Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@hanka.br.
Právě se mi na FB objevila ta slohovka, jak jsi sem dávala, tak už znám i dotyčnou prdící maminku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 píše:
Zkusila bych Lili vychovat tak, aby (zvlášť v období puberty) byla tou úúúžasnou žačkou (snem všech učitelů)…seděla jako pěna, dávala pozor na výklad učiva a v žádném případě si nepovídala s nejlepší kámoškou zážitky z včerejšího rande během hodiny chemie…
Víš, on každý učitel po škole, do toho jde na plno…v hlavě ideály jak bude úžasný, děti ho budou milovat a všichni ho budou poslouchat a vnímat se zaujetím jeho výklad při hodině.![]()
A pak přijde to rozčarování v podobě rozívených fakanů a rodičů co si myslí, že učitel je ve škole od toho, aby jejich dítě všechno naučil…
![]()
![]()
a z toho rozívence jim vychoval budoucího právníka…
Možná bych v mnohých případech (TEBE NEMYSLÍM, NEZNÁM TĚ-ANI TVÉ DÍTĚ) začala u vlastních dveří, jak se říká…mít třídu plnou vychovaných dětí, to musí být skvělá práce tam učit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@hanka.br.
Právě se mi na FB objevila ta slohovka, jak jsi sem dávala, tak už znám i dotyčnou prdící maminku.
Jo, taky ji mám z FB.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 Jj, třída vychovaných, hodných a toužících po vzdělání… to by se mi moooc líbilo
Mám srovnání třídy obchodní akademie a třídy lycea. Fakt je to hodně znát, když se chce studentům se učit, a když jim naopak stačí jen tak proplouvat a nepropadnout
Úplně jiná práce. Ale musím přiznat, že každá třída má něco do sebe a obchodka je pro mě velká výzva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jirulka @mončatka Holky, já vím, že to co jsem napsala tu pár lidí nase***…mě šlo o to, co se tu už párkrát zopakovalo…a to, že správný učitel musí umět zaujmout děti a motivovat je…ANO…ale některé děti NEJDE motivovat ani zaujmout i kdyby se učitel postavil na hlavu a odrážel ušima. A víme všichni mooc dobře, že ve třídě stačí jeden, dva takový experti a totálně rozloží celou třídu…pak i sebelepší učitel moc nezmůže. Bohužel, ale je to tak…jenže to jsme v začarovaném kruhu, protože se vracíme zase k výchově, tentokrát té rodičovské…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi píše:
http://www.pronaladu.cz/…-mem-zivote/
Trošku pohádka, ale rozhodně inspirující. Kolikrát učitel nezná souvislosti a rodinné zázemí- na to jsou dobré např. společné pauzy na oběd, kde se „drbe“. Touto neoficiální cestou se dozvíte informace, které mohou pomoci v přístupu k dítěti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 To n..e vzdycky nekoho
. Já pokaždé říkám běžte si to zkusit (učit) 99% odpoví, že to radši ne, že by ty s..y museli přerazit. Ale kritizovat to umí všichni.
Učím na prvním stupni a tam je krásně poznat, které děti jsou zvyklé poslouchat a respektovat autority a které patří mezi ta rozmazlená smráďata, která mohou kdykoliv, cokoliv. Přístup rodičů je přesně obrácený než by se hodil (většinou). U těch prvních přijde maminka se slovy, kdyby moc zlobil, klidně mu jednu plácněte - to tady samozřejmě není třeba, stačí zvednout hlas a dítko se okamžitě ukázní. U té druhé skupiny rodiče reagují, ale to náš Jaroušek určitě ne, to on by nikdy neudělal… a milý Jaroušek se na mě zpoza maminčiny sukně šklebí, vědouc, že nic nezmůžu a nemůžu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jirulka Tak v čechách jde hlavně o držet hubu a krok. Já neřikám, že muj syn bude zlatičko si myslim už ted, že je čertík. Ale jsem ráda, že bude ve školském systemu, kde může projevit svuj názor ne jenom názor učitelky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei víš velké kulové, klidně tě pozvu ke mě do hodin, pokud budeš mít zájem (ale až za rok až se vrátím z mateřské) a pak můžeme diskutovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jirulka O plácnutí jsem taky slyšela, nikdy bych to u svých dětí nepřipustila, „plácnutí“ je selhání učitele. Rozhodně se tomu vyhněte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
@jirulka Tak v čechách jde hlavně o držet hubu a krok. Já neřikám, že muj syn bude zlatičko si myslim už ted, že je čertík. Ale jsem ráda, že bude ve školském systemu, kde může projevit svuj názor ne jenom názor učitelky.
No já za své kolegyně jsem taky dost ráda, že syn takové svobodomyslné maminky bude mít na starosti někdo úplně cizí a ten si to náležitě užije
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit