Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@majdula1 píše:
Opakuju dotaz na projektovou vyukuciste zistne, vybirame ZS pro prvnaka a muz me prekvapil, je toho kategorickym odpurcem - ja naopak, nez jsem to s nim probirala, jsem byla nadsena.
Ale on tvrdi, ze decka, co k nim pak chodi na SS, maji zoufale mezery prave diky /odflaknutym/ projektum, diky cemuz nezbyva cas na zvladnuti dalsiho objemu uciva…nevim, co si o tom myslet.
Věř manželovi každé slovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdula1 To prostě záleží na spoustě faktorů. A především na dětech- ony se buď naučí/nenaučí během běžné hodiny, nebo se naučí/nenaučí během projektového vyučování. Naše děti vnímají „projekty“ jako slabý odvar toho, co jim poskytují rodiče, ale pro jiné děti to může být brána do poznání. Manžel-učitel- rozhodně bych dala na jeho názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
souhlasím s tvým mužem…
ad osnovy: pohybuju se na 1. stupni, takže tam bylo celkem jasné co a kdy. Ovšem co si vzpomínám na svá školní léta, spolužačka, co přistoupila v 6. třídě, měla mezery i „přebytky“. Tak asi ano, i osnovy nebyly vždy stejné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 tak jsem si tu Bloomovu taxonomii našla - umět není (skoro) totéž jako být schopen aplikovat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:
@blecha72 tak jsem si tu Bloomovu taxonomii našla - umět není (skoro) totéž jako být schopen aplikovat?
Není. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
@majdula1souhlasím s tvým mužem…
ad osnovy: pohybuju se na 1. stupni, takže tam bylo celkem jasné co a kdy. Ovšem co si vzpomínám na svá školní léta, spolužačka, co přistoupila v 6. třídě, měla mezery i „přebytky“. Tak asi ano, i osnovy nebyly vždy stejné.
Osnovy byly stejné, tematické plány se mohly lišit. Ale fakt nebudu kecat do toho, jak to funguje na národce. Předpokládám, že vše má své logické zdůvodnění.
Příspěvek upraven 02.11.14 v 21:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
Není.
dík ![]()
si ty učitelky vybírají profilovky, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ A čo vy si Kefalín vlastně představujete pod takým slovom „umí“?
Dotaz myslím zcela vážně - když nepochopím princip, tak můžu těžko něco rozumně aplikovat (do jisté míry to lze samozřejmě očůrat mechanickým nadrcením, ale ne zcela). Co těm Bloombergovým kategoriím teda chybí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:Bloombergovým kategoriím nechybí vůbec nic
@SAJ A čo vy si Kefalín vlastně představujete pod takým slovom „umí“?Dotaz myslím zcela vážně - když nepochopím princip, tak můžu těžko něco rozumně aplikovat (do jisté míry to lze samozřejmě očůrat mechanickým nadrcením, ale ne zcela). Co těm Bloombergovým kategoriím teda chybí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jannnča píše:
@sloninka A to jsem si doposud myslela, že jsem jediná, kdo to měl jako výtku.
A ještě mi bylo vytknuto, že sedím křivě na židli a jsem pro děti špatný vzor. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:
@blecha72tak aspoň něčemu, to je pozitivní.
A těm druhejm?
Pokud chcete znát pozitivní přínos Bloomovy taxonomie- učitelé vytvářeli dokumenty na základě rvp, v nichž chyběla slovesa. Slovesa při tvorbě švp vybírali ze zmíněné taxonomie- kde by asi tak mohl být ten přínos? Napíšu do švp, že žák (umí) dokáže aplikovat poznatky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sloninka píše:
A ještě mi bylo vytknuto, že sedím křivě na židli a jsem pro děti špatný vzor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si při hospitaci udělala díru na kalhotech, protože jsem šla větrat a zachytila jsem o uvolněný kryt topení (který jsem hlásila už měsííc před tím). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit