Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66806
2.11.14 19:14
@neumisa píše:
proč? byly příliš náročné? :mrgreen:

jiný důvod. Prostě těch 60 listů v počítači budu muset přeformátovat, změnit styl a pořadí otázek. Náročnost školní části maturity je zcela v kompetenci dané školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
2.11.14 19:15

Holky ucitelky - a co projektova vyuka, co rikate na ni? Moc me zajima vas nazor! Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 19:15
@j.a.n.i1 píše:
A to může někdo myslet vážně? Tedy myslím to první, pod tím druhým si nic nepředstavím…

Oboje je myšleno vážně. Jediný rozdíl vidím v tom, že prachy pro soukromou firmu na přijímačky se najdou určitě, na zvýšení platů učitelů při kariérním postupu už to tak jisté není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.11.14 19:16
@sloninka píše:
@blecha72
Asi tak. A ohledně inspekce je to taky výstižné. Loni jsme měly hloubkovou. Pořádně je nezajímalo, jak učíme, ale jenom papíry. Např. jako OPRAVDU ZÁSADNÍ připomínka byla skutečnost /inspekce se odehrála v květnu/, že žák Novák nenastoupil 1. září, ale až 2. a u toho 2. nebyl záznam v třídnici, že byl dodatečně seznámen se školním řádem, přestože žák Novák měl svůj podpis ve své žákovské, že s tímto řádem byl seznámen. Takže asi takto. A RVP je asi stejně „důležité“ a „přínosné“.

Během inspekce stačí dodržet jen pár blbin (vyvětrat, rozsvítit, napsat datum na tabuli, atd.) a to, jak a co učím ještě nikoho moc nezajímalo, na druhou stranu asi ani já ani kolegové nemáme v odbornosti problém… A žádný inspektor mi ještě nikdy nic konstruktivně k hodině nic neřekl, slyšela jsem jen výtky na fakt nepodstatné pitomosti - a to ještě nikdy v rozboru hodiny, ale až zprostředkovaně od vedení.
Pritom bych rozbor a přínosnou kritiku uvítala.

Příspěvek upraven 02.11.14 v 19:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
2.11.14 19:16
@blecha72 píše:
jiný důvod. Prostě těch 60 listů v počítači budu muset přeformátovat, změnit styl a pořadí otázek. Náročnost školní části maturity je zcela v kompetenci dané školy.

takže čistě grafické úpravy? :roll: Asi má někdo pocit, že se nudíš… Proč to dělat jednou, když to můžeš každý rok obměnit. Další rok můžeš změnit třeba velikost písma. :pankac:

ne, sorry, jsem jízlivá a ironická, ale na tohle mé myšlenkové pochody nějak nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 19:17

@SAJ Neudržujete oční kontakt? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101572
2.11.14 19:19

@blecha72 A jak může někdo navrhnout jednotné přijímačky třeba na elektrotechniku, něco humanitního (to mě v SŠ zrovna nenapadá co) a třeba na nějakou uměleckou školu? To mi hlava nebere, k čemu to bude dobré :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 19:20
@neumisa píše:
takže čistě grafické úpravy? :roll: Asi má někdo pocit, že se nudíš… Proč to dělat jednou, když to můžeš každý rok obměnit. Další rok můžeš změnit třeba velikost písma. :pankac:ne, sorry, jsem jízlivá a ironická, ale na tohle mé myšlenkové pochody nějak nestačí.

Nejde jen o grafické úpravy, jde i o obsah. Prostě do loňska to bylo na škole, na co a v jakém pořadí se zeptá. Letos je stanovena osnova, do které ty naše otázky musíme napasovat. Tzn. některé otázky vypustit, některé vymyslet, jiné přeformulovat. Jo, třešinkou na dortu je, že se budou muset znovu vytisknout, několikrát nakopírovat… škola nemá prachy ani na toaleťák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 19:23
@j.a.n.i1 píše:
@blecha72 A jak může někdo navrhnout jednotné přijímačky třeba na elektrotechniku, něco humanitního (to mě v SŠ zrovna nenapadá co) a třeba na nějakou uměleckou školu? To mi hlava nebere, k čemu to bude dobré :think:

http://www.ceskaskola.cz/…stredni.html

Z mého druhého nejoblíbenějšího webu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.11.14 19:24
@sloninka píše:
@SAJ
Projekty jsou taky kapitola sama pro sebe.
Ano, všechny ty úžasné projekty všichni děsně milujeme. :pocitac:
@blecha72 píše:
Já si nemyslím, že je to pouze problém RVP. Svůj názor na snižující se úroveň žáků a studentů jsem tu už někde psala. Problém je podle mě širší.

Ano, ale tohle je dost podstatná součást (nikoli příčina).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
2.11.14 19:27
@SAJ píše:
Během inspekce stačí dodržet jen pár blbin (vyvětrat, rozsvítit, napsat datum na tabuli, atd.) a to, jak a co učím ještě nikoho moc nezajímalo, na druhou stranu asi ani já ani kolegové nemáme v odbornosti problém… A žádný inspektor mi ještě nikdy nic konstruktivně k hodině nic neřekl, slyšela jsem jen výtky na fakt nepodstatné pitomosti - a to ještě nikdy v rozboru hodiny, ale až zprostředkovaně od vedení.
Pritom bych rozbor a přínosnou kritiku uvítala.Příspěvek upraven 02.11.14 v 19:17

Naprosto výstižné. nedávno jsem měla na hospitaci ředitelku. Jediné co mi vytkla bylo, že málo větrám!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.11.14 19:32

Jo a jestli bude maturita z matematiky fakt povinná, tak jsme v pr…
Jsem zvědavá, jak budou z matiky maturovat děcka, která jdou ze ZŠ (a s dobrou známkou) a nezakreslí na osu číslo nebo nesečtou dva zlomky. :nevim: To bude kapitální průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 19:33
@sloninka píše:
Naprosto výstižné. nedávno jsem měla na hospitaci ředitelku. Jediné co mi vytkla bylo, že málo větrám!!!

My zas máme šéfa takového vesničana ze staré nevytopitelné chalupy, větrání je cizí zcela sprosté slovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 19:36
@SAJ píše:
Jo a jestli bude maturita z matematiky fakt povinná, tak jsme v pr…
Jsem zvědavá, jak budou z matiky maturovat děcka, která jdou ze ZŠ (a s dobrou známkou) a nezakreslí na osu číslo nebo nesečtou dva zlomky. :nevim: To bude kapitální průser.

Snad to nebude až taková tragédie. V současné době z matiky maturují často hlupáci-vyčůránci, kteří vidí výhodu v maturitě z matiky v tom, že přece skládají jenom jednu zkoušku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
2.11.14 19:42

Dámy, nedá mi to a musím reagovat.
RVPZV - vynikající nástroj v rukách těch, co s tím chtějí a umějí pracovat. Nenáviděný cár papíru v rukách těch, co nechtějí nijak změnit svůj x let zajetý systém. (asi protože jej považují za kvalitní a dobrý). CO se týká „zrušení osnov“ - je to trochu jinak. Ano byly zrušeny osnovy, které mi předepisovaly učit v šestém ročníku toto téma a nedej bože, když by se mi hodilo jej probrat až v sedmičce. RVPZV jasně definuje, co mají žáci umět na konci 3. 5. a 9. třídy. Nyní je ještě více specifikován pomocí standardů.
Projektová výuka - to samé. Kdo umí tak je to dobrá metoda, kdo ji neumí použít, nechť to raději nedělá…
Klesající úrpveň absolventů ZŠ - máte absolutní pravdu. Není to náhodou ale vliv demografie? Vždyť nyní jdou na SŠ nejslabší ročníky a tudíž i ti žáci, co by se před 10 roky na SŠ nedostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat