Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@blecha72 píše:
Takže jsme u té rekreaceMám pro vás novinu, učitelé se na mimoškolních akcích nebaví, vykonávají stejně jako během svého pracovního týdne pedagogický dozor. To není jako si se dvěma svými dětmi vyjít do kina.
A nepsala jsem nic o rekreaci, nebo ti přijde obsluha stánku, ke které jsem to přirovnala jako rekreace? Ale prostě dojet s dětmi na kulturní akci, tu tam absolvovat a dojet zase zpět není to samé, jako dojít do školy, tam učit 6 hodin, neříkám, že to není náročné, ale je to změna.
Jelikož 20 let pořádáme letní tábory, tak pro tebe mám novinu, opravdu tak trochu tuším, co si pod tím mám představit… jo a jen tak mimochodem všichni to děláme zadarmo a ještě si na to čerpáme svoji vlastní dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovasrnka píše:
Učení: pohoda, hafo volna, žádný stres - de facto není co zkazit, nevýhody - nižší plat, ale řekla bych odpovídající vynaložené námaze, ale žádná výzva
Díky bohu, že ses na to učení vyprdla. Učitelku s tímhle náhledem na svou práci bych od svých dětí hnala klackem. Bylas tam naprosto k ničemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
Nejspíš tím bylo míněno, že jsme si to napsaly samy, nemyslíš?
Myslíš, že nás má až za takový trubky? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
Díky bohu, že ses na to učení vyprdla. Učitelku s tímhle náhledem na svou práci bych od svých dětí hnala klackem. Bylas tam naprosto k ničemu.
nevyprdla, zatím, dokud mám malé děti, plánuju u toho vydržet, protože pro mámu od malých dětí mi to připadá ideální práce, i když nepříliš naplňující. Jinak k ničemu jsem nebyla, dovedla jsem úspěšně studenty k maturitě a neudělali si (a tím pádem ani mě) ostudu. Lepší přístup ti připadá od těch, co si neustále stěžují, jak jsou strašně sedřený? Právě ty by si měly jít vyzkoušet pořádnou práci a pak by ještě špendlíčkem kopaly a prstíčkem hrabaly, aby se mohly vrátit do školy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 To je zbytečné. Je to stejné, jako by vám ten kulturák nevrhl, abyste mu v sobotu odpoledne sjela zdarma účetnictví. Vy ale žijete v představě, že učitelé se jezdí na exkurze rekreovat a na lyžáku zadarmo zalyžovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
Kvůli jistým lidem se někteří kantořinou zrovna nechlubí. Často si totiž vyslechnou moudra o tom, jak nic nedělají, mají prázdniny a ještě chtějí větší platy.Jo, a ještě že vlastně nic neumí.
Nepřipomíná ti to nekoho?
Tohle já jsem ale nikdy neřekla, psala jsem že je to záslužná práce, nechápu, kde jsi tohle vzala a vkládáš mi do úst něco, co jsem neřekla a ani si to nemyslím. A ano chápu, proč nenapsala, že dělá učitelku, mě stačilo, že některé uživatelky mě tu neustále napadají a zesměšňují za práci zootechnika, přitom si neuvědomují, jak jsou trapné.
![]()
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
Tohle já jsem ale nikdy neřekla, psala jsem že je to záslužná práce, nechápu, kde jsi tohle vzala a vkládáš mi do úst něco, co jsem neřekla a ani si to nemyslím. A ano chápu, proč nenapsala, že dělá učitelku, mě stačilo, že některé uživatelky mě tu neustále napadají a zesměšňují za práci zootechnika, přitom si neuvědomují, jak jsou trapné.![]()
Proč množné číslo, byla to jen mamba. Učitelky chválily kuřátka, než z vás zase vylezlo, že se zvířaty nepracujete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
A když to napíše někdo pod jakýmkoli nickem, v čem to bude jiný?
No zdejší kriminálka emimina si přesně pamatuje, co kde napíšeš a jsou kdykoliv připraveni ti to vrátit a ulevit si. Já jsem byla v diskuzi, kde se řešila nevěra a psala jsem tam něco v tom smyslu, že věřím na věrnost atd. a že je to možná tím, že v mém okolí nebyl nikdo rozvedený z důvodu nevěry, ani moji rodiče, ani mojí bráchové a že se na to tím pádem dívám jinak, než někdo, kdo má kolem sebe lidi, kteří se rozvádějí. No a hned jsem byla napadená, že já jsem rozvedená a že lžu.
Směšné. Nikdo se mě na nic neptal, okamžitě jsem byla za lhářku, nikdo si to nenechal vymluvit, taková zákeřnost někoho nachytat tu panuje. No jo no, jsem se naučila s těmito lidma nediskutovat. Viď @blecha72
A teď ještě vím, žeje to navíc učitelka, no to mě teda podrž.
- Citovat
- Upravit
Každý člověk, ať už manažer, lékař, právník, zootechnik, prodavač, chodil do školy, každý prošel pod rukama učitelům. I těm nejnáročnějším profesím se člověk musel od někoho naučit. V základu každé profese je nejdřív práce učitele.
Příspěvek upraven 18.10.14 v 19:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Proč množné číslo, byla to jen mamba. Učitelky chválily kuřátka, než z vás zase vylezlo, že se zvířaty nepracujete
Nebudu reagovat, nemá cenu.
- Citovat
- Upravit
@ruzovasrnka píše:
Jsem zajedno s @smoulinka71, mám srovnání, pracovala jsem jako veterinář, teď učím na SŠ.Původní práce: pracovní doba od nevidím do nevidím, noci, víkendy, ve volných chvílích studium ke komplikovaným případům, stres, velká zodpovědnost, až hysteričtí klienti
Učení: pohoda, hafo volna, žádný stres - de facto není co zkazit, nevýhody - nižší plat, ale řekla bych odpovídající vynaložené námaze, ale žádná výzva
Původní práce mě bavila víc, bohužel s malýma dětma prakticky neslučitelné
Ano naši doktoři taky mají spousty práce, vůbec jim ty peníze nezávidím.
- Citovat
- Upravit
@blecha72 Já v žádné takové představě nežiju… to jen ty mi to tu neustále podsouváš… A to samé to tedy není, stejné by to bylo, kdyby učitelce ten kulturák navrhl, že mu má zadarmo doučovat děti, naopak zajímavá exkurze může být zajímavá i pro tu učitelku a ti přestože při ní má na starosti ty děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovasrnka píše:
nevyprdla, zatím, dokud mám malé děti, plánuju u toho vydržet, protože pro mámu od malých dětí mi to připadá ideální práce, i když nepříliš naplňující. Jinak k ničemu jsem nebyla, dovedla jsem úspěšně studenty k maturitě a neudělali si (a tím pádem ani mě) ostudu. Lepší přístup ti připadá od těch, co si neustále stěžují, jak jsou strašně sedřený? Právě ty by si měly jít vyzkoušet pořádnou práci a pak by ještě špendlíčkem kopaly a prstíčkem hrabaly, aby se mohly vrátit do školy
No tak to si teďka schytáš. Obdivuji tě, že po tom, co se strhlo na mě, jsi ještě tohle napsala, já už tu svůj názor raději neprezentuji.
- Citovat
- Upravit
Podělím se s vámi o jeden takový poučný zážitek. Týká se trochu toho, že profese učitele je považována za jakousi službu. Zkrátka sousedka mi denně posílala svého syna s úkoly, byla jsem holka pro všechno (čeština, matika, angličtina…). Občas poslala i staršího kluka, jednou mi volala v neděli v devět, abych klukovi přeložila jakýsi splácaný referát, že jsme prý nebyli dřív doma. ![]()
Několikrát jsem vzkázala, aby zítra už nechodil, řekla jsem i jí, že s nimi úkoly dělat nebudu, nikdy jsem za to nic nedostala.
V té době jsem učila mmj i dospěláky (manažery apod.) a jeden mi povídá: „Co dělá paní? Já: "Uklízečku.“ On: „Tak až příště přijde kluk, tak jí zavolej a řekni - pojď nahoru a potřebuji umýt nádobí, vytřít, vyluxovat…“
Měl pravdu, ona na základě toho, že jsem učitelka, se domnívala, že já bez nároku na honorář budu pomáhat synkovi s úkoly. Kdežto mě by nenapadlo chtít po ní, jen proto, že je uklízečka, aby mi chodila domů zadarmo uklízet.
Vůbec nechápu, kde se v těch lidech bere, že učitel učí všechny okolo a ještě zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 Že se tak horlivě zapojujete do diskuze o profesi učitele, vy jste někdy učila?)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit