Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
19.10.14 17:50

@annaei Je sranda, že člověk, který nikdy nepracoval dokáže tak úžasně zhodnotit práci jiných :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
19.10.14 17:50
@IvaB píše:
@ruzovasrnka
Jen se zeptám - jsi třídní učitel, máte ve škole dozory na chodbách, z jakého počtu známek uzavíráš pololetní klasifikaci, podílela ses na tvorbě a podílíš se na každoročních úpravách ŠVP, upravuješ si na začátku školního roku tematické plány, nebo jen opravíš školní rok a datum vyhotovení, účastníš se projektů, podílela ses na tvorbě digitálních výukových materiálů (DUM), jezdíš se studenty po soutěžích a připravuješ je na ně, podílíš se na organizaci různých soutěží ve škole, jsi certifikovaný zadavatel (hodnotitel a zkoušející při ústní MZ asi těžko) nebo školní maturitní komisař pro společnou část maturitní zkoušky, přispíváš např. na školní webové stránky?

To je teda zpověď :)
TU-ano, dozory máme samozřejmě máme - vždyť je to 10 minut, navrhuji úpravy v ŠVP - pokud nějaký předmět učím, tak vím, co je potřeba změnit - je to hned, DUMky jsem dělala - byl to docela fajn přivýdělek, na soutěže připravuji, vedu maturitní práce, zkouším u MZ 3 předměty, ale pořád si nepřipadám sedřená a mám spoustu volna, další dotaz? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
19.10.14 18:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 19:27

@Petule030 Tak mě nejde jenom o to, jak se mnou osobně fungovali. Spíš jakym zpusobem byli připravený na hodinu. Nepomohli by mě stejně jako komukoliv jinýmu. Odučili hodinu a tim to pro ně končilo. Testy jsme si opravovali samy nebo jim to trvalo sto let. @blecha72 Jenom sorvnávám jak to mají učitelé v čechách a v zahraničí. Je pravda, že tam funguje škola má prázdniny učitel je doma. Na druhou stranu během toho roku mají mnohem více práce. A jsou ochotný kdykoliv komukoliv pomoct s učeim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.10.14 19:29
@annaei píše:
@Petule030 Tak mě nejde jenom o to, jak se mnou osobně fungovali. Spíš jakym zpusobem byli připravený na hodinu. Nepomohli by mě stejně jako komukoliv jinýmu. Odučili hodinu a tim to pro ně končilo. Testy jsme si opravovali samy nebo jim to trvalo sto let. @blecha72 Jenom sorvnávám jak to mají učitelé v čechách a v zahraničí. Je pravda, že tam funguje škola má prázdniny učitel je doma. Na druhou stranu během toho roku mají mnohem více práce. A jsou ochotný kdykoliv komukoliv pomoct s učeim

Úplně všichni? Jak to můžeš vědět? A tady ne? Žádný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 19:37

@hanka.br. Já jsem řikala, že v čechách to byla spíš vyjímka. Samozřejmě pár jich bylo. A vim, že i na škole v zahraničí jsem měli pár učitelu, který mě nesedli stejně vim, že pomohli, když bylo potřeba. V mém případě jsem to docela dost potřebovala tak jsem vyzkoušela, že to funguje. Jde i o to, že snáma psali motivační dopisy na vysokou a pomáhali nám se dostat na vysokou, za což nejsou placeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.10.14 19:40
@annaei píše:
@hanka.br. Já jsem řikala, že v čechách to byla spíš vyjímka. Samozřejmě pár jich bylo. A vim, že i na škole v zahraničí jsem měli pár učitelu, který mě nesedli stejně vim, že pomohli, když bylo potřeba. V mém případě jsem to docela dost potřebovala tak jsem vyzkoušela, že to funguje. Jde i o to, že snáma psali motivační dopisy na vysokou a pomáhali nám se dostat na vysokou, za což nejsou placeni

A dělala jste těmto učitelům stejné psí kusy jako těm v Čechách- nechodila jste do hodin, kašlala na výkon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
19.10.14 19:41

@annaei

a chápeš, že nikdo nebude pomáhat rebelovi, který nemá zájem? Jelikož jsi v Čechách dělala potíže a neprojevila zájem, proč by ti měl někdo pomáhat? Pomoc není vymahatelná a učitel si rozmyslí, jestli mu stojí za to pomáhat lemplovi, co na školu kašle. To není problém českých učitelů, to je problém tvůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 19:46

@blecha72 @neumisa Tak já nepíšu jenom o sobě, ale obecně co jsem viděla ve svém okolí. Je mi jasný, že nikdo nebude pomáhat někomu, kdo je naprsto demotivovaný a ani zajem o pomoct nemá.
@blecha72 To jsem byla už v uplně jiný situaci. A měla jsem tak vážný problémy, že bych v čechách školu musela ukončit. Naštestí se nade mnou smilovali dva učitele a k té maturitě mě pomohli dojít. I ted po maturitě se snima běžně stýkám a za tohle jsem jim extremně vděčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.10.14 19:52
@ruzovasrnka píše:
Jejda, vždyť dovolená vychází na nejhezčí dny v roce - kdy je teplo a svítí sluníčko, to byste chtěly mít dovo v říjnu a v listopadu? Navíc, jsou ještě jarní prázdniny, podzimní prázdniny, hafo volna kolem Vánoc, Velikonoc. Neumím si představit profesi, kde budu v práci míň, to už snad ani nejde. Mimochodem, kromě dovolené jsou ještě 2 týdny „studijního volna“, takže další dovolená. Užívejte si to a neremcejte, máme se prostě dobře, stačí si to přiznat ;)

Třeba v Indii tou dobou bývá nádherně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.10.14 19:55

@annaei Já diskuzi s vámi končím, motáte jedno přes druhé. Vše doplňujete báchorkami.

Co je třeba tohle za informaci?

Já jsem ráda za to, že jsem češka. Po tom, co jsem odmaturovala byla donucena nakonec odmaturovat v Luxu na Evropské škole.

Několikrát jste tu omlela jedinou souvislou myšlenku, všichni víme jakou. S takovou se diskutovat nedá. Přeji hodně štěstí při studiu i v osobním životě. Už mě nezmiňujte, je to zbytečné (jo chovám se jako typická česká učitelka) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.10.14 19:58
@Petule030 píše:
Když ona ta práce na studiu musí být oboustranná. Představ si takovou tu houpačku pro dva, jak je jeden na jednom konci, druhý na druhém a vlastní vahou se navzájem houpou. Když ty jako žák se neučíš, nepřipravuješ, bojkotuješ proti studiu, chodíš za školu a Bůh ví, jestli jsi nebyla drzá k učitelům, tak na naší pomyslné houpačce nejsi. A učitele nebude dlouho bavit se houpat sám.
Už na předešlých stránkách jsem si říkala, že ty musíš být žák „za trest“, nechtěla bych tě učit ani za nic právě kvůli přístupu - Oni mě nic nenaučili, oni jsou špatní učitelé. Ale ve skutečnosti ty jsi doma nedělala úkoly, ty jsi se neučila, ty ses spokojila se známkou 4,… Je to úhel pohledu, ale pokud takhle povedeš i své dítko, tak potěš koště :roll:

Bojkotovat proti něčemu? Snad bojkotovat koho, co, ne? :mrgreen: A to ani nejsem češka.

Vy učitelky kritiku opravdu nesnesete. Tak pak nechápu proč tahle diskuze vlastně vznikla. Chtěly jste se poplácat po zádech, jak jste skvělé a jak to zvládáte? To jsem o vás měla lepší mínění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.10.14 20:01
@J_Doe píše:
Bojkotovat proti něčemu? Snad bojkotovat koho, co, ne? :mrgreen: A to ani nejsem češka.Vy učitelky kritiku opravdu nesnesete. Tak pak nechápu proč tahle diskuze vlastně vznikla. Chtěly jste se poplácat po zádech, jak jste skvělé a jak to zvládáte? To jsem o vás měla lepší mínění…

Nesneseme kritiku? Kritiku čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.10.14 20:06
@hanka.br. píše:
Nesneseme kritiku? Kritiku čeho?

Kritiku některých vašich kolegyň. To se vidí jenom v některých profesích, že takhle drží spolu - třeba ještě u lékařů je to časté. Já to přitom nechápu, asi proto, že nejsem ani učitel, ani lékař. Ale dělala jsem na nákupním oddělení (naposled, před MD), opravdu nemám pocit, že bych měla bránit všechny nákupčí, ve všech řetězcích. Prostě někde mohou dělat neschopní lidé stejnou pozici jako já :nevim: A co jako?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.10.14 20:07
@J_Doe píše:
Bojkotovat proti něčemu? Snad bojkotovat koho, co, ne? :mrgreen: A to ani nejsem češka.Vy učitelky kritiku opravdu nesnesete. Tak pak nechápu proč tahle diskuze vlastně vznikla. Chtěly jste se poplácat po zádech, jak jste skvělé a jak to zvládáte? To jsem o vás měla lepší mínění…

Kritika pravopisu už proběhla, to jste přišla pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat