Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mowla píše:
Nemám dva nicky, změnila jsem si nick, to jen pro upřesnění.
máš pravdu, omlouvám se ti. zmátlo mě, že citace zůstaly s nickem šmouly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
Jo největší. Tohle nemá cenu, asi mají špatné zkušenosti, je pravda, že každý si udělá názor podle toho, co zažil, nebo vidí kolem. U nás v rodině se nikdo nerozvedl, neznám v rodině nikoho, kdo by byl nevěrný, můj brácha svoji manželku miluje už 23 let, přitom chodí sám na tenis, jezdí na koncerty, ale on by ji na rukou nosil, to je prostě jeho Lenička. ![]()
Ano, myslím, že jsi na to kápla.
U nás v rodině také žádné rozvody ani nevěry nejsou ![]()
Jsme šťastné ženy, tak si to užívejme ![]()
Sebe do rodiny nepočítáte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
máš pravdu, omlouvám se ti. zmátlo mě, že citace zůstaly s nickem šmouly.
dobře.
![]()
- Citovat
- Upravit
@blecha72 píše: @smoulinka71 píše:
Jo největší. Tohle nemá cenu, asi mají špatné zkušenosti, je pravda, že každý si udělá názor podle toho, co zažil, nebo vidí kolem. U nás v rodině se nikdo nerozvedl, neznám v rodině nikoho, kdo by byl nevěrný, můj brácha svoji manželku miluje už 23 let, přitom chodí sám na tenis, jezdí na koncerty, ale on by ji na rukou nosil, to je prostě jeho Lenička.
Ano, myslím, že jsi na to kápla.
U nás v rodině také žádné rozvody ani nevěry nejsou![]()
Jsme šťastné ženy, tak si to užívejme
Sebe do rodiny nepočítáte?
Nemyslela jsem sebe a navíc, že jsem se rozvedla až po dvaceti letech úplně z jiného důvodu, nežo čem byla diskuze, tak jsem si neuvědomila, že to bude brát někdo jinak. Moje chyba, ale určitě nejsem lhářka.
- Citovat
- Upravit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky tohle nemá cenu, myslela jsem si, že jste rozumné, já nemám důvod se před vámi obhajovat. Mějte se tu hezky.
![]()
- Citovat
- Upravit
@neumisa Tak mě štve, že bych v čechách bydlet chtěla, mam tam rodinu a ráda tam jsem. Na druhou stranu jsme s přítelem tuhle možnost zavrhli a radši tam velmi často jezdíme. Já jsem ráda za to, že jsem češka. Po tom, co jsem odmaturovala byla donucena nakonec odmaturovat v Luxu na Evropské škole. Tak by byl nesmysl se vrátit do Čech, protože ta škola je daleko naročnější než česká škola a taky líp připravuje na vysokou školu. Ta škola dává možnost, že člověk může studovat kdekoliv a já tim, že i přítel žijem v Luxu tak studuji jedinou VŠ, co tu mají. Pro mě je to spíš zklamání, že vim, že se nikdy vrátit moc nemůžu, protože si neumim představit žít v čechách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
přečetla jsem jen 6 stran a nestačím se divit. Každá práce má pozitiva a negativa.
Ale někde ty pozitiva převažují. Což je další z důvodů (kromě toho, že miluji děti), proč studuji předškolní pedagogiku.
Jak jste zmiňovaly platy a čas, kdy musíte být na pracovišti…
Tak si zkuste představit tento model: Máte děti, třeba školkáčka a prvňáčka. Pokud máte štěstí, moc velké štěstí, tak pracujete pouze osmihodinové směny (ranní, odpolední, noční). Na pracovišti musíte být v 6:00 hodn. Školky, ale otevírají také až v 6:00 hodin. I když jsou nějaké prázniny a školák sedí doma, vy musíte v té práci být, protože žádný zaměstnavatel nedá volno všem zaměstnancům, že mají doma děti. Někdo pracovat v podniku musí.
Odpolední směny jsou snad nejhorší. To vidíte dítě jen ráno před školou/školkou a ve 14:00 hodin musíte být na pracovišti a domů se vracíte nejdříve ve 22:30 hodin.
Nebo noční o prázdninách.
Musíte si vystačit s trošičkou spánku, protože se přece nevykašlete na děti, aby jste spaly. Někdo jim musí uvařit a taky se jim věnovat. Takže si vždycky ukradnete pár chvilek spánku. Když se to sečte, tak nakonec to možná hodí i 4 hodiny. Ale ne v kuse.
A v práci musíte být ve střehu, aby jste něco někomu, něčemu nebo sobě nezpůsobily.
Lepší to bude, až děti vyrostou. Do té doby? Paráda. A to nemluvím o fyzické námaze v zaměstnání. S tímto režimem je i nápor na psychiku značný.
Nebo nemáte to štěstí a pracujete ve nepřetržitém provoze, tzn. dvanácthodinové směny, ranní i noční, včetně víkendů. Ano, máte mezi ranními a nočními směnami nějaké volno (někde den, někde dva nebo tři dny), ale když volno vyjde na všední dny, kdy jsou děti v zařízeních, tak je stejně skoro nevidíte. ![]()
Plat? Například 16 000 hrubého, 20 nebo 25 dní dovolené, z toho máte polovinu nařízenou. Návštěva lékaře je znemožněna „pokutou za docházku“, takže z těch třeba 10 dní čerpáte dovolenou na lékaře. Jinak by za tu dřinu v práci byl plat třeba jen 14000 hrubého… Apod.
Nadřízení se po vás vozí a nasazují vám větší a větší tempo, kterým musíte pracovat, aby jste stíhaly nesmyslně vysoké normy.
Smlouvy taky nebývají na dobu neurčitou. Nicméně třeba v 50 letech máte jistotu, že práci mít nebudete. Fyzicky ji nezvládnete. A i kdyby jo, tak to nikdo nezjistí, protože vás nikdo nezaměstná, protože jste staří. Ale nikdo vám to neřekne.
Ale velká výhoda takových profesí je, že sotva si odpíchnete, tak vypustíte práci z hlavy. Nemusíte se setkávat s rodiči kolegů. Doma máte klid. A často pracujete automaticky a přemýšlíte si u práce třeba co budete vařit. Což jistě ve vyučování nejde. ![]()
Nebo velká nevýhoda pro mě, jako pro studující předškolní pedagogiky je, že nemám žádné studijní volno. Na praxi si budu muset vzít z těch 10 dní dovolené dovolenou. Takže kolik mi zbyde?
Téměř nic.
Musím běžet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jirabobes Jo až buete pracovat ve školství, budete mít dovolenou nařízenou CELOU.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 To je sice prvda, ale je té dovolené poměrně hodně.
Jinak, abych jenom nenadávala na české školství tak aspon za mě první stupen si myslim, že je kvalitní a dobře mě připravil dál. Na Evropské škole před pár lety anglický rodiče se vzbouřeli, že děti z východu jim budou kazit děti a musí být pro ně udělaná specialní třída. Tak všichni děti z východu mezi, které jsem patřila jsem skončili v jedné třídě bylo to vysvětleno, aby nám víc pomohli z jazykem. A místo toho, aby naše třída byla nejhorší. Tak naopak předevšim češi, slováci, slovinci a madaři byli elita ročníku s těmi nejlepšíma vysledky. A od vstupu do Evropské unie aspon všichni češi, co odmaturovali jsou velmi uspěšný a studjí školy jako Cambridge a podobně. Tak že je pravda, že máme myslim si větší motivaci něčeho dosáhnout. A víme, že nás rodiče živit nebudou, tak že se snažíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se divím, proč tady nedají moudra o srovnání práce soudce, lékaře… apod s dělnickými profesemi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei Na ostatní blafy odpovídat nebudu. Dovolená v čr je 40 dní, nařízená o hlavních prázdninách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě doplním, že délka dovolené je nadstandardní, ovšem její rozvržení celkem k ničemu. Nějaké posezonní slevy nebo lasty se učitelů netýkají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit