Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
19.10.14 22:23
@J_Doe píše:
Já tě neznám osobně, ani neznám tvou práci. Diskutuji obecně, ale víc, než uznání toho, že mezi učiteli je mnoho lidí, kteří by to dělat neměli, se tady člověk dočte, kolik udělal gramatických chyb. (Což já třeba potřebuji a akceptuji.) Ano, to cos psala, je to, co bychom potřebovali slyšet od více učitelek - akceptování stavu, kritiky.Já osobně od učitelek na 1. stupni očekávám, že dokáží děti zaujmout, naučit je, aby se rády učily, rády chodily do školy, vedly je ke čtení, k logickému myšlení, a koneckonců očekávám i to, že se naučí správně psát, že se naučí základy gramatiky. Že když mi syn napíše, že jde „do školi“, a já mu řeknu, že tam má chybu, tak ji najde a zdůvodní… :nevim:

Poslední roky se mi jeví jako nejdůležitější naučit děti pracovat. To všechno, co píšeš taky, s tím jsem vlastně do školství vstupovala. Ale naučit děti pracovat bych dnes dala na první místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 22:25

@hanka.br. Tak kdybych na tu školu neměla tak bych se tam ani nedostala. Naštestí mam tak dobrou přípravu, že si myslim, že na tu školu mam. My už na střední měli zkouškový období, tak že člověk musel 3-4 hodiny psát písemky. A to je stejný jako na VŠ. Hodně jsme museli aplikovat do každodenních situací, co jsme se naučili třeba v ekonomii jsem u maturity musela na 3 články z dnešní doby napsat k tomu analyzu toho o čem ten článek je a všechnu teorii okolo toho. Což myslim ani na ekonomce takhle těžkou ekonomii nemají. A já studuji finančniční management.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.10.14 22:25

@blecha72 Nejsem český volič, ani český občan. :nevim:

Ale už dobrou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.10.14 22:26
@J_Doe píše:
No ale to se snad dá udělat i jiným způsobem, než tahat matku do školy a dělat na ni bu-bu-bu, ne? A oslovení „maminko“ by mně taky dost vadilo, pokud to bylo opravdu takhle…

Ty víš, že bylo nějaké bububu? Opakovaně neořezané pastelky u prvňáka pro mě důvod k pozvání maminky do školy je také, v tomto prostě nevidím pochybení učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
19.10.14 22:27

@Petule030 Jsem asi o dost starší, znám spoustu dětí namotivovaných na učení, které spolužáci ubili. Změna přišla v maturitním ročníku, kdy si „borci“ fakt nemohli vybírat z vš oborů, kolikrát na ně v poslední době zbyly učitelské obory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.10.14 22:27
@annaei píše:
@hanka.br. Tak kdybych na tu školu neměla tak bych se tam ani nedostala. Naštestí mam tak dobrou přípravu, že si myslim, že na tu školu mam. My už na střední měli zkouškový období, tak že člověk musel 3-4 hodiny psát písemky. A to je stejný jako na VŠ. Hodně jsme museli aplikovat do každodenních situací, co jsme se naučili třeba v ekonomii jsem u maturity musela na 3 články z dnešní doby napsat k tomu analyzu toho o čem ten článek je a všechnu teorii okolo toho. Což myslim ani na ekonomce takhle těžkou ekonomii nemají. A já studuji finančniční management.

Ale o tomhle já opravdu nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
19.10.14 22:28
@J_Doe píše:
@blecha72 Nejsem český volič, ani český občan. :nevim:Ale už dobrou. :mavam:

No tak to pak neovlivníte, nezbyde než kafrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.14 22:30

@hanka.br. Tak ty pastelky nejsou snad tak duležitý, aby bránili ve vzdělání dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.10.14 22:32
@annaei píše:
@hanka.br. Tak ty pastelky nejsou snad tak duležitý, aby bránili ve vzdělání dítěte

Budeš se divit, ale ty pastelky jsou v prvních měsících vzdělávání prvňáčka důležité opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
19.10.14 22:33
@annaei píše:
@hanka.br. Tak ty pastelky nejsou snad tak duležitý, aby bránili ve vzdělání dítěte

no v první třídě jsou ořezané pastelky sakra důležité. Místo aby dítě vybarvovalo či malovalo jako jeho spolužáci, dřepí u koše a ořezává. A pak nemá hotovo a špatně to nese. Sorry, ale tady dostala tvá matka po uších zcela zaslouženě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
19.10.14 22:39

@neumisa @hanka.br. Děkuji za příklad tématu, do kterého by mě nenapadlo kafrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
19.10.14 22:40
@annaei píše:
:mrgreen: :mrgreen: No vlastně ne, ale spíš to třídu může zdržovat tím, že se učitelka zaobírá neořezanými pastelkami.
Jsem si vzpomněla na jednoho spolužáka (chodil s námi jen do 1. třídy), který si pořádně nenosil školní pomůcky. A jednou při výtvarce ani neměl nůžky, se kterými jsme měli pracovat, tak ten papír ukusoval :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tenkrát nám to přišlo vtipný (a vlastně i teď se při vzpomínce řežu), ale učitelka - chudina - z toho byla v šoku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.10.14 22:44

@annaei Ještě si dovolím jedno - zcela upřímně míněné doporučení. Pokud se hodláš v budoucnu prezentovat v českém prostředí tím, že jsi absolvent prestižní VŠ, zapracuj na české gramatice. Je to sled poměrně logických algoritmů, které na sebe navazují a jsou přehledné a zvládnutelné. Tvoje snaha oslnit svými schopnostmi a tvůj písemný projev zároveň působí spíše směšně. Tím tě v žádném případě nechci urazit, je to dobře míněná rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
19.10.14 22:46
@hanka.br. píše:
Budeš se divit, ale ty pastelky jsou v prvních měsících vzdělávání prvňáčka důležité opravdu hodně.

Taky se přidám, v první třídě jsou ořezané tužky a pastelky sakra důležité. Radši mívám svoje pastelky v záloze, taková blbost dokáže rozhodit a zdržet celou třídu :roll: Ale zas tolik pozornosti pastelky nepotřebují, myslím, že už jsou probrané dostatečně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.10.14 22:48
@blecha72 píše:
@Petule030 Jsem asi o dost starší, znám spoustu dětí namotivovaných na učení, které spolužáci ubili. Změna přišla v maturitním ročníku, kdy si „borci“ fakt nemohli vybírat z vš oborů, kolikrát na ně v poslední době zbyly učitelské obory.

Jako tví spolužáci nebo jejich spolužáci? Obojí mi připadá možné, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat