Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40270
19.10.14 21:25
@blecha72 píše:
@jirabobes Jinak dělnická strana :mrgreen: Kdysi to byla dělnická třída a brala stejně jako dnes více než učitel a stejně jako dnes záviděla prázdniny. :mrgreen:
:mrgreen: Měla jsem v rodině dva dělníky, nikdy jsem jejich práci nehaněla, i když si minimálně myslím, že oni pro výkon své práce neudělali ani třetinu toho, co já. Zato z druhé strany jsem poslouchala blbý kecy a rejpačky neustále. Dělníkům fakt ležíme v žaludku asi nejvíc. :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
@annaei píše:
@neumisa Samostatný usudek se naprosto v české školství zakazuje a nedejbože, že dítě vymyslí něco samo. To ho pak většinou učitel ušlape to kouta

Mluv za sebe, ano? Máš asi z učitelů nějaký mindrák nebo posedlost. Jinak si Tvé přehnané výroky neumím vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
@hanka.br. píše:
Víš - to je přesně ten způsob argumentace, který mě fakt štve. Kritizujme, ano, ale buďme konkrétní. Tyhle obecné fráze o encyklopedickém systému školství, který nedovoluje dítěti kriticky myslet, o nízké vybavenosti jazykové a bla bla bla - ukaž na školu a kritizuj ji za konkrétní prohřešky. Ukaž na učitele, který dělá svou práci blbě a řekni mu to do očí. Ale neházej do stejného pytle školy, které už léta takto dávno neučí a kterých je, troufám si říct, více. A stejně tak učitele, kteří jsou skutečnými profesionály lidskými i profesními. Co se týče zmíněné uživatelky - její argumentace byla opravdu slabá a kritizovat její učitele na základě ní by spíše připomínalo pomluvu.

„Kritizujme, ano, ale buďme konkrétní.“ V téhle diskuzi není konkrétní nikdo, tak se blbě konkrétně kritizuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.10.14 21:26
@Camael píše: :mrgreen: Měla jsem v rodině dva dělníky, nikdy jsem jejich práci nehaněla, i když si minimálně myslím, že oni pro výkon své práce neudělali ani třetinu toho, co já. Zato z druhé strany jsem poslouchala blbý kecy a rejpačky neustále. Dělníkům fakt ležíme v žaludku asi nejvíc. :D

Inteligence vždy dělnickou třídu iritovala. Minimálně tím, že umí číst a psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.10.14 21:26
@J_Doe píše:
Já nevěděla, že mohu hodnotit jen to, co znám z profesního hlediska… Soustu věcí znám z „uživatelského“ hlediska, a ANO, mám pocit, že to mohu kritizovat, když se mi něco nezdá. Když nám popeláři jednu popelnici vysypou před dveře, a jenom tu druhou odvezou, mám pocit, že je mohu kritizovat. Když kuchař v restauraci připraví jídlo ze zkaženého masa, mám pocit, že ho mohu kritizovat, když následkem špatné péče umře pacient, mám pocti, že pozůstalí mohou jeno péči kritizovat…Už jsme si ujasnili, proč mám pocit, že se může kritizovat práce učitelů?

JJ, ten despekt k práci učitelů z vás čiší, popelář byl poslední z posledních, kdo tu chyběl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.10.14 21:28
@annaei píše:
@neumisa Samostatný usudek se naprosto v české školství zakazuje a nedejbože, že dítě vymyslí něco samo. To ho pak většinou učitel ušlape to kouta

Mohla bys, prosím, napsat jméno ne většiny - ale dejme tomu jedné české školy, kde tvůj výrok platí a kterou s čistým svědomím takto označíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.10.14 21:29
@blecha72 píše:
Mlčela bych, protože nevím vůbec nic o profesi nákupčího. A je to stejné i u jiných profesí. Když to povolání neznáte z profesního hlediska, co chcete hodnotit. Jinak chodím nakupovat- nikdy bych nehodnotila práci prodavaček, chodím k lékaři- nebudu mu kafrat do práce, jsou u nás uklízečky i administrativní pracovnice (co já vím o tom, co vše dělají)… Chytla jste se národního folklóru, doporučuji diskuze na Blesku nebo na Novinkách.

Počkej - ty nerozlišuješ, jestli prodavačky, doktoři, kancelářské krysy a kdo ví kdo dělá svou práci blbě (neporadí, špatně namarkuje, nerozezná nemoc, neošetří, blbě spočítá výplatu etc.) nebo dobře? :think:
Pokud by ti „nákupčí“ (chápu, že ve škole na to není extra pozice) nakoupil nefunkční pomůcky, nebo evidentně předražené tak, že nezbyde na jiné věci (třeba na odměny, případně další pomůcky), tak budeš držet a mlčet, páč přece vůbec nevíš, co dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.10.14 21:29
@blecha72 píše:
Mám zato, že naše děti budou ve škole (u učitelek) oblíbené. Jen aby jim nechyběla dravost těch, kteří se prezentují třeba v této diskuzi

Ty si prostě musíš rypnout… :roll: I když nepřímo, viď? :-) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.10.14 21:31
@Camael píše: :mrgreen: Měla jsem v rodině dva dělníky, nikdy jsem jejich práci nehaněla, i když si minimálně myslím, že oni pro výkon své práce neudělali ani třetinu toho, co já. Zato z druhé strany jsem poslouchala blbý kecy a rejpačky neustále. Dělníkům fakt ležíme v žaludku asi nejvíc. :D

To my jsme si to s manželem- v dělnické profesi ujasnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 21:32

@neumisa Řeknu konkretní příklad měli jsme hodinu zeměpisu a mluvili jsme o EU. Měli jsme mladou učitelku, která nám řikala, že Evropské instutice sídlí jenom v Bruselu. Dovolila jsem si podotknout, že moje máme pracuje pro Evropský parlament v Lucembursku. A byl muj názor zamítnut, že si vymýšlím. A takových příkladů mam víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.10.14 21:32

Samostatný úsudek se netoleruje, do žáků se hustí encyklopedické znalosti…
Samostatný úsudek neuvařím z vody, musím mít znalosti a umět kriticky vyhodnotit informace, abych si ho mohla vytvořit.
Neschopnost kriticky zhodnotit předkládané informace je vidět denně na tom, jak žáci vytisknou první referát, který jim vyjede na googlu. Nejen, že se neobtěžují si informace ověřit, ale oni se to nenaučí ani přečíst. To je nějakého kuňkání, že Novák byla zaujata…

Příspěvek upraven 19.10.14 v 21:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.10.14 21:33
@J_Doe píše:
Já nevěděla, že mohu hodnotit jen to, co znám z profesního hlediska… Soustu věcí znám z „uživatelského“ hlediska, a ANO, mám pocit, že to mohu kritizovat, když se mi něco nezdá. Když nám popeláři jednu popelnici vysypou před dveře, a jenom tu druhou odvezou, mám pocit, že je mohu kritizovat. Když kuchař v restauraci připraví jídlo ze zkaženého masa, mám pocit, že ho mohu kritizovat, když následkem špatné péče umře pacient, mám pocti, že pozůstalí mohou jeno péči kritizovat…Už jsme si ujasnili, proč mám pocit, že se může kritizovat práce učitelů?

Může - dokonce musí - ale konkrétně. Ale to se moc nenosí. Ono je lepší jim to nandat v diskuzi než se podívat někomu do očí kritizovat, i kdyby si kritiku zasloužil. To bude totiž ten důvod, proč se v řadách učitelů (a nejen v jejich) drží tolik lidí, kteří by tam být neměli. není nikdo, kdo by šel a na jejich nedostatky adresně poukázal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
@blecha72 píše:
Můj manžel v dělnické profesi má tak o třetinu vyšší plat, co jsme spolu. S učitelem bych se tak dobře neměla

Tak tohle bude asi kus od kusu, jak kdo a kde pracuje. V platu dělníka hraje roli firma, náplň práce, umístění firmy (Praha x malé město),…atd. Tam se plat může měnit ve velkém. Zatímco učitelování je placen státem, všichni jsou hozeni do jednoho pytle. Jsem nemohla, když nám ředitelka ukazovala na poradě grafy, jaký je podle krajů průměrný plat učitelů. Nejdřív mě zarazilo, že Praha měla nejvyšší sloupek a každý kraj jinak vysoký. Ale když k tomu četla čísla, tak rozdíl byl jen v pár stovkách 8o S touhle prací, i kdyby ses přestěhovala na konec světa, tak si moc nepomůžeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
@J_Doe píše: česká škola se příliš zaměřuje na encyklopedické znalosti, a málo učí děti samostatně a kriticky myslet, vyhledávat si informace a hodnotit je

Tyhle informace máš z které doby??? Už roky se to dělá jinak, děti se snažíme vést právě k té samostatnosti, hodnocení, sebehodnocení, vyhledávání a přála bych ti zažít, jak mravenčí a nevděčné to je. Jak už tu bylo napsáno, nechce se jim, mnohé nenamotivuješ ničím a k ničemu, jsou pohodlné, vše mají naservírováno odmalička rodiči až pod nos, proč se snažit? Na SŠ se dostanou na pohodu a tohle všechno vyžaduje z jejich strany hlavně jejich práci a námahu. Přála bych ti zažít slavné projektové vyučování, kdy učitel dobu předem motivuje, plánuje, co si mají připravit a donést, a v den projektu má chuť skočit z okna, protože 2/3 se na všechno vyprdly, nic si nepřipravily a projektový den pojaly jako den volna. Osobně se já při slově projekt už osypávám, protože je to hromada příprav a práce hlavně pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.10.14 21:34
@Knihomyš píše:
Počkej - ty nerozlišuješ, jestli prodavačky, doktoři, kancelářské krysy a kdo ví kdo dělá svou práci blbě (neporadí, špatně namarkuje, nerozezná nemoc, neošetří, blbě spočítá výplatu etc.) nebo dobře? :think:
Pokud by ti „nákupčí“ (chápu, že ve škole na to není extra pozice) nakoupil nefunkční pomůcky, nebo evidentně předražené tak, že nezbyde na jiné věci (třeba na odměny, případně další pomůcky), tak budeš držet a mlčet, páč přece vůbec nevíš, co dělá?

Nákupčí ve škole nejsou. Negativní zkušenosti se zaměstnáními pracující s lidmi mám, lae nenapíšu, že většina lékařů, zdravotních sester, prodavaček, kadeřnic… jsou bl. i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat