Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40270
18.10.14 20:33
@smoulinka71 píše:
No na tebe si nikdo nedovolí, asi právě proto, že to srovnání máš. :)

No, srovnání sice má, ale zjevně tu práci dělá jen z nouze, vztah k ní nemá, což ostatní tady jo, tak je jasný, jak na ni bude nahlížet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
18.10.14 20:34
@Jura007 píše:
@blecha72 Do výčtu toho, co se učitel při výuce i mimoškolních akcích přiučí, toho ještě hooodně chybí. (Pro ostatní - učitel nejsem.) Ale ještě byste ve škole mohli při přípravě na mimoškolní akce fasovat ze školní protidrogově preventivní soupravy detekční papírky na detekci THC ve slinách. Tím by se z vás stali THC pracovníci… :mrgreen:

Dík, třeba i časem pochopím, co je to ten THP, když už budu THC :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
18.10.14 20:35

@ruzovasrnka Promiň, ale to je fakt hloupý názor. Proč bychom měli být všichni neschopní??? Jen proto, že tebe práce nebaví a možná jsi i narazila na špatné kolegy, nejsou i všichni ostatní hlupáci, co musí jen učit, jinak se neuživí??? Přiznám se, že se mě tvůj názor docela dotkl. Mám svoji práci ráda, nenadávám na ni a snažím se ji dělat, jak nejlépe dovedu. A neschopná si fakt nepřipadám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
18.10.14 20:37
@Camael píše:
@smoulinka71
Kriminálka emimina.. :lol: tohle jsem nikdy nepobrala. Pro mě je to jen ta daná diskuze v danou chvíli, navíc se mi už několikrát stalo, že s jednou uživatelkou třeba někde nesouhlasím, v jiným tématu si naopak přizvukujeme. Tohle je takový prazvláštní, fakt nemám čas, ani náladu sledovat, co kdo kde kdy řekl. :)

Ty mi přijdeš jako fajn učitelka, za sebe musím říct, že bych ti svoje děti svěřila. Jde vidět, že jsi svézázná, ale že tě ta práce baví. :kytka: Víc takových.

• Citovat
  • Upravit
40270
18.10.14 20:38

@blecha72
A na střední škole už zase studenti sakra odhadnou, koho jeho práce baví a kdo si to tam jde jen odkecat, aby byly nějaký prašule na pásce. Takový hodiny je nebaví a upřímně, nechápu, že to baví takovýho učitele. Vybavuju si například z gymplu naši úču na ekonomiku, ta to dokázala tímhle přístupem každýmu jen otrávit, zato úča na biologii, to byl jinačí formát! Uměli jsme, bavilo nás to a pamatuju si hodně dodnes. Navíc jsme s ní trávili obecně rádi čas, vraceli se… Tohle ale odříkávačům nic neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.10.14 20:40
@blecha72 píše:
Dík, třeba i časem pochopím, co je to ten THP, když už budu THC :mrgreen:

THP = technicko-hospodářský pracovník. To je termín z minulého režimu. (Alias kancelářská krysa, jak říkají někteří.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
18.10.14 20:42

@Camael Souhlasím… a ještě mi přijde, že ti, se kterýma nás to bavilo neměli problém udělat něco navíc, přestože to bylo zadarmo… a my se zase na oplátku chovali tak, aby si i oni mohli ty aktivity navíc alespoň trochu užít. Ale je fakt, že to byl gympl a ještě celkem výběrová třída, což je sakra něco jiného než třeba běžná základka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
18.10.14 20:43

@smoulinka71
Svérázná, jo, to by sedělo.. :lol: A to jsem se teď po mateřský vracela s pocitem, že jsem po těch letech už nějaká vyždímaná, že se vůbec netěším na všechny ty pičičandy okolo, který tě zdržují od učení… A zase jsem tomu propadla, do práce se těším, baví mě to. Díky za důvěru. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
18.10.14 20:45
@Camael píše:
@smoulinka71
Svérázná, jo, to by sedělo.. :lol: A to jsem se teď po mateřský vracela s pocitem, že jsem po těch letech už nějaká vyždímaná, že se vůbec netěším na všechny ty pičičandy okolo, který tě zdržují od učení… A zase jsem tomu propadla, do práce se těším, baví mě to. Díky za důvěru. :kytka:

Jde to vidět, že jsi do toho zapálená a že tě to baví. A tak to má být.

• Citovat
  • Upravit
6021
18.10.14 20:45
@ruzovasrnka píše:
No jo, jim se nelíbilo, že nemáš s učením osobní zkušenost, takže nemůžeš srovnávat, co jsi nezažila. To víš, učitelé jsou taková sekta, to jsem zažila i v práci, že si vzájemně pořád stěžují, jak mají strašně moc práce a vzájemně se podporují v ukřivděnosti. Nabyla jsem dojmu, že většinu by nic jiného neuživilo, protože udělat cokoliv nad rámec běžných povinností je PROBLÉM, takže v soukromé sféře by si neškrtly. Proto trčí ve školství až do důchodu i když je to tam tak hrozné ;)

Tak bohužel, tohle je i moje zkušenost, a tato diskuze mi to jenom potvrdila. Viz to rozhořčení, že v JINÉ profesi nikdo přesčasy zadarmo nedělá. A nedají si vysvětlit, že dělá, a nedají. Ještě si stěžují, že odměny za přesčas mají v nenárokové části platu… Holt, někdo by byl vděčný i za to. :nevim:
A jak se tady zhádaly ohedně gramatiky, to bylo opravdu osvěžující. :lol:

A mmch, dost mi vadí, jak si učitelé pořád stěžují na žáky, že nic neumí… To je taky tak trochu protimluv - vlastně si stěžují z velké části na vlastní kolegy na 1. stupních ZŠ, že nedělají pořádně svou práci, ne? To já to takhle flákat v práci, tak se tam dlouho neohřeju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
18.10.14 20:46
@Jura007 píše:
THP = technicko-hospodářský pracovník. To je termín z minulého režimu. (Alias kancelářská krysa, jak říkají někteří.)

Díky za vysvětlení :mrgreen: Byla to ode mne ironie, taky něco pamatuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
18.10.14 20:47

@j.a.n.i1
Já jsem třeba na běžný základce, dokonce jsme taková sociálně slabší. Má to tu výhodu, že jsou na tom u nás děti většinou zhruba stejně, takže neřešíme třeba sociální šikanu. Ale co jsem to.. Jo, že i já na ZŠ znám právě to, když máš skvělou vazbu třeba se svou třídou, poslední devítku jsem vyprovázela s brekem, já si z nich dělala srandičky celou dobu, oni mi to krásně vrátili na konci devítky nachytávkou s dárkem, ti si mě vychutnali, zmetci moji zlatí :mrgreen:, myslím v dobrým…s rodiči jsme šli místo posledního rodičáku na pivo, to je pak radost učit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
18.10.14 20:51
@Camael píše:
@j.a.n.i1
Já jsem třeba na běžný základce, dokonce jsme taková sociálně slabší. Má to tu výhodu, že jsou na tom u nás děti většinou zhruba stejně, takže neřešíme třeba sociální šikanu. Ale co jsem to.. Jo, že i já na ZŠ znám právě to, když máš skvělou vazbu třeba se svou třídou, poslední devítku jsem vyprovázela s brekem, já si z nich dělala srandičky celou dobu, oni mi to krásně vrátili na konci devítky nachytávkou s dárkem, ti si mě vychutnali, zmetci moji zlatí :mrgreen:, myslím v dobrým…s rodiči jsme šli místo posledního rodičáku na pivo, to je pak radost učit. :palec:

Málem jsi mě rozbrečela. Hezký, fakt hezký. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
66807
18.10.14 20:52

@Camael Mně po 8 letech došli rodiče se šampáněm a skleničkami, i jahody byly. Akorát prázdné flašky pak matky tajně vynášely kolem ředitelny zamaskované v kabelkách :mrgreen: Jo, máme proč radostně žít a pracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
18.10.14 20:54

@smoulinka71
Znáš to, jsou dny, kdy toho máš plný zuby, kdy se nedaří, kdy máš třídu, ve který tě jeden zmetek dovádí cíleně systematicky k šílenství a říkáš si, jestli máš fakt tohle zapotřebí.. Tak to si pak odněkud místo Lexaurinu vytáhneš tyhle vzpomínky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat