Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@blecha72 To už je na daném zaměstnavateli, jak to zahrne (nebo nezahrne), třeba jak píše i @hanka.br. se to dá schovat do odměn… ale tvrdit, že učitelé vždy pracují zadarmo a nikdo ostatní ne je prostě mimo, (vím, žes to netvrdila ty).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
No vidíš, tak to máte oproti jiným profesím parádní. Tohle většina nemá.
Proč máš pořád potřebu srovnávat nesrovnatelné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Jsem si myslela, že zootechnik se stará o zvířata.
Ne, to vůbec ne. Já se starám o ty lidi, kteří se starají o zvířátka. Kontroluji je a taky je podle toho odměňuji, já mám manuální práci od majitele zakázanou. Objednávám krmení, stanovuji krmné dávky atd.
Příspěvek upraven 18.10.14 v 10:52
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. píše:
Nevím, co se tě zase dotklo, ale to je jedno. Myslela jsem to tak, že to máte dobré, že máte to suplování zaplacené.
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. píše:
Souhlasím, každá profese má nějaké plusy a mínusy
a nejen profese, i jednotliví zaměstnavatelé ve stejné profesi se mohou výrazně lišit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Souhlasím, každá profese má nějaké plusy a mínusya nejen profese, i jednotliví zaměstnavatelé ve stejné profesi se mohou výrazně lišit.
ano souhlasím.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
@blecha72 To už je na daném zaměstnavateli, jak to zahrne (nebo nezahrne), třeba jak píše i @hanka.br. se to dá schovat do odměn… ale tvrdit, že učitelé vždy pracují zadarmo a nikdo ostatní ne je prostě mimo, (vím, žes to netvrdila ty).
Ano, Hanka píše o nenárokových složkách. Tzn- učitel stráví s dětmi víkend, na lyžáku týden. Zaplaceno má 8 hodin denně, stejně jako by s dětmi trávil běžnou pracovní dobu ve škole. No a může čekat, jestli vedení najde nějaké peníze na odměnu. Před několika stránkami je uveden příklad učitele na venkově, který má plat kolem 21 t, žádné odměny, příplatky apod. Ten stopro přesčas nedostane. Jinak během posledních několika let klesly nadnárokové složky učitelů vlivem změn kolem tarifů. Prostě se zvedne tarifní plat, o to poklesne osobní ohodnocení.
Edit: přesčas proplacen nedostane
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
Nevím, co se tě zase dotklo, ale to je jedno. Myslela jsem to tak, že to máte dobré, že máte to suplování zaplacené.
Na tom ale není nic nadstandardního dostat zaplaceno za práci nad svůj úvazek, nic, co by v jiném povolání nebylo. Když už máš potřebu těch srovnání - v jiné profesi vysokoškolsky vzdělaný člověk s dvacetiletou praxí v oboru prostě nemusí v sobotu nebo v neděli do práce, aby se dostal na výplatě na dohled průměrnému platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 no prostě zootechnik-nezootechnik, rozvedená-nerozvedená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Na tom ale není nic nadstandardního dostat zaplaceno za práci nad svůj úvazek, nic, co by v jiném povolání nebylo. Když už máš potřebu těch srovnání - v jiné profesi vysokoškolsky vzdělaný člověk s dvacetiletou praxí v oboru prostě nemusí v sobotu nebo v neděli do práce, aby se dostal na výplatě na dohled průměrnému platu.
To ti budu oponovat, můj brácha pracuje jako IT specialita, můj druhý bratr jezdí do zahraničí za zahraničníma partnerama, ani jeden nemá zaplacený přesčas, max. diety, nebo cesťák. Fakt neznám nikoho, kdo pracuje jako THP pracovník, že by to tak měl. Když to tak víš, mohla by jsi mi říct, kdo to takhle má zaplacený?
- Citovat
- Upravit
@blecha72 píše:
@smoulinka71 no prostě zootechnik-nezootechnik, rozvedená-nerozvedená
- Citovat
- Upravit
@blecha72 A jak se to liší od ostatních profesí, kde je uvedeno, že práce přesčas je již zahrnuta v platu a taky člověk čeká, zda to dostane zaplaceno jako nenárokovou složku? A myslíš, že když je u nás někdo třeba od čtvrtka do neděle na výstavě (jako vystavovatel), tak že dostane zaplaceno víc jak 8 hodin v pracovní dny? Prostě nechápu, proč se tu řeší, že jen učitelé to dělají zadarmo, že u jiné profese by si to nikdo nedovolil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
To ti budu oponovat, můj brácha pracuje jako IT specialita, můj druhý bratr jezdí do zahraničí za zahraničníma partnerama, ani jeden nemá zaplacený přesčas, max. diety, nebo cesťák. Fakt neznám nikoho, kdo pracuje jako THP pracovník, že by to tak měl. Když to tak víš, mohla by jsi mi říct, kdo to takhle má zaplacený?
Předpokládám, že tvůj bratr není státní zaměstnanec a nedělá za 19 čistýho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 Tak třeba T-mobile přesčasy platil, pokud člověk vypomáhal na jiném oddělení, ale pořád je to, co píšu, je to více o zaměstnavateli, než o profesi… věřím, že třeba v prestižní soukromé škole (která na to prostě má) budou podmínky jiné, než v běžné státní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@blecha72 A jak se to liší od ostatních profesí, kde je uvedeno, že práce přesčas je již zahrnuta v platu a taky člověk čeká, zda to dostane zaplaceno jako nenárokovou složku? A myslíš, že když je u nás někdo třeba od čtvrtka do neděle na výstavě (jako vystavovatel), tak že dostane zaplaceno víc jak 8 hodin v pracovní dny? Prostě nechápu, proč se tu řeší, že jen učitelé to dělají zadarmo, že u jiné profese by si to nikdo nedovolil.
Učitelé to takto uvedeno nemají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit