Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@J_Doe píše:
A jak to souvisí s tím, co jsem napsala? Všude se propouští, všichni hledají práci… Proč zas vnímáš učitele odděleně od jiných profesí? Kdo je šikovný, tak něco najde, kdo ne, tak má holt problém… Pokud učitelé nemohou ve svém oboru - škole najít práci, tak za a) buď nejsou dobří učitelé, nebo za b) je něco špatně v systému.
Nic nevyjímám, píšete, že mezi učiteli je zvýšený počet blb. ů, protože jim na rozdíl od jiných zaměstnání nehrozí výpověď. Místo argumentů to otočíte jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
@jirabobes Jinak dělnická stranaKdysi to byla dělnická třída a brala stejně jako dnes více než učitel a stejně jako dnes záviděla prázdniny.
Dělnickou stranu jsem napsala schválně. Pro pobavení.
Nebojte se, beru určitě míň než učitel. A budík mi musí zvonit dřív než učiteli. A ty prázdniny by chtěl asi každý. Je to taková třešinka na dortu.
Já se vážně těším, až se mě budou taky někdy třeba týkat. Myslím si, že je kromě toho, že je to pěkná a záslužná práce, je navíc odměněna prázdninami. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
@J_Doe Já zas nevidím důvod, proč kritizovat kolegu, kterého vůbec neznám a o jehož pochybení nejsem vůbec přesvědčená. A kritizovat ho na základě příspěvků, které důvěryhodně nepůsobí ani trochu? To fakt ne. Že jsou učitelé dobří a špatní jako jsou lidé dobří a špatní ve všech profesích jsem už psala X stran zpět.
Nenarážela jsem konkrétně na tebe, spíš obecně na to, jak jsou žáci ve školách pořád hloupější… Já mám taky spoustu učitelů v rodině, tak to slyším i od nich, a pořád to nechápu… Tak co to proboha na základce vyučuje za lidi, když to dítě nejsou schopni nic naučit?
A tady v diskuzi zaznělo totéž… A na to jsem reagovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Krásné. Myslím si, že je to štěstí.
@j Doe Myslím si, že žádné místo v dnešní době není jisté. Ať je člověk dobrý jak chce, najde se třeba příbuzný, který se podle nadřízených hodí na tu nebo onu pozici víc a člověk má smůlu. Nebo klesne poptávka po něčem, tak se musí propouštět a rušit místa.
Spíš jde o to, co můžu nabídnout, abych si sehnala jinou práci. Dělníci jsou, bohužel, omezení věkem a fyzickým zdravím. Učitelé sice můžou teoreticky učit i v důchodu, ale když není koho učit, tak to taky nejde atd., atd., atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Nenarážela jsem konkrétně na tebe, spíš obecně na to, jak jsou žáci ve školách pořád hloupější… Já mám taky spoustu učitelů v rodině, tak to slyším i od nich, a pořád to nechápu… Tak co to proboha na základce vyučuje za lidi, když to dítě nejsou schopni nic naučit?A tady v diskuzi zaznělo totéž… A na to jsem reagovala.
A nemůže to být třeba problém rodin než učitelů prvního stupně? Jsem prvostupňová učitelka a mohu za dvacet let praxe zhodnotit posun, který i já vnímám a to se ve své práci nesnažím o nic méně. Děti snad obecně nejsou hloupější, to určitě ne, ale je mnohem větší procento dětí, které nemluví, neumí se vyjadřovat, neumí pracovat podle pokynů, nerespektují to, co jim dospělý řekne. A jejich rodiče to tolerují, omlouvají a nemají chuť s námi spolupracovat. Mnohem více rodičů se snaží spíše zametat dětem cestičku, být nepříjemní, když chceme práci a výkon, nevidí důsledky takového jednání do budoucna. Častěji kritizují učitele než aby se podívali do očí faktu, že jejich dětem se pracovat prostě nechce. A s tím neudělá nic ani ti nejlepší učitelé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Nenarážela jsem konkrétně na tebe, spíš obecně na to, jak jsou žáci ve školách pořád hloupější… Já mám taky spoustu učitelů v rodině, tak to slyším i od nich, a pořád to nechápu… Tak co to proboha na základce vyučuje za lidi, když to dítě nejsou schopni nic naučit?A tady v diskuzi zaznělo totéž… A na to jsem reagovala.
Problém „hloupějších“ dětí je širší. Není to jednoduché vysvětlit. Jedním z faktorů je propustnost vzdělávání: děti bez sebemenší snahy projdou základkou, pak jsou se stejnou samozřejmostí přijaty na sš, na vš pak v současné době nastupuje 80% ročníku. Tzn. žádná snaha- výsledek jistý. Jistou roli v tom hraje i politická vůle: čím déle jsou „děti“ ve škole, tím déle odpadají problémy s nezaměstnaností, sociálními dávkami apod.
Ale to je jen jeden úhel pohledu, tento problém je na sociologickou studii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Přetlak ve školkách vznikl jejich rušením- u nás jsou z nich pizzerie apod. Samozřejmě tento problém se netýká všech regionů.
Pokud se podíváš na vývoj porodnosti, tak ta rostla až do roku 2008 (někdy od roku 1999 trvale), takže letos nastupoval do škol nejsilnější ročník (nebo možná ten příští, protože pokles nově narozených byl malý a je otázkou kolik bylo a bude odkladů)… tedy ve školách ještě žádný pokles není, jasně, může to být místně nerovnoměrné, je to myšleno v globále.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Nic nevyjímám, píšete, že mezi učiteli je zvýšený počet blb. ů, protože jim na rozdíl od jiných zaměstnání nehrozí výpověď. Místo argumentů to otočíte jinam.
Ale já jsem nic neotočila, to ty…
Prostě moje zkušenost je ta, že u učitelů se na výsledky zas tak moc nehledí. A samy to potvrzujete tím, jak si stěžujete, že ti žáci/ studenti, nic neumí.
A kdo je to nenaučil? Že by vaši kolegové na 1. stupni ZŠ?
A kritika školství? Už tady něco zaznělo od @annaei, ale tu jste totálně setřely (jako všechny kritiky), česká škola se příliš zaměřuje na encyklopedické znalosti, a málo učí děti samostatně a kriticky myslet, vyhledávat si informace a hodnotit je, jazyková vybavenost je v ČR poměrně slabá, ve vedlejší diskuzi se psalo o tom, že se v MŠ cpou dětem sladkosti jako odměnau(a to jsem byla krutě setřena i tebou), a tak bych mohla pokračovat ještě dlouho…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. @blecha72 Obě jste uhodily hřebíček na hlavičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Pokud se podíváš na vývoj porodnosti, tak ta rostla až do roku 2008 (někdy od roku 1999 trvale), takže letos nastupoval do škol nejsilnější ročník (nebo možná ten příští, protože pokles nově narozených byl malý a je otázkou kolik bylo a bude odkladů)… tedy ve školách ještě žádný pokles není, jasně, může to být místně nerovnoměrné, je to myšleno v globále.
No, od nás z regionu se každoročně odstěhuje z ekonomických důvodů několik tisíc lidí, přesto první stupně zš zažívají nárůst. tomu i odpovídá nabídka práce pro učitele. Než to dojde na 2. nebo 3. stupeň, snad se rodiče neodstěhují. Praha není republika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Ale já jsem nic neotočila, to ty…Prostě moje zkušenost je ta, že u učitelů se na výsledky zas tak moc nehledí. A samy to potvrzujete tím, jak si stěžujete, že ti žáci/ studenti, nic neumí.
A kdo je to nenaučil? Že by vaši kolegové na 1. stupni ZŠ?A kritika školství? Už tady něco zaznělo od @annaei, ale tu jste totálně setřely (jako všechny kritiky), česká škola se příliš zaměřuje na encyklopedické znalosti, a málo učí děti samostatně a kriticky myslet, vyhledávat si informace a hodnotit je, jazyková vybavenost je v ČR poměrně slabá, ve vedlejší diskuzi se psalo o tom, že se v MŠ cpou dětem sladkosti jako odměnau(a to jsem byla krutě setřena i tebou), a tak bych mohla pokračovat ještě dlouho…
A to jste zjistila kde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Ale já jsem nic neotočila, to ty…Prostě moje zkušenost je ta, že u učitelů se na výsledky zas tak moc nehledí. A samy to potvrzujete tím, jak si stěžujete, že ti žáci/ studenti, nic neumí.
A kdo je to nenaučil? Že by vaši kolegové na 1. stupni ZŠ?A kritika školství? Už tady něco zaznělo od @annaei, ale tu jste totálně setřely (jako všechny kritiky), česká škola se příliš zaměřuje na encyklopedické znalosti, a málo učí děti samostatně a kriticky myslet, vyhledávat si informace a hodnotit je, jazyková vybavenost je v ČR poměrně slabá, ve vedlejší diskuzi se psalo o tom, že se v MŠ cpou dětem sladkosti jako odměnau(a to jsem byla krutě setřena i tebou), a tak bych mohla pokračovat ještě dlouho…
Kvůli úplně něčemu jinému
Jako být tady diskuze o tom, jaká je náplň práce nákupčího, mlčím jako hrob, ale vám to prostě nedá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Problém „hloupějších“ dětí je širší. Není to jednoduché vysvětlit. Jedním z faktorů je propustnost vzdělávání: děti bez sebemenší snahy projdou základkou, pak jsou se stejnou samozřejmostí přijaty na sš, na vš pak v současné době nastupuje 80% ročníku. Tzn. žádná snaha- výsledek jistý. Jistou roli v tom hraje i politická vůle: čím déle jsou „děti“ ve škole, tím déle odpadají problémy s nezaměstnaností, sociálními dávkami apod.
Ale to je jen jeden úhel pohledu, tento problém je na sociologickou studii.
Pokud děti bez sebemenší námahy projdou zš, tak je někde problém v systému… A i o tom je potřeby mluvit, případně i změnit to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
No, od nás z regionu se každoročně odstěhuje z ekonomických důvodů několik tisíc lidí, přesto první stupně zš zažívají nárůst. tomu i odpovídá nabídka práce pro učitele. Než to dojde na 2. nebo 3. stupeň, snad se rodiče neodstěhují. Praha není republika.
Jasně, ale ti stěhující se povětšinou stěhují v rámci republiky, tudíž v jiném regionu bude zase nárůst a větší potřeba učitelů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit