Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Camael Pokud na vš míří 80% ročníku, samozřejmě až na výjimky nic než o papír nejde. Pak se nelze divit zaměstnavatelům, že požadují praxi nebo jiný doklad o tom, že absolvent má o dané problematice alespoň ponětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
O pár stránek výš píšeš, že nesneseme kritiku. Je to velmi těžké, když svůj názor na učitele postavíš na základě své špatné zkušenosti s jednotlivcem, odprezentuješ obecně a pak se divíš, že se proti němu bráníme. Jakým způsobem máme takovou kritiku uznat? Já fakt beru, když mi někdo řekne, že to a to jsem nezvládla dobře. Zamyslet se, omluvit se, poučit se.Ale tady jsi očekávala od učitelek co? Několikrát jsme zmínily, že i mezi námi nejsou lidé na svém místě. Ale řeší to s nimi někdo osobně? Málokdo. Lidi raději remcají stranou.
Já tě neznám osobně, ani neznám tvou práci. Diskutuji obecně, ale víc, než uznání toho, že mezi učiteli je mnoho lidí, kteří by to dělat neměli, se tady člověk dočte, kolik udělal gramatických chyb. (Což já třeba potřebuji a akceptuji.) Ano, to cos psala, je to, co bychom potřebovali slyšet od více učitelek - akceptování stavu, kritiky.
Já osobně od učitelek na 1. stupni očekávám, že dokáží děti zaujmout, naučit je, aby se rády učily, rády chodily do školy, vedly je ke čtení, k logickému myšlení, a koneckonců očekávám i to, že se naučí správně psát, že se naučí základy gramatiky. Že když mi syn napíše, že jde „do školi“, a já mu řeknu, že tam má chybu, tak ji najde a zdůvodní… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nic, jdu spát a těším se zítra na děti. A díky bohu, že jsem se za těch 20 let praxe nesetkala s rodiči, kteří by na mě a mou práci nahlíželi tak, jako některé tady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nechcete teda zase „obrátit list“? ![]()
Ať jen nenadáváme na ty neschopné děti, pojďme taky vyzdvihnout vzorné a snaživé šikulky, co vy na to? ![]()
Měla jsem chlapečka, kterého škola hrozně bavila a nejvíc ze všeho miloval diktáty. Maminka mu doma „za odměnu“ musela denně vymýšlet diktáty, až to i na maminku bylo moc
Bavila jsem se s ní, kde se to v tom chlapečkovi bere a ona řekla, že za to může jeho učitelka na ZŠ. Prý dokáže tak namotivovat celou třídu a vzbudí mezi dětmi soutěživost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Mě to nikdy nepřišlo a já i bez toho, že jsem se nenaučila gramatiku a ořezávat pastelky. Jsem se naučila dva cizí jazyky a studuji prestižní vysokou školu. A troufám si tvrdit, že jednoho dne vydělám dvojnásobek, co učitele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
@Camael Pokud na vš míří 80% ročníku, samozřejmě až na výjimky nic než o papír nejde. Pak se nelze divit zaměstnavatelům, že požadují praxi nebo jiný doklad o tom, že absolvent má o dané problematice alespoň ponětí.
Tohle jsem taky nevyvracela, mluvila jsem o té části Duškova představení, kde za to viní školu. Viděla jsi to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem prolítla diskuzi, ne vše jsem přečetla. Ono je těžké spolupracovat s někým, kdo má představu, že je vše blbě. Je těžké usměrňovat dítě, které rodiče nezvládají sami. Škola má vzdělávat ne vychovávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 Tak mě v zahraničí taky škola bavila. Nejvíc mě přišlo zvláštní, že jsme chodili na matiku už o přestávce, aby jsme jí měli delší. To si neumim představit, že by v čechách vůbec za prvé byl učitel schopný nabídnout, za druhé ani ty žáci by ten zajem neměli.
I ted mě upřímně VŠ baví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Máte změnu ve svých rukou, směle do toho.
Vždyť se tady o to marně snažím ![]()
@Camael Víš, i s vámi je to těžké, říkáš, jak jsi otevřená kritice, ale když někdo něco napíše, tak ho setřeš, důvod se najde. Někdo mě tady kritizuje, jak píšu blbě, dokážu, že nejsem češka, a co se stane? Nic.
Jste semknuté, což je na jednu stranu chvályhodné, na stranu druhou jste tím ale samy proti sobě.
A vůbec, dnes už končím, už dnes nemám náladu koukat na to, jak jsou podle vás všichni nepracující v školství totálně mimo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
@hanka.br. Mě to nikdy nepřišlo a já i bez toho, že jsem se nenaučila gramatiku a ořezávat pastelky. Jsem se naučila dva cizí jazyky a studuji prestižní vysokou školu. A troufám si tvrdit, že jednoho dne vydělám dvojnásobek, co učitele.
No a? Víš, komu není shůry dáno, toho nespasí ani prestižní vysoká škola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
Tohle jsem taky nevyvracela, mluvila jsem o té části Duškova představení, kde za to viní školu. Viděla jsi to?
ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodím dálkově na VOŠ a některé učitele tam fakt obdivuji, dělají od rána do večera (protože je tam právě to dálkové studium) a to beru jako hodně náročné, dělat od rána do večera s lidmi.ale jsou příjemní, milí, zábavní…jednoduše je vidět, že je ta práce baví - někdo si prostě stěžovat chce, takže to bude dělat i kdyby doma ležel a bral za to peníze. a někdo je v pohodě a baví ho to. je jedno o jaké zaměstnání jde. je to v povaze lidí. ![]()
Příspěvek upraven 19.10.14 v 22:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Vždyť se tady o to marně snažím@Camael Víš, i s vámi je to těžké, říkáš, jak jsi otevřená kritice, ale když někdo něco napíše, tak ho setřeš, důvod se najde. Někdo mě tady kritizuje, jak píšu blbě, dokážu, že nejsem češka, a co se stane? Nic.
Jste semknuté, což je na jednu stranu chvályhodné, na stranu druhou jste tím ale samy proti sobě.
Tady je to špatně, jste volič a občan, emm není správnou platformou
A vůbec, dnes už končím, už dnes nemám náladu koukat na to, jak jsou podle vás všichni nepracující v školství totálně mimo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Tohle mělo být vtipné nebo komické nebo jaké? Prvňák, který nemá ořezané pastelky a psací potřeby je nešťastný prvňák, který nestíhá, nemůže pracovat a má zbytečný stres. Když to máma nevidí, musí jí to učitelka říct. Koukám, že tohle dívání se skrz prsty na učitele máte v rodině. Nedivím se.
No ale to se snad dá udělat i jiným způsobem, než tahat matku do školy a dělat na ni bu-bu-bu, ne? A oslovení „maminko“ by mně taky dost vadilo, pokud to bylo opravdu takhle…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:Měla jsem v rodině dva dělníky, nikdy jsem jejich práci nehaněla, i když si minimálně myslím, že oni pro výkon své práce neudělali ani třetinu toho, co já. Zato z druhé strany jsem poslouchala blbý kecy a rejpačky neustále. Dělníkům fakt ležíme v žaludku asi nejvíc.
Za sebe můžu říct, že mi v žaludku neležíte. Jinak bych nechtěla být učitelka a nestudovala při práci a 3 dětech, abych si to přání splnila.
@Burj Chalifa píše:
Inteligence vždy dělnickou třídu iritovala. Minimálně tím, že umí číst a psát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit