Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
18.10.14 20:55
@blecha72 píše:
Chcete se zasmát?
u známe ve škole přišel leták – pro družinářky a učitelky prvního stupně…
Ve stylu:" Nechcete si udělat pěkné podzimní odpoledne s dětmi, ná kulturní dům nabízí představení pro děti za zvýhodněnou cenu…bla bla bla…v sobotu a v neděli

By mě zajímalo, ve které jiné profesi by si někdo toto troufl udělat???
Holt ať žije charita :pankac:

Tady to není nabídka zaměstnavatele, ale někoho zvenku, kdo ty mimoškolní aktivity taky vnímá, jako že se tam učitel vlastně jde bavit.

Asi v jakékoliv. Ten nabízeč neřeší, jestli ti za to zaplatí zaměstnavatel nebo nadšení rodiče nebo nikdo. Nebo jestli nabídku předáš rodičům, aby tam s dětmi jeli sami. Nebo jestli tam pojedeš jen s vlastními. Prostě nabízí.
V komerční sféře jsem zažila „práce zadarmo“ celkem dost a málokdo z toho omdlíval.
Třeba semináře, konference a podobné akce se normálně konají i mimo běžnou pracovní dobu.
Učitelku bych dělat nechtěla, považuji to za poměrně náročné povolání a navíc nemám ráda děti.
Ale konkrétně tenhle tvůj zážitek bych měla v práci co týden, kdybych ty nabídky školení, co nám chodí, četla a neházela rovnou do koše.

Edit: Jen upřesním, že ty semináře a konference se samozřejmě běžně konají jak během dne (pracovní doby), tak i po ní, nějak jsem to blbě naformulovala.

Příspěvek upraven 18.10.14 v 20:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270

@blecha72
:mrgreen: :mrgreen: to je pecka! A říďovi nebylo divný, že místo nashledanou poslouchal zvonkohru? Nebo to vymakaně vynášely po jednom kuse? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26245

Sakra, my prvostupňoví máme smůlu, dostáváme čokoládičky, svíčičky a porcelánové serepetičky. :mrgreen: i když u minulých páťáků jsem vyměkla a povolila lahev - bylo víno, dovoz Bulharsko a Ukrajina, mňam. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101621
18.10.14 20:56

@Camael Tak to já ze základky moc neznám, tam jsme to štěstí neměli… zato na gymplu jo, na třídního, jednak nás perfektně připravil na další studium a staral se o nás i jinak, třeba loboval za to, abychom měli i na ostatní předměty ty učitele, které považovat za dobré. A i my jsme mu to opláceli, on měl hodně vysoké nároky a když si na něj jiná třída stěžovala, tak z nás to nepodpořil nikdo. A vzpomínáme na něj doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
18.10.14 20:58
@Camael píše:
@smoulinka71
Znáš to, jsou dny, kdy toho máš plný zuby, kdy se nedaří, kdy máš třídu, ve který tě jeden zmetek dovádí cíleně systematicky k šílenství a říkáš si, jestli máš fakt tohle zapotřebí.. Tak to si pak odněkud místo Lexaurinu vytáhneš tyhle vzpomínky. :D

Ano taky toho mám někdy plné zuby, hlavně v době očkování, nebo vyskladnění, je tam cca 30 lidí, které musíš ukočírovat a to pak přijdu domů a nikdo na mě nemluvte. Nejhorší je práce s lidmi, ale je to krásná práce, mě hodně naplňuje, jsem organizační typ, takže jsem ráda, že to dělám. Když jsem byla v kanceláři, tak mě to tolik nebavilo.

• Citovat
  • Upravit
40270
18.10.14 21:00
@Knihomyš píše:
Učitelku bych dělat nechtěla, považuji to za poměrně náročné povolání a navíc nemám ráda děti.

Některý kolegyně podezírám, že šly z tohohle důvodu na pedák, aby je mohly mučit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.10.14 21:01
@Camael píše:
@blecha72 :mrgreen: :mrgreen: to je pecka! A říďovi nebylo divný, že místo nashledanou poslouchal zvonkohru? Nebo to vymakaně vynášely po jednom kuse? :D

Bylo zapotřebí koordinované záškodnické akce. Nejtěžší bylo matinky uklidnit, aby na sebe zbytečně neupozorňovaly :mrgreen: Neměla jsem jim to za zlé, i ony se kolikrát viděly naposledy.
Můžu se zeptat, co to byl za dárek, u těch deváťáků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.10.14 21:01

@neumisa Poznamenávám si - učitelkám svého dítěte dovalit na konec školního roku flašku vodky už od školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
18.10.14 21:02
@Knihomyš píše:
@neumisa Poznamenávám si - učitelkám svého dítěte dovalit na konec školního roku flašku vodky už od školky.
:lol: :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
18.10.14 21:02
@eva valoi píše:
Mendacem memorem esse oportet. :mrgreen:

Jsem si to musela vyhledat… Halt přírodověda, no.

Mendacem memorem esse oportet
Lhář má mít dobrou paměť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.10.14 21:03
@neumisa píše:
Sakra, my prvostupňoví máme smůlu, dostáváme čokoládičky, svíčičky a porcelánové serepetičky. :mrgreen: i když u minulých páťáků jsem vyměkla a povolila lahev - bylo víno, dovoz Bulharsko a Ukrajina, mňam. :pankac:

Klídek, taky mám sbírku porcelánových figurek :mrgreen: Nedávno jsem asi po 6 letech zjistila, že v jedné „ozdobné“ lahvi je koupelová sůl- to bylo příjemné překvápko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
18.10.14 21:03

@j.a.n.i1
To je supr, tak to má být. On je učitel na svým místě a je vidět, že to dělá dobře. Učitelství zdaleka není jen o učitelování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.10.14 21:04
@Camael píše:
Některý kolegyně podezírám, že šly z tohohle důvodu na pedák, aby je mohly mučit. :)

Když já jsem jednoduchej typ, žádný mučení, na začátku pětky bych udělala probírku kalachem a děti pod IQ 110 by měly zákaz mluvit… to by se to pak učilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.10.14 21:05

@blecha72 to si kontroluj! Znám ozdobné figurky s alkoholem uvnitř (z letadel KLM).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
18.10.14 21:05

@blecha72
Písnu do SZ, už jsem zjistila, že sem chodí i bývalé žákyně, už jsem stará raketa. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat