Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12921
20.10.14 22:27

@jirulka Tak pokud patříte mezi ty vyjímky, které axistují tak vám gratuluji. Je pravda, že učitele hodně ovlivní život dítěte kor na prvnim stupni. Já měla v první třídě starou demotivovanou učitelku a dodnes na ní hezké vzpomínky nemam. Naopak ve druhé třídě jsme měli mladou zábavnou učitelku a to bylo nesrovnatelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
20.10.14 22:29

@hanka.br. Tak tady jsou na to zvyklí, že děti projevujou názory. Sice jsem občas nadávala, když jsme pořád museli psát eseje, co si myslíme o tomhle a tamhletom, ale zase člověka to víc naučí než, když učitel mu něco diktuje a pak se napíše test a konec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.10.14 22:31
@annaei píše:
@hanka.br. Tak tady jsou na to zvyklí, že děti projevujou názory. Sice jsem občas nadávala, když jsme pořád museli psát eseje, co si myslíme o tomhle a tamhletom, ale zase člověka to víc naučí než, když učitel mu něco diktuje a pak se napíše test a konec

Možná tě překvapím, ale i v českých školách děti projevují své názory, píší eseje a o věcech kolem sebe přemýšlejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
20.10.14 22:31
@annaei píše:
@jirulka Tak pokud patříte mezi ty vyjímky, které axistují tak vám gratuluji. Je pravda, že učitele hodně ovlivní život dítěte kor na prvnim stupni. Já měla v první třídě starou demotivovanou učitelku a dodnes na ní hezké vzpomínky nemam. Naopak ve druhé třídě jsme měli mladou zábavnou učitelku a to bylo nesrovnatelné

Jako nechci se zastávat všech učitelů, ale dnes se „moderně“ učí právě tak, aby dítko samostatně uvažovalo a logicky si samo mohlo věc odůvodnit. Takže nemyslím si, že by se jednalo o nějakou výjimku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
20.10.14 22:32
@šmoulinka71 píše:
Ty jo, tady to jede. 8o 8o 8o

prosím tě a ty jsi zase kdo??? Změna tam a zase zpátky? měla jsem za to, že nicky mění admini jen ze závažných důvodů…

Příspěvek upraven 20.10.14 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
20.10.14 22:37
@Petule030 píše:
Jako nechci se zastávat všech učitelů, ale dnes se „moderně“ učí právě tak, aby dítko samostatně uvažovalo a logicky si samo mohlo věc odůvodnit. Takže nemyslím si, že by se jednalo o nějakou výjimku :nevim:

Také si myslím, že je nás takových víc. Ale chtělo by to taky nějakou rovnováhu. Často se jde ode zdi ke zdi a to nadělá víc škody než užitku. Bohužel o změnách ve školství a tím pádem o učitelích často rozhodují lidé, kteří snad v životě za katedru nevlezli. Je krásné se učit hrou a objevováním, ale je třeba také akceptovat nějaký ten dril. Klasickým příkladem je násobilka, ta se dá jedině našprtat nic jiného nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
20.10.14 22:42

@Petule030 Tak,co jsem viděla jako moderní učení tak to je paskvil daleko horší než to dřív bylo. Sice čim dál tim více učitele použávají prezetace většinou, ale proože něco od někud stahnout a pak nemají oni samy práci. Naše dějepisářka byla až tak revoluční, že každý jsme si vybral tema a na to dělal prezentaci, tak že ona vůbec nemusela učit. Pak jí, ale došlo, že nikdo nic vlastně neumíme. Tak nám začla dávat testy naštestí jsme na to měli 3 pokusy a dávala vždy stejné otázky.
Fakt si mslim, že před 8 lety to ve šolách vypadalo jinak než dnes. A to moderní školství aspon na gymplech spíš tomu gymplu škodí než pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
20.10.14 22:52

@annaei Nemyslela jsem moderní tím způsobem, že jsou všude přítomné interaktivní tabule, prezentace atp. Měla jsem na mysli, že se žáka místo: „Tohle je pomlka čtvrťová, drží se na jednu dobu“, zeptám: „Co myslíš, že je tohle za pomlku? Jak dlouho asi tak trvá?“ a když žák neví, tak nejdříve postupně nadhazuji pomůcky, jakože kolik dob je notama zapsaných v taktu a kolik tedy zbývá?
Tohle jen jeden příklad z mnoha možností. Já takhle k dětem přistupuji, protože si pamatuji, jak nám říkala profesorka metodiky, že přece nechceme mít z dětí cvičené opičky, které budou vše bezmyšlenkovitě opakovat po učiteli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
20.10.14 22:56
@annaei píše:
@Jura007 Tak i přes moji emigraci svého syna učim česky. A jezdíme pravidelně do čech.
Ono jako absolventa s bílim listem asi těžce najdeš práci. Výhoda naší školi je, že v průběhu studia máme spoustu možností mít praxi v zajmavých firmách a to v tom živopise bude.To samý, že se to opravdu zaměřuje na konkretni věc tim pádem zaměstnavatel ví, co umim.

Teda ale ta gramatika!!. Ona ta „emigrace“ do Luxu si mevude hlavni duvod tveho bidneho pravopisu…ale zase v Luxu najde misro opracdu ledaskdo:-) staxi umet prumerne franinua a anglinu.

• Citovat
  • Upravit
4077
20.10.14 23:01
@jaaaaaana píše:
Teda ale ta gramatika!!. Ona ta „emigrace“ do Luxu si mevude hlavni duvod tveho bidneho pravopisu…ale zase v Luxu najde misro opracdu ledaskdo:-) staxi umet prumerne franinua a anglinu.

Moudra to veta od člověka který nepozna rozdil mezi gramatikou a pravopisem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
20.10.14 23:05

@jaaaaaana TTak čím déle tu jsem, tím ta gramatika jde víc do háje. Já umím psát gramaticky správně, ale musím se na to hodně soustředit. A kontrolovat, co napíšu. Což teď fakt nedělám. Jinak důvodů bylo mnoho, ale rozhodně to nebyla moje česká gramatika, co v tom sehrálo roli. Kvůli tomu bych netahala přítele z ČR, kde má kamarády a rodinu. Vlastně už nežiju v ČR skoro 8 let. V Čechách jsem vlastně odchodila jenom 1-5 třídu a pak sextu a septimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
20.10.14 23:06
@annaei píše: . Naše dějepisářka byla až tak revoluční, že každý jsme si vybral tema a na to dělal prezentaci, tak že ona vůbec nemusela učit. Pak jí, ale došlo, že nikdo nic vlastně neumíme. Tak nám začla dávat testy naštestí jsme na to měli 3 pokusy a dávala vždy stejné otázky.

Muzu se zeptat co v tom bylo za stesti? Mozna pro studenty, ze se stejne nakonec ucit nemuseli, protoze jen nadrtili tech par otazek. Ve vysledku jste se stejne nic zasadniho nenaucili.
Mimochodem ona prace se studenty pomoci domaci pripravy latky neni spatna metoda. Kdysi jsem takto absolvovala politicky zemepis - na dalsi hpdinu se zadalo tema, vsichni si ho doma zpracovali, pak jednoho z nas vytahla a ten to odprezentpval s pomoci priprvwnych materialu. Ucitelka se take musela pripravit, aby zakuv vyklad smerovala k podstatnemu, pripradne doplnovala. Z toho predmetu jsem si odnesla mnoho informaci a souvislosti, spoustu bych toho vyplodila jeste dnes. Zalezi hodne na uciteli. Neni prezentace jako prezentace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
20.10.14 23:09

@jaaaaaanaTak s tou prací bych si tak nebyla jista vzhledem k tomu, že přítel měl fakt velký problém si tady práci s angličtinou najít. A tady i uklízečky umí 4 jazyky.
Na naší škole spousta lidí skončilo, protože neuměli tak dobře první cizí jazyk, aby zvládli požadovanou úroveň. Já přestože si myslím mluvím slušně, jsem propadala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
20.10.14 23:10
@MartinKa36 píše:
Moudra to veta od člověka který nepozna rozdil mezi gramatikou a pravopisem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jak vis, co jsem mela na mysli? 8o

• Citovat
  • Upravit
12921
20.10.14 23:11

@marrlinka Tak samy o soě ty prezentace je super nápad, ale tim že nám každému dala 1..Tak postupně uroven prezentací šel do háje. Nikdo jsme nebyl nucen poslouchat ostatní nebo tam vůbec být. Tak že vlastně nikdo se nic nenaučil. Já jsem se omylem nezvládla na moji jednu prezentaci připravit a hrozně jsem se styděla a měla něco okopírovaného z wikipedie a stejně jsem dostala za 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat