Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@annaei píše:
@blecha72 Z češtiny už jsem odmatorovala. A je to asi 4 měsíce. Vyjímka je daná pro Evropskou školu, protože tam jsme měli povinnou češtinu. I když za nic ty hodiny nestáli tak se je to kontrolováno ministerstvem školství, že to odpovídá českému vzdělání( to neni uplně pravda) A máme povinnost skládat maturitu z češtiny.
TEd studuji vysokou školu, kde rebel nejsem, protože mě to baví.
A to konstatuji jako fakt, zcela s ohlédnutím od tvých obvyklých pohádek o strašných a zlých učitelích a mé dlouholeté averze k nim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 Tak bohužel já jsem se moc spochopenim toho, že logicky z češtinou problém mít budu nesetkala. A obecně i třeba s matikou jsem na gymplu bojovala, protože jsem odmítala postup dělat tak, jak chtěl učitel. Vždyt je to jedno pokud znám postup.
A kor tedka když jsem na vejšce tak nevim, co bych dělala být z české školy. Naštestí mam docela dobré zaklady, tak že i ta vysoká nějak jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 Mně taky připadá, že snaha je spíš o to, aby studenti odmaturovali. Když už někdo neodmaturuje, tak je to fakt na pováženou.
Já měla spolužačku, potkala jsem jí, když šla ze školy poté, co úspěšně odmaturovala za 16 a povídá, že měla ohromný štěstí na otázky. No a když jsem se jí zeptala, co by dělala, kdyby vytáhla něco, co neumí, tak to by prý byla fakt úplně v prd.li.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei
Z tebe to pohrdání tak čiší, to je síla. Nevadí mi žáci, co diskutují, navrhují jiné možnosti řešení, naopak, ale i to musí mít nějakou úroveň. Jestli sis nedokázala v hlavě porovnat ani to, proč se učíš, chtěla bych vidět, jak válcuješ učitele svými radami. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei Ty jsi přecházela do zahraniční školy v kolika letech?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi U nás ve škole většinu lidí pustili až k maturitě a pak je nechali dělat maturitu. Třeba můj nejlepší kamarád jí dělal dvakrát a taky jenom z důvodu, že celou dobu prudil učitele. A nakonec na podruhé se to fakt naučil a dostal za 4, i když puvodně dostal přislíbeno mít za 1. Naopak zase někteří experti neřekli skoro nic a odešli ze 4.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
@blecha72 Tak bohužel já jsem se moc spochopenim toho, že logicky z češtinou problém mít budu nesetkala. A obecně i třeba s matikou jsem na gymplu bojovala, protože jsem odmítala postup dělat tak, jak chtěl učitel. Vždyt je to jedno pokud znám postup.
A kor tedka když jsem na vejšce tak nevim, co bych dělala být z české školy. Naštestí mam docela dobré zaklady, tak že i ta vysoká nějak jde.
Problém s češtinou tedy chápu, ale s matematikou- to je o logice (jako mnohé z češtiny), to dokládá, že máte problémy s logickým myšlením, a tudíž problémy s vyučujícími, kteří jej po vás vyžadují. Nevím, co studujete za výšku, pro vás by bylo vhodné něco, co se naučíte nazpaměť a za týden to nevíte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei Diplomku můžeš psát anglicky, česky se na to vybodni, to by se korektor nadřel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
@blecha72 Tak bohužel já jsem se moc spochopenim toho, že logicky z češtinou problém mít budu nesetkala.
A ty si snad cizinka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi píše:
@blecha72 Mně taky připadá, že snaha je spíš o to, aby studenti odmaturovali. Když už někdo neodmaturuje, tak je to fakt na pováženou.
Já měla spolužačku, potkala jsem jí, když šla ze školy poté, co úspěšně odmaturovala za 16 a povídá, že měla ohromný štěstí na otázky. No a když jsem se jí zeptala, co by dělala, kdyby vytáhla něco, co neumí, tak to by prý byla fakt úplně v prd.li.
No tak pamatuji maturu, kdy zkoušející prostě odjel, aby nemusel dát za 4. Známku nahlásila přísedící, kočka, co byla u matury 1 den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei Celou dobu prudil učitele? Jak to, že vůbec zůstal na škole? Tak já ti řeknu, co si myslím, ju? Jestli celou dobu prudil učitele, tak ho měli vykopnout hned v prváku, aby nemohl celou dobu prudit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestliže student na střední škole celou dobu prudí učitele, tak se patří ho do rici nakopat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael Paradoxně v zahraničí jsem nikdy žádný konflikt z nikym neměla. Spíš jsem byla typ tichého žáka, který nemluví. A i v čechách kromě mé češtinářky ( uznávám, že já z ní pak měla takové nervy, že jsem její hodiny probrečela a klepala se tam) jsem žádné konflikty neměla, Já jsem třeba do té školy moc nechodila, ale vždycky jsem aspon tu 4 dostala a na testy se objevila. V hodinách jsem se nevyjadřovala a mlčela. Já nejsem ten typ člověka, co pokud je málo vidět jedině dobře. A ani si nemyslim, že to bylo o mých prefenrencích z chemii jsem měla problém, ale ta učitelka si myslim, že učila suprově a dělala, co mohla. Matiku miluji, ale nedokázala jsem vystát toho učitele.
@hanka.br. Po primě, což bylo ve 13 letech. A pak jsem se vracela v 17 letech zase zpátky do čech. Což po dvou letech jsem vzdala. A vrátila se zpět a odmaturovala radši v zahraničí, což má tu výhodu, že aspon ted studuji lepší vyoskou školu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi Tak mě ani nenapadlo studovat v čechách. Hlavní důvod je, co bych studovala. Když mam možnost studovat někde jinde a vimže pak mam větší šanci na uplatnění
Příspěvek upraven 18.10.14 v 23:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei Nepochopila jsem důvod, za jakého bys měla mít úlevy z české gramatiky, která se kompletně učí na prvním stupni ZŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit