Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
19.10.14 21:47
@hanka.br. píše:
Může - dokonce musí - ale konkrétně. Ale to se moc nenosí. Ono je lepší jim to nandat v diskuzi než se podívat někomu do očí kritizovat, i kdyby si kritiku zasloužil. To bude totiž ten důvod, proč se v řadách učitelů (a nejen v jejich) drží tolik lidí, kteří by tam být neměli. není nikdo, kdo by šel a na jejich nedostatky adresně poukázal.

Ale ne, takhle to nenyslím. Ale jak mám konkrétně kritizovat v diskuzi na emiminu? Mohu napsat, co jsem zažila já, nebo manžel, co jsem zažili s dětmi… ale když jsem to kdykoliv napsala, tak jsem byla setřena, naposledy za sladkosti v mš. :nevim:

Já opravdu mám zájem na tom, aby byli učitelé pořád lepší, já jim opravdu fandím, ale tady v diskuzi je to bohužel většinou o tom, že když @annaei nenapsala gramaticky správně, co jí vadí, tak jí tady zesměšní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
19.10.14 21:47
@hanka.br. píše: :mrgreen:

Mimi na sš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.10.14 21:48
@blecha72 píše: Šmankote, kde?

nalistuj si to zpátky, můj první příspěvek v této diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913

Z vyprávění herce Duška: Zeptejte se žáků 1. třídy, kdo umí kreslit a většina jich zvedne ruku. Zeptejte se na to samé páťáků a přihlásí se tak jeden a ještě si nebude jist. Že by se děti ve škole kreslit odnaučili? Kdopak jim řekl, že neumí kreslit? Přála bych si, aby to dnes bylo jinak, než si pamatuju z dob 80. a 90.-tých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270

@Burj Chalifa
A tak on to je asi národní rys. Vždyť koukni, co fotbalistů-teoretiků sedí v ochozech a po hospodách, nebo třeba co rodiček tady na emiminu tomu rozumí líp než porodníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921

@neumisa Jenom,že já jsem se takhle chovala, protože jsem neměla motivaci tam chodit. Já nemam ráda učení jazyku vždycky jsem milovala matiku. Ve škole pro mě matika byla největší mučení, co existuje. Na ty hodiny jsem radši nechodila, protože mě vadilo dělat věci tak jak se to učí. Většinou jsem díky tomu, že jsem v zahraničí chodila do matematické třídy znala jiné a lehčí postupy. A taky jse se tam nudila. Naopak třeba chemie mi nic neřiká, ale měli jsme tak skvělou učitelku, že jsem tam chodila, protoře jsem věděla, že když tam přijdu o to mín se toho budu muset učit doma.Tak že já měla pár učitelů i v čechách, který dělali svojí práci dobře a kam jsem chodila, protože to mělo význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.10.14 21:50
@Burj Chalifa píše:
a dál?

Provokatérko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
@eva valoi píše:
Samostatný úsudek se netoleruje, do žáků se hustí encyklopedické znalosti…
Samostatný úsudek neuvařím z vody, musím mít znalosti a umět kriticky vyhodnotit informace, abych si ho mohla vytvořit.
Neschopnost kriticky zhodnotit předkládané informace je vidět denně na tom, jak žáci vytisknou první referát, který jim vyjede na googlu. Nejen, že se neobtěžují si informace ověřit, ale oni se to nenaučí ani přečíst. To je nějakého kuňkání, že Novák byla zaujata…Příspěvek upraven 19.10.14 v 21:33

No samozřejmě, že to zkusej :lol: Ale od toho jste tam vy, abyste je naučili, že takhle tedy ne. My jsme před 20-30 lety taky opisovali, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270

@achesa1
Tak zrovna tahle část ze Čtyř dohod, týkající se vzdělání, mě moc nezaujala. Třeba to, jak říká, že vzdělání je jen snahou to někam dotáhnout a dosáhnout papíru. Že se všichni ženou za papírem. Myslím si, že vzdělání je proces, touha poznávat, dozvídat se, vědět, ne cesta za papírem. Ač Duška miluju, v tomhle z mého pohledu ustřelil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 21:51

@Camael Neboj já bych na ně asi neměla nervy. Zpomněla jsem si na mojí mámu, kterou učitelka pozvala do kabinetu, že má se mnou vážný problém. Bylo to v první třídě tak máma přemýšlela, jestli jako mě chtějí dát do zvlštní školy nebo, co se děje. A učitelka jí potom oznámila maminko neořezáváte. Moje máma od té doby na třídních schuzkách nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.10.14 21:51
@blecha72 píše:
to jsou učitelé :mrgreen:

Jako každý pro svoji třídu (nebo teda pro ty třídy na předměty, co učí) zvlášť? 8o
Někde jsem narazila na téma slučování škol (třeba 3 školy ve 3 vsích jsou jeden právní subjekt) a právě si tam mj. chválili, že si jim líp nakupujou pomůcky, když je to ve větším - tak jsem předpokládala, že to aspoň celoškolně funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 21:52

@Camael V dnešní době to bohužel většina lidí dělá, protože ví, že ten papír potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.10.14 21:52
@achesa1 píše:
Z vyprávění herce Duška: Zeptejte se žáků 1. třídy, kdo umí kreslit a většina jich zvedne ruku. Zeptejte se na to samé páťáků a přihlásí se tak jeden a ještě si nebude jist. Že by se děti ve škole kreslit odnaučili? Kdopak jim řekl, že neumí kreslit? Přála bych si, aby to dnes bylo jinak, než si pamatuju z dob 80. a 90.-tých.

To ale Dušek sprostě ukrad Fulghumovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
19.10.14 21:57
@annaei píše:
@Camael V dnešní době to bohužel většina lidí dělá, protože ví, že ten papír potřebuje.

To ale není chyba školství a jeho systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
19.10.14 21:58
@Knihomyš píše:
To ale Dušek sprostě ukrad Fulghumovi.

Ne ne, fakt??? A to jsem Fulghuma četla a nějak mi to vypadlo. A u Duška mě to teda mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat