Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@annaei píše:
@hanka.br. Tak já z čech nemam dobré zkušenosti. Tam jsem si na gymplu važila 3učitelů. Zbytek v lepšim případě dělali nezbytnou nutnost, aby jejich hodiny fungovali nebo na to kašlali. A v horšim případě to byli zamindrakovaný blbci.
Pak mam zkušenost ze zahraniční školy a tam to bylo uplně o něčem jinym A ona i ta motivace těch žáku byla jiná
Byl jeden z nich češtinář?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul píše:
Doufej, ze to necte brumdinka, to by zase bylo.
Chytla jsem se za hlavu ze stejnýho důvodu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul píše:
Doufej, ze to necte brumdinka, to by zase bylo.
Ne, mě fakt zajímá, jestli vzbuzený zájem o předmět má i praktický dopad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul píše:
Ty ale radeji mlc, nebo to bude ficak![]()
![]()
.
Já radši už dělám, že nic nevidím. Nikde. Od nikoho. Ani překlep. Nic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael Klid. Vždyť to byla všeobecná debata. Že se v tom někdo najde, je jeho problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 Tak češtinářka byla případ sám pro sebe. Je mi jasný, že když jsem většinu zakládní školy neztravila v české škole, že nejsem schopná napsat něco bez gramatických chyb. Nepřijde mi, ale normální, že na mě řvala v kabinetě, že můžu za zneužívání jejích synu. Měla jsem problémy i s jinými učiteli třeba moje francouštinářka mi řekla, že už dlouho neviděla někoho tak zoufalé ve francouštině. Přemýšlím hodně o tom jí ted napsat, že studuji ve francouštině.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72
Když mě ubíjí opakovaně vysvětlovat někomu, že reaguje na něco, co nebylo vůbec řečeno. A stejně se do toho pokaždý pustím znovu, asi deformace z povolání. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei
A tak i tohle může být motivace, potřeba dokázat dotyčnému, že na to mám. Na mě taky češtinářka na gymplu ječela, že si nepřeje, abych já šla studovat češtinu, a koukej. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
@blecha72 Tak češtinářka byla případ sám pro sebe. Je mi jasný, že když jsem většinu zakládní školy neztravila v české škole, že nejsem schopná napsat něco bez gramatických chyb. Nepřijde mi, ale normální, že na mě řvala v kabinetě, že můžu za zneužívání jejích synu. Měla jsem problémy i s jinými učiteli třeba moje francouštinářka mi řekla, že už dlouho neviděla někoho tak zoufalé ve francouštině. Přemýšlím hodně o tom jí ted napsat, že studuji ve francouštině.
No, nemáte to v životě jednoduché. Ta historka se zneužíváním synů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovasrnka píše:
Jsem zajedno s @smoulinka71, mám srovnání, pracovala jsem jako veterinář, teď učím na SŠ.Původní práce: pracovní doba od nevidím do nevidím, noci, víkendy, ve volných chvílích studium ke komplikovaným případům, stres, velká zodpovědnost, až hysteričtí klienti
Učení: pohoda, hafo volna, žádný stres - de facto není co zkazit, nevýhody - nižší plat, ale řekla bych odpovídající vynaložené námaze, ale žádná výzva
Původní práce mě bavila víc, bohužel s malýma dětma prakticky neslučitelné
Hm. Tak já nevím. Moje sestra je veterinářka, asi schopnější, či co. S kolegyní mají v Praze několik ordinací, zaměstnávají další vety. Pracovala až do porodu s kýblem u stolu kvůli nevolnostem a vrátila se naplno ve 4. měsících staršího dítěte. Pracovní dobu má super, je svým pánem. Na noci, víkendy, ani stres si nikdy nestěžovala (ani když byla ještě zaměstnanec), o hysterických klientech jsem slýchávala jako o dobrých historkách k pobavení…
Tak mi tady něco, paní zkušená, mírně hapruje. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Camael Tak pro mě to bylo znamení, že na to teda budu kašlat. Od té doby jsem měla z francouštiny jenom 4. A pak už jí to se mnou přestalo bavit a dala mi dokonce za 5. Nakonec, ale kvůli různým problémum a mému odporu k českému systému školství jsem to musela ukončit. A odstěhovala se do zahraničí, kde jsem shodou náhod se tu francouštinu naučit musela, protože je tady na vysoké jenom jeden obor, který mě zajmá a ten je ve francouštině
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hm. Tak já nevím. Moje sestra je veterinářka, asi schopnější, či co. S kolegyní mají v Praze několik ordinací, zaměstnávají další vety. Pracovala až do porodu s kýblem u stolu kvůli nevolnostem a vrátila se naplno ve 4. měsících staršího dítěte. Pracovní dobu má super, je svým pánem. Na noci, víkendy, ani stres si nikdy nestěžovala (ani když byla ještě zaměstnanec), o hysterických klientech jsem slýchávala jako o dobrých historkách k pobavení…Tak mi tady něco, paní zkušená, mírně hapruje.
To prostě dokládá hypotézu, že kdo nic neumí, učí
Nevím, jestli je to dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul Tak,prtoože jsem na školu kašlala, protože jsem neviděla rozdíl mezi dostat za 4 nebo za 1. A u většiny předmětu mi přišlo, že je lepší v té škole nebýt. A testy se na 4 většinou dají napsat. A učitele, kterých si vážim jsou ty kam mělo smysl na jejich hodiny chodit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul píše:
Mne vzdy nejvic prijde zvlastni, ze ma nekdo problem s celym profesorskym sborem az na jednoho ci dva kantoy.
@annaei má problém. Jeden, zato naprosto komplexní. Když projdeš její příspěvky, je jasné jaký - a nenávist k učitelům je jen jedna jeho část.
Je to docela smutné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit