Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@annaei
Hm, já to měla srovnaný od gymplu, chodila jsem do školy kvůli sobě, náš gympl byl teda vyhlášený, nějak nevidím smysl rebelovat na SŠ. Dneska už tě vezmou všude, máš si vybrat takovou, do které chceš chodit a víš, proč tam chodíš. To, co popisuješ, mi přijde jako některé SŠ v současnosti, které naberou kdeco jen do počtu. A jestli se u vás dělo to, co popisuješ, tak jsi jim svým chováním a přístupem musela zatraceně lízt krkem, což se po čtení tvých příspěvků nedivím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 Tak já nejdřív neměla uzavřenou klasifikaci tak jsem dělala zkoušku při které byla moje češtinářka a můj třídní. Při té zkoušce to byla katastrofa na n. A můj třídní řekl, že pokud to mam udělat tak ona u té zkoušky nemůže být přítomna. Tak jsem to nakonec dělala před ředitelem a zastupkyni oba byli češtináři. Tak že zastupkyně věděla, co se u té zkoušky dělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
@annaei A výmluva není omluva
A hele, to je stále ještě jen část příběhu. Normálně bych mlčela, ale v tomhle speciálním případě je to sakra těžké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
Já jsem chodila v zahraničí na Evropskou školu a ta má s 3eskou republikou podepsanou umluvu, že neni problém v jakkémkoliv ročníku přejít z ní na český gympl. Tak jsem přišla z žádostí se dostat do sexty gymplu kam jsem chodila. Uznávám, že moje čeština byla slabá z porovnáním s ostatníma jinak si myslim, že jsem toho uměla o hodně víc. Ředitel mi řekl ne jedině do kvinty. Pak teda couvnul a řekli mi, že ale musim dělat rozdílové zkoušky. Tak se o mě dozvěděla inspektorka z ministerstva školství a ta šla do školy vyjednávat jestli by mi to nemohlo být prominuto. Nakonec jsem musela doložit osnovy a kde to bylo identický tam mi to odpustili. Už ten začátek byl dost dramatický.
Studenti studující na zahraničních školách vždy musí skládat rozdílové zkoušky z čj, z-česká republika, d-české dějiny apod. Pokud na jste byla vaši žádost a zásah shora zařazena do určité třídy, měla jste nároky splňovat. Do toho dítě. Tím víc jste měla zabrat. Pokud chcete odmaturovat z čj, rozhodně si najděte doučování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi píše:
11.52 https://www.youtube.com/watch?…
Zajímalo by mě, kde udělal soudruh učitel chybu.
Jsem na roztažnost chyběl..
to mě vždycky pobaví, když mi někdo tvrdí, že třeba na s-, z- chyběl. Bralo se to v 5. třídě, on s tím operuje v devítce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 Z češtiny už jsem odmatorovala. A je to asi 4 měsíce. Vyjímka je daná pro Evropskou školu, protože tam jsme měli povinnou češtinu. I když za nic ty hodiny nestáli tak se je to kontrolováno ministerstvem školství, že to odpovídá českému vzdělání( to neni uplně pravda) A máme povinnost skládat maturitu z češtiny.
TEd studuji vysokou školu, kde rebel nejsem, protože mě to baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
@blecha72 Z češtiny už jsem odmatorovala. A je to asi 4 měsíce. Vyjímka je daná pro Evropskou školu, protože tam jsme měli povinnou češtinu. I když za nic ty hodiny nestáli tak se je to kontrolováno ministerstvem školství, že to odpovídá českému vzdělání( to neni uplně pravda) A máme povinnost skládat maturitu z češtiny.
Tak to gratuluji k té maturitě z češtiny. U nás máme Poláky s anglickým občanstvím. Fakt jsme se všichni snažili, aby prošli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
A to konstatuji jako fakt, zcela s ohlédnutím od tvých obvyklých pohádek o strašných a zlých učitelích a mé dlouholeté averze k nim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 Tak bohužel já jsem se moc spochopenim toho, že logicky z češtinou problém mít budu nesetkala. A obecně i třeba s matikou jsem na gymplu bojovala, protože jsem odmítala postup dělat tak, jak chtěl učitel. Vždyt je to jedno pokud znám postup.
A kor tedka když jsem na vejšce tak nevim, co bych dělala být z české školy. Naštestí mam docela dobré zaklady, tak že i ta vysoká nějak jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 Mně taky připadá, že snaha je spíš o to, aby studenti odmaturovali. Když už někdo neodmaturuje, tak je to fakt na pováženou.
Já měla spolužačku, potkala jsem jí, když šla ze školy poté, co úspěšně odmaturovala za 16 a povídá, že měla ohromný štěstí na otázky. No a když jsem se jí zeptala, co by dělala, kdyby vytáhla něco, co neumí, tak to by prý byla fakt úplně v prd.li.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei
Z tebe to pohrdání tak čiší, to je síla. Nevadí mi žáci, co diskutují, navrhují jiné možnosti řešení, naopak, ale i to musí mít nějakou úroveň. Jestli sis nedokázala v hlavě porovnat ani to, proč se učíš, chtěla bych vidět, jak válcuješ učitele svými radami. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei Ty jsi přecházela do zahraniční školy v kolika letech?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi U nás ve škole většinu lidí pustili až k maturitě a pak je nechali dělat maturitu. Třeba můj nejlepší kamarád jí dělal dvakrát a taky jenom z důvodu, že celou dobu prudil učitele. A nakonec na podruhé se to fakt naučil a dostal za 4, i když puvodně dostal přislíbeno mít za 1. Naopak zase někteří experti neřekli skoro nic a odešli ze 4.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
@blecha72 Tak bohužel já jsem se moc spochopenim toho, že logicky z češtinou problém mít budu nesetkala. A obecně i třeba s matikou jsem na gymplu bojovala, protože jsem odmítala postup dělat tak, jak chtěl učitel. Vždyt je to jedno pokud znám postup.
A kor tedka když jsem na vejšce tak nevim, co bych dělala být z české školy. Naštestí mam docela dobré zaklady, tak že i ta vysoká nějak jde.
Problém s češtinou tedy chápu, ale s matematikou- to je o logice (jako mnohé z češtiny), to dokládá, že máte problémy s logickým myšlením, a tudíž problémy s vyučujícími, kteří jej po vás vyžadují. Nevím, co studujete za výšku, pro vás by bylo vhodné něco, co se naučíte nazpaměť a za týden to nevíte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei Diplomku můžeš psát anglicky, česky se na to vybodni, to by se korektor nadřel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit