Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@blecha72 píše:
Chcete se zasmát?
u známe ve škole přišel leták – pro družinářky a učitelky prvního stupně…
Ve stylu:" Nechcete si udělat pěkné podzimní odpoledne s dětmi, ná kulturní dům nabízí představení pro děti za zvýhodněnou cenu…bla bla bla…v sobotu a v neděliBy mě zajímalo, ve které jiné profesi by si někdo toto troufl udělat???
Tady to není nabídka zaměstnavatele, ale někoho zvenku, kdo ty mimoškolní aktivity taky vnímá, jako že se tam učitel vlastně jde bavit.
Holt ať žije charita
Asi v jakékoliv. Ten nabízeč neřeší, jestli ti za to zaplatí zaměstnavatel nebo nadšení rodiče nebo nikdo. Nebo jestli nabídku předáš rodičům, aby tam s dětmi jeli sami. Nebo jestli tam pojedeš jen s vlastními. Prostě nabízí.
V komerční sféře jsem zažila „práce zadarmo“ celkem dost a málokdo z toho omdlíval.
Třeba semináře, konference a podobné akce se normálně konají i mimo běžnou pracovní dobu.
Učitelku bych dělat nechtěla, považuji to za poměrně náročné povolání a navíc nemám ráda děti.
Ale konkrétně tenhle tvůj zážitek bych měla v práci co týden, kdybych ty nabídky školení, co nám chodí, četla a neházela rovnou do koše.
Edit: Jen upřesním, že ty semináře a konference se samozřejmě běžně konají jak během dne (pracovní doby), tak i po ní, nějak jsem to blbě naformulovala.
Příspěvek upraven 18.10.14 v 20:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72
to je pecka! A říďovi nebylo divný, že místo nashledanou poslouchal zvonkohru? Nebo to vymakaně vynášely po jednom kuse? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sakra, my prvostupňoví máme smůlu, dostáváme čokoládičky, svíčičky a porcelánové serepetičky.
i když u minulých páťáků jsem vyměkla a povolila lahev - bylo víno, dovoz Bulharsko a Ukrajina, mňam. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael Tak to já ze základky moc neznám, tam jsme to štěstí neměli… zato na gymplu jo, na třídního, jednak nás perfektně připravil na další studium a staral se o nás i jinak, třeba loboval za to, abychom měli i na ostatní předměty ty učitele, které považovat za dobré. A i my jsme mu to opláceli, on měl hodně vysoké nároky a když si na něj jiná třída stěžovala, tak z nás to nepodpořil nikdo. A vzpomínáme na něj doteď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@smoulinka71
Znáš to, jsou dny, kdy toho máš plný zuby, kdy se nedaří, kdy máš třídu, ve který tě jeden zmetek dovádí cíleně systematicky k šílenství a říkáš si, jestli máš fakt tohle zapotřebí.. Tak to si pak odněkud místo Lexaurinu vytáhneš tyhle vzpomínky.
Ano taky toho mám někdy plné zuby, hlavně v době očkování, nebo vyskladnění, je tam cca 30 lidí, které musíš ukočírovat a to pak přijdu domů a nikdo na mě nemluvte. Nejhorší je práce s lidmi, ale je to krásná práce, mě hodně naplňuje, jsem organizační typ, takže jsem ráda, že to dělám. Když jsem byla v kanceláři, tak mě to tolik nebavilo.
- Citovat
- Upravit
@Knihomyš píše:
Učitelku bych dělat nechtěla, považuji to za poměrně náročné povolání a navíc nemám ráda děti.
Některý kolegyně podezírám, že šly z tohohle důvodu na pedák, aby je mohly mučit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@blecha72![]()
to je pecka! A říďovi nebylo divný, že místo nashledanou poslouchal zvonkohru? Nebo to vymakaně vynášely po jednom kuse?
Bylo zapotřebí koordinované záškodnické akce. Nejtěžší bylo matinky uklidnit, aby na sebe zbytečně neupozorňovaly
Neměla jsem jim to za zlé, i ony se kolikrát viděly naposledy.
Můžu se zeptat, co to byl za dárek, u těch deváťáků?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa Poznamenávám si - učitelkám svého dítěte dovalit na konec školního roku flašku vodky už od školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi píše:
Mendacem memorem esse oportet.
Jsem si to musela vyhledat… Halt přírodověda, no.
Mendacem memorem esse oportet
Lhář má mít dobrou paměť
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
Sakra, my prvostupňoví máme smůlu, dostáváme čokoládičky, svíčičky a porcelánové serepetičky.i když u minulých páťáků jsem vyměkla a povolila lahev - bylo víno, dovoz Bulharsko a Ukrajina, mňam.
Klídek, taky mám sbírku porcelánových figurek
Nedávno jsem asi po 6 letech zjistila, že v jedné „ozdobné“ lahvi je koupelová sůl- to bylo příjemné překvápko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
To je supr, tak to má být. On je učitel na svým místě a je vidět, že to dělá dobře. Učitelství zdaleka není jen o učitelování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
Některý kolegyně podezírám, že šly z tohohle důvodu na pedák, aby je mohly mučit.
Když já jsem jednoduchej typ, žádný mučení, na začátku pětky bych udělala probírku kalachem a děti pod IQ 110 by měly zákaz mluvit… to by se to pak učilo!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 to si kontroluj! Znám ozdobné figurky s alkoholem uvnitř (z letadel KLM).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72
Písnu do SZ, už jsem zjistila, že sem chodí i bývalé žákyně, už jsem stará raketa. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit