Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@SIMONA1234 píše:
V životě jsem nebyla doma (dovolená, volno v práci…atd.) v době jarních nebo podzimních prázdnin…Normálně jedem…už vidím rodiče, jak jim oznamuju, že máme zavřeno.
A co vím, tak učitelé v ZŠ jsou ve škole taky, aspoň u nás ano…i kdyby si měli jen gruntovat kabinety. Ale možná jinde mají volno…ale v tom případě na 100% neplacené, protože by jim nezbyla dovolená…tu si musí vybrat v létě. A co se týká studijního volna…ano, je..ale NENÍ povinností ředitele školy ji zaměstnanci poskytnout…poskytne ji jen pokud na to má kapacitu (tedy záskok za učitele)…
Ano, to je pravda. Nejen, že o vedlejších prázdninách pracujeme, ale i na státní zkoušky k ukončení studia si holky letos braly neplacené volno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 Tak já už naštestí to mam za sebou a prostě mě rozhodně většina mých učitelu nepřesvědčila o tom, že by se nějak předřela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ty jako student jsi je taky nepřesvědčila, takže jste si kvit. Nebo máš pocit, že se někdo bude dřít tam, kde nemá pozitivní zpětnou vazbu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
@Petule030 Tak já už naštestí to mam za sebou a prostě mě rozhodně většina mých učitelu nepřesvědčila o tom, že by se nějak předřela
A jak dávno to máš za sebou? Pač dnes už to ve školství chodí úplně jinak než před 10-15 lety. Nároky na výuku se zvyšují, přibývá papírování, vše se vede elektronicky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
Když ona ta práce na studiu musí být oboustranná. Představ si takovou tu houpačku pro dva, jak je jeden na jednom konci, druhý na druhém a vlastní vahou se navzájem houpou. Když ty jako žák se neučíš, nepřipravuješ, bojkotuješ proti studiu, chodíš za školu a Bůh ví, jestli jsi nebyla drzá k učitelům, tak na naší pomyslné houpačce nejsi. A učitele nebude dlouho bavit se houpat sám.
Už na předešlých stránkách jsem si říkala, že ty musíš být žák „za trest“, nechtěla bych tě učit ani za nic právě kvůli přístupu - Oni mě nic nenaučili, oni jsou špatní učitelé. Ale ve skutečnosti ty jsi doma nedělala úkoly, ty jsi se neučila, ty ses spokojila se známkou 4,… Je to úhel pohledu, ale pokud takhle povedeš i své dítko, tak potěš koště ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. to, že si věčně nestěžuju ještě neznamená, že neodvedu kvalitní práci, koneckonců učím maturitní předměty a studenti mi úspěšně odmaturovali, takže nějaké výsledky za mnou stojí
Ale umím si přiznat, že se nepředřu a mám spoustu volna
Klackem bych hnala spíš neustále na něco naštvané a zpruzené učitele, nedávají studentům moc dobrý příklad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, vazne musite chodit do prace i o prazdninach?
Omlouvam se, ze sem zase vpadam s tim svym chlapem, ale o jarnich a podzimnich prazdninach nikdy ve skole nebyl. Fakt. Zrovna ted o podzimnich planuje cely tyden stravit na malte a piskach
barak holt chce svoje… ale je doma. Studenti nejsou - skola neni.
Kdyz jsem delala kdysi davno asistenku v labine na jedne SS, tak taky o vsech prazdninach a volnech chodili do skoly jen provozni a jini zamestnanci - ucitele ne.
Mozna je ZS neco jineho? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdula1 Vždycky záleží na řediteli. Je běžné, že dá na tu dobu školení.
Příspěvek upraven 19.10.14 v 15:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovasrnka
Jen se zeptám - jsi třídní učitel, máte ve škole dozory na chodbách, z jakého počtu známek uzavíráš pololetní klasifikaci, podílela ses na tvorbě a podílíš se na každoročních úpravách ŠVP, upravuješ si na začátku školního roku tematické plány, nebo jen opravíš školní rok a datum vyhotovení, účastníš se projektů, podílela ses na tvorbě digitálních výukových materiálů (DUM), jezdíš se studenty po soutěžích a připravuješ je na ně, podílíš se na organizaci různých soutěží ve škole, jsi certifikovaný zadavatel (hodnotitel a zkoušející při ústní MZ asi těžko) nebo školní maturitní komisař pro společnou část maturitní zkoušky, přispíváš např. na školní webové stránky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvaB Ještě bych se s dovolením k tvému dotazu přidala, jestli vytváří IVP pro děti integrované, jedná s poradnou o dětech se zvláštními vzdělávacími potřebami, vede zájmový kroužek, píše granty, pracuje se žáky i mimo svou přímou pedagogickou práci, zpracovává celoškolní projektové dny, věnuje se rodičům formou tripartit i individuálně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nevim… muz je tez tridni, dozory na chodbach ma, u maturit zkousi (je predseda jakesi komise), sedi v celostatni SOCce a ty projekty resi decka zhusta u nej, chodi s nima na veletrhy a exkurze, web skoly zcasti dela prave on plus ma na starosti takovy ten system, ze kteryho se pak tisknou vysvedceni a tak… Prd tomu rozumim, nicmene v praci se jiste neflaka.
Ale prijde domu a ma padla - a jak pise @ruzovasrnka spoustu volna. On je fakt sakra rozdil ZS a SS. Natoz MS. Nase ucitelky ve skolce opravdu obdivuju. Skolky v prirode - to je celodenni nezaplaceny zahul, pripravuji detem program taky ve svem volnem case, kolikrat po vecerech… obecne asi cim mensi deti, tim narocnejsi a komplexnejsi pece - a paradoxne mene placena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ucitelkam opravdu nezavidim - pracovni doba je sice s malymi detmi super, kdyz si vzpomenu, jak jsem chodila do prace na 6,30 a skolka otvirala 6,30
S vyplazenym jazykem jsem stihala na sedmou, do 15,30 v praci a ve ctyri vyzvedavala deti, ktre sly po seste spat ![]()
Ale clovek prisel domu a cista hlava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdula1 Ve školce fungujem pořád…kromě 5 týdnů v létě (prvních 14 dní v červenci máme provoz, pak 5 týdnů dovolená a poslední týden v srpnu „přípravňák“) Jarní ani podzimní prázdniny neznám…ani moje dcera-nikdy jsem s ní nebyla na horách o jarních prázdninách…neznám to, má smůlu…prostě si nemůžu vzít dovolenou, tečka. ![]()
I v těchto dnech máme minimálně 15 dětí ve třídě, takže spojování tříd nehrozí. A pokud by některý den bylo méně dětí, tak se to řeší operativně. Děti se třeba po obědě spojí do dvou tříd a ta co má odpolední jde dělat papíry do ředitelny, administrativu…nebo vyklízí sklep, něco natírá (dřevěné průlezky a malování domečku minulý rok - já) apod..
Takže vzít si dovču, sebrat se a odjet na prodloužený víkend o podzimních prázdninách??? Fikce… ![]()
Na základce mám dvě kamarádky, obě ve škole, kde chodí moje dcera a obě jsou o těchto prázdninách v práci, asi záleží na řediteli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde se prázdniny během roku naddělávají během šk. roku tak, že je základní úvazek navýšen třeba o 3 hodiny týdně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit