Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12921
19.10.14 22:52

@hanka.br. Neboj já už jsem definitvně emigrovala a pro mě je duležitý mluvit spíš francouzsky a anglicky a to myslim, že ovládám velmi slušně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 22:55

@hanka.br. Hlavně nejde o to, že budu mít prestižní školu, ale o to, že mě ta škola něco naučí a dá mi šanci mít dobrou práci. A tim pak mam už v životopise mít dobrý zaklad, že něco umim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
19.10.14 22:58
@Knihomyš píše:
Jako tví spolužáci nebo jejich spolužáci? Obojí mi připadá možné, bohužel.

Já to pochopila jako „jejich“ spolužáci ve třídě. Bohužel pokud se sejde partička ani nejlepší pedagog moc nezmůže, potom je snaha něčeho dosáhnout považována za zradu třídy :(

Příspěvek upraven 19.10.14 v 23:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.10.14 23:01

@jirulka Jo, v tomhle směru chápu volání rodičů po „malých“ gymplech a výběrových školách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.10.14 06:59
@annaei píše:
@hanka.br. Hlavně nejde o to, že budu mít prestižní školu, ale o to, že mě ta škola něco naučí a dá mi šanci mít dobrou práci. A tim pak mam už v životopise mít dobrý zaklad, že něco umim.

No především bys měla zapracovat na logickém myšlení. Když tě škola něco naučí, tak to není vidět v životopise, ale na tvé činnosti. Hele, pracoval se mnou kluk, co absolvoval automobilní učiliště v Boskovicích. Nezasvěcený by řekl - no jo, učňák. A učí se tam spravovat auta. Jenomže on dokázal jako servisák opravovat technologické linky na zpracování oceli, které viděl poprvé v životě. No a některé z těch linek dokázal přebudovat (včetně elektroniky) jen podle telefonických pokynů výrobce - a ty telefonické pokyny byly v němčině a v angličtině. Co myslíš, pracuje takhle „jenom vyučený automechanik“? Ne, to je taky o tom, že odborná škola naučí člověka samostatnosti a improvizaci ve složitých situacích. Ovšem k tomu člověk musí mít osobnostní základ. Ten buď má z dřívějška anebo mu ho postupně poskytuje rodina. Obávám se, že právě tohle je tvoje slabé místo… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.10.14 07:05
@annaei píše:
@hanka.br. Neboj já už jsem definitvně emigrovala a pro mě je duležitý mluvit spíš francouzsky a anglicky a to myslim, že ovládám velmi slušně

Potom nechápu tvoji aktivitu na českém serveru pro rodiče dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.14 10:15
@J_Doe píše:
To jsem zjistila zatím jen koukáním kolem sebe. Vidím známé, jak přicházejí o práci z důvodů, že na ni nestačí, kvůli reorganizaci, nebo odcházejí za lepším… Cca 1/3 mých známých jsou učitelé, zatím o práci nepřišel nikdo, ani ti, o kterých si myslím, že by učit neměli… :nevim:

Jo? a já znám školu, kde pro nadbytečnost propustili v posledních 4 letech 12 učitelů…

• Citovat
  • Upravit
101575
20.10.14 10:20
@Anonymní píše:
Jo? a já znám školu, kde pro nadbytečnost propustili v posledních 4 letech 12 učitelů…

Já znám spoustu firem, které se zavřely celé… ale to nic nemění na tom, že globálně zatím stále počet dětí rostl, aktuálně do školy nastupují nejsilnější ročníky. Jo, může se stát, že někde, kde není práce, tak se lidi stěhují pryč a pak tam ty děti nejsou, nebo má ta škola tak blbou pověst, že na ní nikdo nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
20.10.14 10:22
@j.a.n.i1 píše:
Já znám spoustu firem, které se zavřely celé… ale to nic nemění na tom, že globálně zatím stále počet dětí rostl, aktuálně do školy nastupují nejsilnější ročníky. Jo, může se stát, že někde, kde není práce, tak se lidi stěhují pryč a pak tam ty děti nejsou, nebo má ta škola tak blbou pověst, že na ní nikdo nechce…

vidíte to moc jednoduše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.14 10:24

@j.a.n.i1 škola nemá blbou pověst, ale ubylo žáků na druhém i prvním stupni.

• Citovat
  • Upravit
12921
20.10.14 11:01

@Jura007 Tak i přes moji emigraci svého syna učim česky. A jezdíme pravidelně do čech.
Ono jako absolventa s bílim listem asi těžce najdeš práci. Výhoda naší školi je, že v průběhu studia máme spoustu možností mít praxi v zajmavých firmách a to v tom živopise bude.To samý, že se to opravdu zaměřuje na konkretni věc tim pádem zaměstnavatel ví, co umim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4456
20.10.14 12:29
@achesa1 píše:
Z vyprávění herce Duška: Zeptejte se žáků 1. třídy, kdo umí kreslit a většina jich zvedne ruku. Zeptejte se na to samé páťáků a přihlásí se tak jeden a ještě si nebude jist. Že by se děti ve škole kreslit odnaučili? Kdopak jim řekl, že neumí kreslit? Přála bych si, aby to dnes bylo jinak, než si pamatuju z dob 80. a 90.-tých.

Já zrovna učím i Vv a nikomu jsem neřekla, že kreslit neumí, vždy se snažím najít na konkrétní práci něco pozitivní. Ale věkem hold člověk získává nějaký úsudek a vidí, že někomu to malování jde lépe, tudíž usoudí, že malovat moc neumí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
20.10.14 12:32

@cverunka Tak nějak, na tom vůbec nemusí mít vinu učitel, stačí, když je v té třídě jedno dítě, které má fakt talent a ostatní nejsou slepí (a blbí) a vidí, že proti němu prostě kreslit neumí.
To je stejné, jako se zpěvem, ve školce taky každé dítě, které umí slova dané písničky řekne, že zpívat umí… páťák z hudembním hluchem velice dobře ví, že zpívat neumí a nikdy umět nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
20.10.14 15:17

@J_Doe
Vysvětluju a vyvracím, nestírám, to by vypadalo zcela jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
20.10.14 19:23
@achesa1 píše:
Tak potěš pámbu. Doufám, že moje dítě bude mít štěstí na ty, co maj zájem. Taky jsem pár takovejch potkala. Třeba první učitel na fyziku byl výbornej, strašně mě na začátku bavila. Bohužel po půl roce ze zdravotních důvodů musel odejít a pak už jsem fyziku na základce i na střední nesnášela. Kvůli učitelce na děják jsem chtěla studovat archeologii. No a jestli bude mít Lili blbý učitele, tak si se mnou užijou, že už jim to dopředu nepřeju :-)

Zkusila bych Lili vychovat tak, aby (zvlášť v období puberty) byla tou úúúžasnou žačkou (snem všech učitelů)…seděla jako pěna, dávala pozor na výklad učiva a v žádném případě si nepovídala s nejlepší kámoškou zážitky z včerejšího rande během hodiny chemie…
Víš, on každý učitel po škole, do toho jde na plno…v hlavě ideály jak bude úžasný, děti ho budou milovat a všichni ho budou poslouchat a vnímat se zaujetím jeho výklad při hodině. :roll: :mrgreen: A pak přijde to rozčarování v podobě rozívených fakanů a rodičů co si myslí, že učitel je ve škole od toho, aby jejich dítě všechno naučil… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a z toho rozívence jim vychoval budoucího právníka…
Možná bych v mnohých případech (TEBE NEMYSLÍM, NEZNÁM TĚ-ANI TVÉ DÍTĚ) začala u vlastních dveří, jak se říká…mít třídu plnou vychovaných dětí, to musí být skvělá práce tam učit… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat