Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@smoulinka71 píše:
No na tebe si nikdo nedovolí, asi právě proto, že to srovnání máš.
No, srovnání sice má, ale zjevně tu práci dělá jen z nouze, vztah k ní nemá, což ostatní tady jo, tak je jasný, jak na ni bude nahlížet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 píše:
@blecha72 Do výčtu toho, co se učitel při výuce i mimoškolních akcích přiučí, toho ještě hooodně chybí. (Pro ostatní - učitel nejsem.) Ale ještě byste ve škole mohli při přípravě na mimoškolní akce fasovat ze školní protidrogově preventivní soupravy detekční papírky na detekci THC ve slinách. Tím by se z vás stali THC pracovníci…
Dík, třeba i časem pochopím, co je to ten THP, když už budu THC ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovasrnka Promiň, ale to je fakt hloupý názor. Proč bychom měli být všichni neschopní??? Jen proto, že tebe práce nebaví a možná jsi i narazila na špatné kolegy, nejsou i všichni ostatní hlupáci, co musí jen učit, jinak se neuživí??? Přiznám se, že se mě tvůj názor docela dotkl. Mám svoji práci ráda, nenadávám na ni a snažím se ji dělat, jak nejlépe dovedu. A neschopná si fakt nepřipadám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@smoulinka71
Kriminálka emimina..tohle jsem nikdy nepobrala. Pro mě je to jen ta daná diskuze v danou chvíli, navíc se mi už několikrát stalo, že s jednou uživatelkou třeba někde nesouhlasím, v jiným tématu si naopak přizvukujeme. Tohle je takový prazvláštní, fakt nemám čas, ani náladu sledovat, co kdo kde kdy řekl.
Ty mi přijdeš jako fajn učitelka, za sebe musím říct, že bych ti svoje děti svěřila. Jde vidět, že jsi svézázná, ale že tě ta práce baví.
Víc takových.
- Citovat
- Upravit
@blecha72
A na střední škole už zase studenti sakra odhadnou, koho jeho práce baví a kdo si to tam jde jen odkecat, aby byly nějaký prašule na pásce. Takový hodiny je nebaví a upřímně, nechápu, že to baví takovýho učitele. Vybavuju si například z gymplu naši úču na ekonomiku, ta to dokázala tímhle přístupem každýmu jen otrávit, zato úča na biologii, to byl jinačí formát! Uměli jsme, bavilo nás to a pamatuju si hodně dodnes. Navíc jsme s ní trávili obecně rádi čas, vraceli se… Tohle ale odříkávačům nic neříká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Dík, třeba i časem pochopím, co je to ten THP, když už budu THC
THP = technicko-hospodářský pracovník. To je termín z minulého režimu. (Alias kancelářská krysa, jak říkají někteří.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael Souhlasím… a ještě mi přijde, že ti, se kterýma nás to bavilo neměli problém udělat něco navíc, přestože to bylo zadarmo… a my se zase na oplátku chovali tak, aby si i oni mohli ty aktivity navíc alespoň trochu užít. Ale je fakt, že to byl gympl a ještě celkem výběrová třída, což je sakra něco jiného než třeba běžná základka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71
Svérázná, jo, to by sedělo..
A to jsem se teď po mateřský vracela s pocitem, že jsem po těch letech už nějaká vyždímaná, že se vůbec netěším na všechny ty pičičandy okolo, který tě zdržují od učení… A zase jsem tomu propadla, do práce se těším, baví mě to. Díky za důvěru. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@smoulinka71
Svérázná, jo, to by sedělo..A to jsem se teď po mateřský vracela s pocitem, že jsem po těch letech už nějaká vyždímaná, že se vůbec netěším na všechny ty pičičandy okolo, který tě zdržují od učení… A zase jsem tomu propadla, do práce se těším, baví mě to. Díky za důvěru.
Jde to vidět, že jsi do toho zapálená a že tě to baví. A tak to má být.
- Citovat
- Upravit
@ruzovasrnka píše:
No jo, jim se nelíbilo, že nemáš s učením osobní zkušenost, takže nemůžeš srovnávat, co jsi nezažila. To víš, učitelé jsou taková sekta, to jsem zažila i v práci, že si vzájemně pořád stěžují, jak mají strašně moc práce a vzájemně se podporují v ukřivděnosti. Nabyla jsem dojmu, že většinu by nic jiného neuživilo, protože udělat cokoliv nad rámec běžných povinností je PROBLÉM, takže v soukromé sféře by si neškrtly. Proto trčí ve školství až do důchodu i když je to tam tak hrozné
Tak bohužel, tohle je i moje zkušenost, a tato diskuze mi to jenom potvrdila. Viz to rozhořčení, že v JINÉ profesi nikdo přesčasy zadarmo nedělá. A nedají si vysvětlit, že dělá, a nedají. Ještě si stěžují, že odměny za přesčas mají v nenárokové části platu… Holt, někdo by byl vděčný i za to. ![]()
A jak se tady zhádaly ohedně gramatiky, to bylo opravdu osvěžující. ![]()
A mmch, dost mi vadí, jak si učitelé pořád stěžují na žáky, že nic neumí… To je taky tak trochu protimluv - vlastně si stěžují z velké části na vlastní kolegy na 1. stupních ZŠ, že nedělají pořádně svou práci, ne? To já to takhle flákat v práci, tak se tam dlouho neohřeju…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 píše:
THP = technicko-hospodářský pracovník. To je termín z minulého režimu. (Alias kancelářská krysa, jak říkají někteří.)
Díky za vysvětlení
Byla to ode mne ironie, taky něco pamatuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
Já jsem třeba na běžný základce, dokonce jsme taková sociálně slabší. Má to tu výhodu, že jsou na tom u nás děti většinou zhruba stejně, takže neřešíme třeba sociální šikanu. Ale co jsem to.. Jo, že i já na ZŠ znám právě to, když máš skvělou vazbu třeba se svou třídou, poslední devítku jsem vyprovázela s brekem, já si z nich dělala srandičky celou dobu, oni mi to krásně vrátili na konci devítky nachytávkou s dárkem, ti si mě vychutnali, zmetci moji zlatí
, myslím v dobrým…s rodiči jsme šli místo posledního rodičáku na pivo, to je pak radost učit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@j.a.n.i1
Já jsem třeba na běžný základce, dokonce jsme taková sociálně slabší. Má to tu výhodu, že jsou na tom u nás děti většinou zhruba stejně, takže neřešíme třeba sociální šikanu. Ale co jsem to.. Jo, že i já na ZŠ znám právě to, když máš skvělou vazbu třeba se svou třídou, poslední devítku jsem vyprovázela s brekem, já si z nich dělala srandičky celou dobu, oni mi to krásně vrátili na konci devítky nachytávkou s dárkem, ti si mě vychutnali, zmetci moji zlatí, myslím v dobrým…s rodiči jsme šli místo posledního rodičáku na pivo, to je pak radost učit.
Málem jsi mě rozbrečela. Hezký, fakt hezký. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Camael Mně po 8 letech došli rodiče se šampáněm a skleničkami, i jahody byly. Akorát prázdné flašky pak matky tajně vynášely kolem ředitelny zamaskované v kabelkách
Jo, máme proč radostně žít a pracovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71
Znáš to, jsou dny, kdy toho máš plný zuby, kdy se nedaří, kdy máš třídu, ve který tě jeden zmetek dovádí cíleně systematicky k šílenství a říkáš si, jestli máš fakt tohle zapotřebí.. Tak to si pak odněkud místo Lexaurinu vytáhneš tyhle vzpomínky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit