pěkně jí to zavařila. Věci nafotila, meily si schovala a kontaktovala vedení aukra, myslím je to centrum sporů, a začala řešit. Tohle se fakt nedělá. Nehledě na to, že 4,5tis. je fakt dost peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
17.4.11 09:12
Tulip píše:

Kdyby to bylo nad 5000kc, tak by se s tim dalo neco delat. Tohle je opravdu drzost, ja bych se na pani zajela podivat osobne. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
17.4.11 09:13
misicka píše:
Maminky, nevíte některá jestli je třeba zdanit prodej nošeného oblečení po dětech na různých bazárcích na internetu? Díky za info. M

Nosene veci, soukrome veci danit nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.4.11 10:03
Tulip píše:

Ahoj. Určitě s tím zkus něco udělat, tohle je fakt :poblion: . A za ty peníze 8-o . Začni u provozovatele toho prodeje (Aukro, Mimibazar - záleží, kde ten inzerát byl) a on ti kdyžtak poradí, jak dál postupovat. Minimálně bych na ni napsala negativní hodnocení (pokud to tam lze).

Taky mám špatnou zkušenost, šlo o mnohem menší částku a přesto jsem to nenechala být a řešila - už jen kvůli ostatním, aby taky nenaletěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
17.4.11 10:48

Ohlaš to administrátorům na tom serveru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie