Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše:
Vždyť já taky nic takového netvrdím, řekla bych, že to patří mezi ty náročnější profese, ale zároveň nemyslím, že by měla nějak výrazně horší podmínky, než spousta dalších, což tedy neznamená, že neexistují takové, kde jsou podmínky výrazně lepší…
S tím souhlasím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Je to konkrétní nabídka- dělala byste v sobotu odpoledne zadarmo stejnou práci jako během běžného pracovního týdne.
Jít na nějakou kultirní je běžná práce? Pokud bych to měla překlopit do své profese, tak ano šla jsem se dobrovolně placatit na sobotu na náš stánek na výstavě. A jinak ano, když něco hoří, tak u toho sedím v sobotu, v neděli, po nocích… netvrdím, že za to neočekávám nějakou výhodu, třeba, že budu moct jet na nějakou konferenci, co mě zajímá, ale to přesně patří do těch nenárokových složek, a když peníze budou, tak pojedu, když nebudou, tak ne a dělala jsem to tedy zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jít na nějakou kultirní je běžná práce? Pokud bych to měla překlopit do své profese, tak ano šla jsem se dobrovolně placatit na sobotu na náš stánek na výstavě. A jinak ano, když něco hoří, tak u toho sedím v sobotu, v neděli, po nocích… netvrdím, že za to neočekávám nějakou výhodu, třeba, že budu moct jet na nějakou konferenci, co mě zajímá, ale to přesně patří do těch nenárokových složek, a když peníze budou, tak pojedu, když nebudou, tak ne a dělala jsem to tedy zadarmo.
Takže jsme u té rekreace
Mám pro vás novinu, učitelé se na mimoškolních akcích nebaví, vykonávají stejně jako během svého pracovního týdne pedagogický dozor. To není jako si se dvěma svými dětmi vyjít do kina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Chcete se zasmát?
u známe ve škole přišel leták – pro družinářky a učitelky prvního stupně…
Ve stylu:" Nechcete si udělat pěkné podzimní odpoledne s dětmi, ná kulturní dům nabízí představení pro děti za zvýhodněnou cenu…bla bla bla…v sobotu a v neděli
By mě zajímalo, ve které jiné profesi by si někdo toto troufl udělat???
Holt ať žije charita ![]()
Tady to není nabídka zaměstnavatele, ale někoho zvenku, kdo ty mimoškolní aktivity taky vnímá, jako že se tam učitel vlastně jde bavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem se studenty týden v zahraničí - mohlo by se zdát, že to byla rekreace.
Přijela jsem sice nadšená z viděného, ale také současně dokonale vyfluslá z neustálé kontroly a nutnosti vědět kde jsou, co dělají a zda jsou všichni (počítala jsem je furt) a to až do hlubokého večera. Bylo nutné jim dělat dozor například i v posilovně (bydleli na internátu a místní je bez dozoru do posilky nepustili). Když se jeden málem zranil, viděla jsem se už skoro v kriminále… Naštěstí se mi nikdo ničím neintoxikoval ani neztratil…
Bylo to krásné, ale psychicky velmi náročné. Jo a dostala jsem jen cesťák, nikoli odměny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyzkoušela jsem si práci učitele ZŠ i pozici managerky ve větší firmě.
Z mého pohledu:
Jako učitelka jsem začala ráno kolem 7:30, končila nejpozději v 13:30, odpoledne doma opravování prací žáků a příprava na další den (někdy hodinka, někdy tři), v 8 večer jsem psychicky unavená usínala u televize.
Jako manager jsem začínala v 8:30 briefingem, před 17:00 jsem doma nebyla nikdy, mnohdy jsem se dostala domů až kolem 20:00. Přesto jsem si dokázala nalít večer v klídečku dvojku a vydržet s manželem u telky i do půlnoci.
Jako managerka jsem měla větší plat a menší zopodvědnost. Učitelování mě však bavilo více.
Srovnání z mého pohledu: práce učitelky je velmi psychicky náročná a nedá se srovnávat s běžnými povoláními.
- Citovat
- Upravit
@Terdul píše:
http://www.novinky.cz/…rvnacky.htmlProchazka ruzovou zahradou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul píše:
http://www.novinky.cz/…rvnacky.htmlProchazka ruzovou zahradou.
Tak si já představuji pohodovou práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
A jak z toho letáku vyplývá, že má jít do práce zadarmo?
protože má jít na představení s dětmi v sobotu či neděli - kdy není její pracovní doba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vyzkoušela jsem si práci učitele ZŠ i pozici managerky ve větší firmě.
Z mého pohledu:
Jako učitelka jsem začala ráno kolem 7:30, končila nejpozději v 13:30, odpoledne doma opravování prací žáků a příprava na další den (někdy hodinka, někdy tři), v 8 večer jsem psychicky unavená usínala u televize.
Jako manager jsem začínala v 8:30 briefingem, před 17:00 jsem doma nebyla nikdy, mnohdy jsem se dostala domů až kolem 20:00. Přesto jsem si dokázala nalít večer v klídečku dvojku a vydržet s manželem u telky i do půlnoci.
Jako managerka jsem měla větší plat a menší zopodvědnost. Učitelování mě však bavilo více.
Srovnání z mého pohledu: práce učitelky je velmi psychicky náročná a nedá se srovnávat s běžnými povoláními.
No jo anonym, to by mohl napsát každej.
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
Kvůli jistým lidem se někteří kantořinou zrovna nechlubí. Často si totiž vyslechnou moudra o tom, jak nic nedělají, mají prázdniny a ještě chtějí větší platy.
Jo, a ještě že vlastně nic neumí. ![]()
Nepřipomíná ti to nekoho? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ A že tak si přestavují pohodovou práci
To už je přesná citace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
A když to napíše někdo pod jakýmkoli nickem, v čem to bude jiný? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
A když to napíše někdo pod jakýmkoli nickem, v čem to bude jiný?
Nejspíš tím bylo míněno, že jsme si to napsaly samy, nemyslíš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem zajedno s @smoulinka71, mám srovnání, pracovala jsem jako veterinář, teď učím na SŠ.
Původní práce: pracovní doba od nevidím do nevidím, noci, víkendy, ve volných chvílích studium ke komplikovaným případům, stres, velká zodpovědnost, až hysteričtí klienti
Učení: pohoda, hafo volna, žádný stres - de facto není co zkazit, nevýhody - nižší plat, ale řekla bych odpovídající vynaložené námaze, ale žádná výzva
Původní práce mě bavila víc, bohužel s malýma dětma prakticky neslučitelné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit