Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26244
19.10.14 21:14

@Knihomyš

mé dítě je lépe vychované - a bohužel tím dost trpí mezi svými vrstevníky. Neválí se celý víkend u počítače, hodně čte, je relativně samostatné a tím se od svých spolužáků, kterým jsou umetány cestičky, dost odlišuje. Naštěstí už dorostlo do věku, kdy je samo schopno říct, že spolužáci jsou mimoňové, když si ve svých 11 letech nejsou schopni udělat večeři či zavázat tkaničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.10.14 21:14

@blecha72 Maminky, co už neočkujete, sem. Náhodou lékařům se do práce kecá taky docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 21:17

@neumisa Tak,ale to můžou být i děti jiných rodiču. Já ve 12 letech se starala o svojí mámu a všechno kolem domácnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66808
19.10.14 21:17
@neumisa píše:
@Knihomyšmé dítě je lépe vychované - a bohužel tím dost trpí mezi svými vrstevníky. Neválí se celý víkend u počítače, hodně čte, je relativně samostatné a tím se od svých spolužáků, kterým jsou umetány cestičky, dost odlišuje. Naštěstí už dorostlo do věku, kdy je samo schopno říct, že spolužáci jsou mimoňové, když si ve svých 11 letech nejsou schopni udělat večeři či zavázat tkaničku.

Mám zato, že naše děti budou ve škole (u učitelek) oblíbené. Jen aby jim nechyběla dravost těch, kteří se prezentují třeba v této diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.10.14 21:18

Dosud se nekecá do obsluhy jaderných reaktorů nebo hlubinné těžby uhlí. Nicméně nepochybuji, že je to otázka času. Ženy na EM totiž rozumí všemu nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66808
19.10.14 21:18
@eva valoi píše:
@blecha72 Maminky, co už neočkujete, sem. Náhodou lékařům se do práce kecá taky docela dost.

Jo, taky výživné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 21:19

@eva valoi Protože stejně jako lékaři tak učitelé by měli svojí praci brát jako službu zakaznikum. V případě školy to je, že učitelé by měli být schopný poslouchat žákum, co ty žáci potřebují. A vyslechnout si jejich názor. Nemyslim to až tak, že by nechali děti běhat po třídě, protžoe to přece chtějí.
A to samý doktor projevuje jistou službu pacientum on má odborné znalosti zase pacient sám sebe zná nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.10.14 21:19

@neumisa taky si myslím, že moje dítě je (resp. bude) lépe vychované :) Otázka je, jestli si to nemyslí a nemyslel naprosto každý rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
19.10.14 21:20
@annaei píše:
@neumisa Tak,ale to můžou být i děti jiných rodiču. Já ve 12 letech se starala o svojí mámu a všechno kolem domácnosti

můžu - ale konkrétně u syna ve třídě jsou použitelné 2 děti ze 30. Obě učitelské. V mé třídě je schopno samostatného úsudku 1 dítě - učitelské. Myslím, že za ty roky praxe jsem získala jakýsi náhled do výchovy - a ty učitelské děti bývají vychovanější a také na to více doplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
19.10.14 21:20
@Knihomyš píše:
@neumisa taky si myslím, že moje dítě je (resp. bude) lépe vychované :) Otázka je, jestli si to nemyslí a nemyslel naprosto každý rodič.

ano, myslí si to každý rodič - ale jen některý se dočká zpětně pochvaly od okolí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 21:21

@neumisa Samostatný usudek se naprosto v české školství zakazuje a nedejbože, že dítě vymyslí něco samo. To ho pak většinou učitel ušlape to kouta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
19.10.14 21:21
@annaei píše:
@neumisa Samostatný usudek se naprosto v české školství zakazuje a nedejbože, že dítě vymyslí něco samo. To ho pak většinou učitel ušlape to kouta

prosím tě, přestaň plácat nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.10.14 21:22
@blecha72 píše:
Mlčela bych, protože nevím vůbec nic o profesi nákupčího. A je to stejné i u jiných profesí. Když to povolání neznáte z profesního hlediska, co chcete hodnotit. Jinak chodím nakupovat- nikdy bych nehodnotila práci prodavaček, chodím k lékaři- nebudu mu kafrat do práce, jsou u nás uklízečky i administrativní pracovnice (co já vím o tom, co vše dělají)… Chytla jste se národního folklóru, doporučuji diskuze na Blesku nebo na Novinkách.

Já nevěděla, že mohu hodnotit jen to, co znám z profesního hlediska… Soustu věcí znám z „uživatelského“ hlediska, a ANO, mám pocit, že to mohu kritizovat, když se mi něco nezdá. Když nám popeláři jednu popelnici vysypou před dveře, a jenom tu druhou odvezou, mám pocit, že je mohu kritizovat. Když kuchař v restauraci připraví jídlo ze zkaženého masa, mám pocit, že ho mohu kritizovat, když následkem špatné péče umře pacient, mám pocti, že pozůstalí mohou jeno péči kritizovat…

Už jsme si ujasnili, proč mám pocit, že se může kritizovat práce učitelů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.10.14 21:23
@annaei píše:
@eva valoi Protože stejně jako lékaři tak učitelé by měli svojí praci brát jako službu zakaznikum. V případě školy to je, že učitelé by měli být schopný poslouchat žákum, co ty žáci potřebují. A vyslechnout si jejich názor. Nemyslim to až tak, že by nechali děti běhat po třídě, protžoe to přece chtějí.
A to samý doktor projevuje jistou službu pacientum on má odborné znalosti zase pacient sám sebe zná nejlíp.

Tak třeba já svoji slinivku dosud neviděla, byť je moje od narození, nicméně ponechám vrtání ve svém břichu chirurgovi, který ji uvidí poprvé. Mimochodem, když zná pacient sebe nejlépe, tak to umí asi pojmenovat - dejme tomu - všechny neurologické dráhy, že. Udělá si perfektní diagnozu a odoperovat si může kebuli rovnou sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66808
19.10.14 21:24
@J_Doe píše:
Já nevěděla, že mohu hodnotit jen to, co znám z profesního hlediska… Soustu věcí znám z „uživatelského“ hlediska, a ANO, mám pocit, že to mohu kritizovat, když se mi něco nezdá. Když nám popeláři jednu popelnici vysypou před dveře, a jenom tu druhou odvezou, mám pocit, že je mohu kritizovat. Když kuchař v restauraci připraví jídlo ze zkaženého masa, mám pocit, že ho mohu kritizovat, když následkem špatné péče umře pacient, mám pocti, že pozůstalí mohou jeno péči kritizovat…Už jsme si ujasnili, proč mám pocit, že se může kritizovat práce učitelů?

Pokud mám jednat na vaší úrovni, pak máte na posledním řádku pravopisnou chybu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat