Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
19.10.14 21:34
@J_Doe píše:
„Kritizujme, ano, ale buďme konkrétní.“ V téhle diskuzi není konkrétní nikdo, tak se blbě konkrétně kritizuje. :nevim:

V tom případě - koho chceš kritizovat? Všechny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101589
19.10.14 21:35
@Camael píše: :mrgreen: Měla jsem v rodině dva dělníky, nikdy jsem jejich práci nehaněla, i když si minimálně myslím, že oni pro výkon své práce neudělali ani třetinu toho, co já. Zato z druhé strany jsem poslouchala blbý kecy a rejpačky neustále. Dělníkům fakt ležíme v žaludku asi nejvíc. :D

Ale to nejen učitelky, to i všechny kancelářské krysy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
19.10.14 21:36
@annaei píše:
@neumisa Řeknu konkretní příklad měli jsme hodinu zeměpisu a mluvili jsme o EU. Měli jsme mladou učitelku, která nám řikala, že Evropské instutice sídlí jenom v Bruselu. Dovolila jsem si podotknout, že moje máme pracuje pro Evropský parlament v Lucembursku. A byl muj názor zamítnut, že si vymýšlím. A takových příkladů mam víc

A? Z toho vyplývá, že celé česské školství zadupává samostatný úsudek? Ne, z toho vyplývá, že učitelka nevěděla. Měla si to ověřit a pak před třídou potvrdit správnost tvé informace. Ale znovu - pokud jsi byla problémový žák, tak se jí do toho nechtělo. Ale nemůžeš kvůli tomu odsoudit celé školství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
@j.a.n.i1 píše:
Ale to nejen učitelky, to i všechny kancelářské krysy :mrgreen:

soudci, úředníci..prostě všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco

Chtela jsem take prispet svym nazorem na ceske skolstvi a zkusenostmi z rocni praxe vyucujici na gymnaziu, ale po precteni prvnich par stran a velmi „fundovanych“ nazoru smoulinky uz nemam sil a radeji si pujdu nalit panaka :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
10905
19.10.14 21:38
@neumisa píše:
můžu - ale konkrétně u syna ve třídě jsou použitelné 2 děti ze 30. Obě učitelské. V mé třídě je schopno samostatného úsudku 1 dítě - učitelské. Myslím, že za ty roky praxe jsem získala jakýsi náhled do výchovy - a ty učitelské děti bývají vychovanější a také na to více doplácí.

Oproti tomu se mi vybavují asi tři učitelské děti - největší průšviháři :) Ale je to v delším časovém horizontu, dřív to třeba bylo jinak.
Ono lze i dítě vychovat tak, aby učitelům vyhovovalo, a logicky to nejlíp zvládne rodič - učitel/ka ;) A nejsem zcela přesvědčená, že vychovat dítě tak, aby byli učitelé spokojení (neptá se blbě, nestará se, o co nemá atd.) nemusí znamenat vychovat dítě dobře.
Od doby, kdy znám od jisté učitelky pojem „zbytečně chytré dítě“, nemám už k hodnocení dětí učiteli (obecně) takový respekt. Pokud budu dotyčného hodnotitele znát a považovat za dobrého učitele, je to samozřejmě jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66808

@neumisa V češtině věděla učitelka více, stejně se nezavděčila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270

@Knihomyš
Víš jak, školou prošel skoro každý, takže každý má pocit, že tomu rozumí, proto je tu diskuze o učitelích. Mám pocit, že nadávání na učitele už je tady takovým folklórem. A u tebe jsem myslela, že dokážeš rozlišit výčet negativ od stěžování si, to už tady taky padlo mockrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 21:39

@hanka.br. Malostranské gymnázium. Mam příklad ne jenom od sebe, ale i od nevlastní segry. Učili se na biologii něco o miminku, což v té době její máma měla doma miminko. A nevlastní ségra si dovolila podotknout, že učitel ne vše řiká správně. A její máma pak musela letět do školy a obhajovat, protože ta učitelka se tvářila dotčeně. A pak jí její máma řekla až příště bude mít nějaký názor at si ho nechá pro sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
@šmoulinka71 píše:
Když pominu, že učit je záslužná práce, tak si myslím, že je to oproti jiným zaměstnání procházka růžovou zahradou. Tak kdy vidíte učitele sedět ve škole ještě třeba v šest večer, tak jak u jiných profesí, kde toto je naprosto běžné. Možná když jsou třídní schůzky, co se týče platu, tak ten taky nemají malý, co já vím od kamarádky. Já bych všechny učitele dala pracovat na půl roku do nějaké mezinárodní firmy, by už nikdy neřekly, že nechtějí učit.

Ve škole asi ne, ale doma sedím nad sešity třeba až do večera, zvlášť když učí třeba dvojtřídku. Kdo nezkusil, neumí si představit.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101589
@Burj Chalifa píše:
soudci, úředníci..prostě všichni

No jasně, ti patří do kategorie kancelářských krys, sedí v teple a celou pracovní dobu prokecají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66808
@Knihomyš píše:
Oproti tomu se mi vybavují asi tři učitelské děti - největší průšviháři :) Ale je to v delším časovém horizontu, dřív to třeba bylo jinak.
Ono lze i dítě vychovat tak, aby učitelům vyhovovalo, a logicky to nejlíp zvládne rodič - učitel/ka ;) A nejsem zcela přesvědčená, že vychovat dítě tak, aby byli učitelé spokojení (neptá se blbě, nestará se, o co nemá atd.) nemusí znamenat vychovat dítě dobře.
Od doby, kdy znám od jisté učitelky pojem „zbytečně chytré dítě“, nemám už k hodnocení dětí učiteli (obecně) takový respekt. Pokud budu dotyčného hodnotitele znát a považovat za dobrého učitele, je to samozřejmě jiná.

S tím musím souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
@blecha72 píše:
Pokud mám jednat na vaší úrovni, pak máte na posledním řádku pravopisnou chybu :mrgreen:

„ujasnily“. A opakuji, nejsem češka. Jako důkaz posílam foto: (pokud tohle je jediná výtka k mé češtině, beru to jako uznání… A děkuji.)

Příspěvek upraven 20.10.14 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
19.10.14 21:40
@Knihomyš píše:
Od doby, kdy znám od jisté učitelky pojem „zbytečně chytré dítě“, nemám už k hodnocení dětí učiteli (obecně) takový respekt. Pokud budu dotyčného hodnotitele znát a považovat za dobrého učitele, je to samozřejmě jiná.

souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66808
19.10.14 21:40
@j.a.n.i1 píše:
No jasně, ti patří do kategorie kancelářských krys, sedí v teple a celou pracovní dobu prokecají…

Tý vogo, kdybyste založila téma, asi byste se o své profesi dozvěděla věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat