Program o LGBT a názor učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14127
23.1.22 09:50
@Sany80s píše:
Já si ze začátku myslela myslela, že máš pravdu, jen jsem trošku nechápala, proč nešel zrovna na LGBT přednášku, kde je jasné to, že jiné než jednostranné podání prostě nelze udělat, tam v podstatě nelze podat nic negativního.
Ale jak tě tady čtu dál, tak si říkám, že jsi homofob a že v tobě není kouska slušnosti a ani chytrého a logického uvažování.
Učitelka se nezachovala profesionálně, ale asi si myslela, že tvému homofobně založenému synovi by to mohlo prospět.
A ano, to že je člověk homofob, to je dnes prostě důvod k odsouzení a právem.

Taky mi prisla trosku ujeta argumentace: nemam rad gaye, protoze nemusim mit rad pošťáky :lol: ta diskuze je nutne potreba :lol:

Osobne teda nemam rada LGBT aktivisty, ale to souvisi s tim, ze mi nejsou sympaticti zadni aktiviste, s tim, koho ma kdo v posteli, to nema co delat. Na druhou stranu nejak pripoustim, ze spolecnost se meni prave diky/kvuli takovym cvokum, a z nekterych zmen cerpam vyhody i ja (konkretne z hlasitosti feministek a narovnavani pracovnich podminek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
23.1.22 10:04
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonymně, nechci aby se dotaz někdo spojil s mým obecným názorem na tuto komunitu, protože ten nějak extrémní není, ale k věci.
U nás ve škole je taková aktivní učitelka, co často zajišťuje pro žáky všelijaké programy a ne vždy je to teda ideální, z mého pohledu. Ve třídě je Romka, řešili se krádeže, pokousání!, napadání. Na kluky si tolik nedovolí, takže s ní nemáme takové problémy, jako rodiče holek. Nicméně přesto teda děti měly akci o Romech věnovanou této slečně - celý den a v podstatě byly nucené oslavovat a obdivovat Romskou kulturu a nechat si opakovaně vysvětlovat, jak musejí být tolerantní. Přešla jsem to, protože chápu, že Romové můžou být i normální a nechci tu rozebírat kolik je jakých. Následovala akce o imigrantech a nadacích a organizacích, které jim pomáhají a opět to bylo prostě podáno výhradně pozitivně (žádné problémy, žádná rizika) a postaveno tak, že kdo vlastně toto nepodporuje, je teda vyvrhel. Každý měl navíc donést do školy 50kč a třída pak společně přispěla na jednu z těch organizací. Ne všichni rodiče peníze poslali, my jsme je poslali, protože s pomocí i souhlasím, ale s tím jak to bylo podáno ne. Nyní měl proběhnout zase nějaký program o LGBT a já jsem nechala syna doma. Nutno říct že on sám tam nechtěl, protože mu vadilo říkat, jak má rád homosexuály, jen aby nemusel poslouchat kdo ví co, kdyby náhodou řekl, že je rád nemá. Učitelka nás pak kontaktovala přes školu online a tím, jestli jsme syna nechali doma záměrně, že druhý den ve škole byl a den předtím taky. Napsala jsem jí, že ty programy jsou stejně netolerantní, jako ti, které mají napravit. Že děti jsou nucené mít jediný názor, že to není formou podání informací a že se mi to nelíbí. Učitelka na to už nereagovala, ale říkám si, jestli to nebude mít dohru. Abych to ještě upřesnila, kdyby třeba syn byl na kluky, určitě to přijmem, na nikoho bych se skrz orientaci nedívala nějak přes prsty, ale mně vadí ten styl, jak do nich ty programy cpou a taky nesouhlasím se všemi věcmi, co jim říkají, jako pravdu, ne jako námět k zamyšlení, jestli se vyjadřuji srozumitelně. Řešil někdo něco podobného? Případně někdo dítě na něco takového neposlal? Může to učitelka nějak dál řešit?

Já to chápu, ony jsou někdy tyto programy postavené strašně jednostranně. Mě by taky vadilo poslouchat, to jak oni umí, že Romové jsou jen chudáci (někdy ano, nesnáším, když je někdo háže do jednoho pytle), ale určitě ne všichni. Řada z nich jsou vychcaní, afektovaní a líní. Je to o člověku. Mám takové tři nejbližší kamarády, jeden z nich je Rom, druhý gay. Jsou úplně super a mám je fakt rád, taky proto se s nima bavím tolik let. Ale to neznamená, že můj kámoš je dobrej kluk, že všichni jsou takoví. A u gayů jde zas o to, že někdo z nich si hraje na něco víc a přijde mi, že občas to vypadá tak, že společnost je v tom podporuje. Mě je úplně jedno, kdo je na koho, ale poslouchat nějakou přednášku vedenou stylem, že gayové a lesby jsou něco víc a musí se kolem nich chodit po špičkách, no to zas ne. Mě stačí občas na netu číst nějaký citát, použitý na propagaci této komunity a mám dost. Myslím, že i těm normálním to samotným vadí a i ubližuje. Podle mě si to i odporuje. Jako je to normální, vůbec mi to nevadí, ale potom nechápu, proč je potřeba z toho dělat něco extra. Takže chápu syna, že to nechtěl poslouchat. My zas měli ve škole v osmičce přednášku od chlapa, co dříve fetoval a mačkal bedny. Dokázal se vrátit do normálního života, což ho šlechtí, povídal strašně poutavě, ale takovým stylem, že vlastně o nic nejde, že brát drogy není žádná katastrofa, protože jak vidíme, přestat jde. Vůbec se nezmínil o tom, kolik lidí se do normálního života nikdy už nevrátí a drogy jim zničí život. Prostě opět to bylo jednostranný a sluníčkový. No a já přišel domů a nadšeně vyprávěl jakého jsme měli ve škole frajera. No tak doma jsme si o tom promluvili a shodli se, že je nejlepší nezačínat, ale přiznám se, že mě z toho nadšení museli vytrhnout rodiče. A ne všechny děti to doma řeknou, někde se nezajímají co se dělo ve škole a pak klidně může být taková přednáška spíše na škodu. Myslím ale, že učitelé za to nemůžou, myslím, že oni sami kolikrát jsou v šoku, co se tam povídá. Ideálně by to asi měli později trochu doplnit a přidat i tu méně sluníčkovou stránku, ale to se všude neděje. Zas chápu, že je potřeba hlavně učit a ne věnovat další čas tomuto, no ale stejně. Ale jako katastrofa, že tam nechtěl a nešel, to mi nepřijde, máte na to právo, omluvenku měl, tak o nic nejde. Podle mě už to žádnou dohru mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
23.1.22 10:23
@Anonymní píše:
Začalo to už od 8. třídy před prázdninami a letos teda deváťáci. A já teda nejsem z těch co by tyhle jinakosti oslavovali jako něco super. Synovi jsem řekla, že rád homosexuály mít nemusí, copak někdo musí mít rád úředníky, pošťáky, nebo popeláře?Žij a nech žít, ale víc jako povinnost nevnímám. A které menšiny mu budou sympatické víc a které míň ať si rozhodne sám v životě. Předpokládám že homosexuálové a Romové by taky neřekli, jak mají rádi všechny Nováky, nebo všechny zrzky, nebo mého syna. Sympatie jsou snad každého věc. Vadilo by mi, kdyby byl třeba vůči menšinám sprostý a nebo zesměšňoval problémy, které mají, ale rád je fakt mít nemusí a nemusí na ně přispívat, nemusí nic podporovat a může si myslet, co chce. Tohle mi ale přesně připadá že ve škole zrovna nesmí. A jako homofob se necítím.
:roll: A přesně kvůli tomuhle se ty programy dělají. Jestli takto syna vychováváš, tak se nedivím, že učitelka zrovna u něj tu potřebu cítí a ozvala se.
Já děti vychovávám tak, že nemusejí mít rády pošťáka Pepu, popeláře Rudu, úředníka pana Starého. Že pokud budou mít negativní zkušenost s velkým tlustým spolužákem, tak to neznamená, že všichni velcí tlustí spolužáci budou vždycky zlí a mají se jich bát. Že je v pořádku, že budou ostražití a nedají sympatie zadarmo. Ale odsuzování bez důkazů a škatulkování se u nás v rodině nevede. Koneckonců jsem synovi až teď ve druhé třídě vysvětlovala, co znamená Rom nebo Cikán, on to za těch 8 let svého života u nás doma nikdy neslyšel, potkal se s tím až ve škole.
Na podobné programy bych jim asi řekla, že tak jak nemají odsuzovat skupiny, ale vždycky jen jednotlivce, tak stejně tak nemusejí uctívat a adorovat skupiny, ale vždycky jen jednotlivce.
Ty syna podporuješ v tom, aby si ty škatulky dělal, protože je zjevně sama máš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
23.1.22 14:08
@FlorenceF Jenkins píše:
Uzla jsme meli na vš :roll: toxic

My na střední škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
23.1.22 15:08
@Anonymní píše:
@zrcadlo dívej já nemám problém koexistovat s homosexuály, ani s Romy, nebo kýmkoliv, ale nemám nejmenší chuť jim věnovat více pozornosti, než tobě, nebo komukoliv jinému na světě, protože nejsou absolutně ničím důležitější. Takže upřímně mi vadí už to, že se dělá přednáška o homosexuálech, Romech a imigraci. Proč ne o autismu? Proč ne o Evropanech? Proč ne o veganech? Domysli si cokoliv. Mně nevadí a za tím si stojím, ti jednotliví lidi, jsou mi volní, jako jiní cizí lidi a je mi fuk s kým spí a jak vypadají, ale s čím teda nejsem úplně na stejné vlně je, proč se dělá program o homosexuálech, jakože je to potřeba řešit nějak podrobněji, zvlášť a speciálně, že někdo spí s někým stejného pohlaví? Každý takový program mi připadá spíš kontraproduktivní, protože říká, že je tady něco zvláštního, speciálního a huuu, tohle prostě nesdilim a nestydím se za to. Homofobii v tom nevidím, právě naopak tyhle všechny lidi beru jako normál, když se normálně pohybují ve společnosti, chodí do práce a mají rodiny a víc o tom nepotřebuji slyšet, jako o žádných heterosexuálech a Portugalcích. Dokud se z toho bude dělat něco extra, wow a speciálního, tak mi to normální připadat nebude. Ale to je úplně mimo téma. Pointa byla, že názor můžeš mít jaký chceš a na koho chceš, jak vidíš, ty máš taky na mě svůj nehezky názor. A máš na to právo. Tak můj syn má právo si myslet co chce o kom chce. A když bude někdo homosexuály nenávidět, je to taky jeho věc. Pokud to neventiluje, je to ok. Pokud se někdo zeptá a názor se mu nelíbí, proč se ptal? (To nemluvím o synovi, ten vy neřekl nic zlyho, jen to prostě nežere, jako někteří dnes). Sympatie prostě nejsou povinnost a průšvih je spíš to, jak už se omezuje i to, co si lidé mohou myslet ve vlastní hlavě, než kolik dětí se zúčastní programu o nějakých podstatně důležitější skupině lidí, kterou je třeba extra zvlášť probrat - prostě sorry, ale jsou to obyčejný lidi jako každej a to s kým spí snad není důvod se o nich zvlášť učit? Mne to přijde postavené na hlavu a kontraproduktivní. Romové mají aspoň co nabídnout, mají svou odlišnou kulturu, o které se dá lecos dozvědět zajímavého, vynikající jídla některá třeba, ale LGBT jsou úplně obyčejný lidi, kteří mají jinak je to, s kým lezou do postele, proč z toho mám být na větvi?

Jako gay žijící více jak deset let v partnerském vztahu s Romem a zároveň jako učitel na druhém stupni ZŠ, s tebou maximálně souhlasím. Ano je to postavené na hlavu, kontraproduktivní je to jako blázen. Myslím, že největší přínos pro tyto skupiny, ať už jde o LGBT komunitu nebo Romy je, že lidé v našem okolí zjistí, že i mezi námi jsou lidé, kteří žijou obyčejný a slušný život. Každá další pozornost může být naopak na škodu. Ani si neumíš představit, jak mně osobně toto vadí. Absolutně se neztotožňuji s tím, kam se to dnes žene. Snažím se to neřešit, jelikož to nezměním ani nemám takové ambice, nejsem žádný aktivista, ale občas se nestačím divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
23.1.22 15:37
@Anonymní píše:
@zrcadlo dívej já nemám problém koexistovat s homosexuály, ani s Romy, nebo kýmkoliv, ale nemám nejmenší chuť jim věnovat více pozornosti, než tobě, nebo komukoliv jinému na světě, protože nejsou absolutně ničím důležitější. Takže upřímně mi vadí už to, že se dělá přednáška o homosexuálech, Romech a imigraci. Proč ne o autismu? Proč ne o Evropanech? Proč ne o veganech? Domysli si cokoliv. Mně nevadí a za tím si stojím, ti jednotliví lidi, jsou mi volní, jako jiní cizí lidi a je mi fuk s kým spí a jak vypadají, ale s čím teda nejsem úplně na stejné vlně je, proč se dělá program o homosexuálech, jakože je to potřeba řešit nějak podrobněji, zvlášť a speciálně, že někdo spí s někým stejného pohlaví? Každý takový program mi připadá spíš kontraproduktivní, protože říká, že je tady něco zvláštního, speciálního a huuu, tohle prostě nesdilim a nestydím se za to. Homofobii v tom nevidím, právě naopak tyhle všechny lidi beru jako normál, když se normálně pohybují ve společnosti, chodí do práce a mají rodiny a víc o tom nepotřebuji slyšet, jako o žádných heterosexuálech a Portugalcích. Dokud se z toho bude dělat něco extra, wow a speciálního, tak mi to normální připadat nebude. Ale to je úplně mimo téma. Pointa byla, že názor můžeš mít jaký chceš a na koho chceš, jak vidíš, ty máš taky na mě svůj nehezky názor. A máš na to právo. Tak můj syn má právo si myslet co chce o kom chce. A když bude někdo homosexuály nenávidět, je to taky jeho věc. Pokud to neventiluje, je to ok. Pokud se někdo zeptá a názor se mu nelíbí, proč se ptal? (To nemluvím o synovi, ten vy neřekl nic zlyho, jen to prostě nežere, jako někteří dnes). Sympatie prostě nejsou povinnost a průšvih je spíš to, jak už se omezuje i to, co si lidé mohou myslet ve vlastní hlavě, než kolik dětí se zúčastní programu o nějakých podstatně důležitější skupině lidí, kterou je třeba extra zvlášť probrat - prostě sorry, ale jsou to obyčejný lidi jako každej a to s kým spí snad není důvod se o nich zvlášť učit? Mne to přijde postavené na hlavu a kontraproduktivní. Romové mají aspoň co nabídnout, mají svou odlišnou kulturu, o které se dá lecos dozvědět zajímavého, vynikající jídla některá třeba, ale LGBT jsou úplně obyčejný lidi, kteří mají jinak je to, s kým lezou do postele, proč z toho mám být na větvi?

Ale mně jsou taky protivné aktivity, které jsou násilné. Jako rodič taky nebudu skákat nadšením, až se moje děti budou učit o několika desítkách pohlaví, protože já jsem přesvědčená jen o dvou. Na druhou stranu jsem ale byla v kontaktu s člověkem z Linky bezpečí, a vím, že málokteré dítě si chce vzít život kvůli tomu, že se chce stát pošťákem, ale objevují se děti, které si chtějí vzít život kvůli tomu, že si uvědomují odlišnou sexuální orientaci. A některé to i udělají. Takže ty se na to díváš z pohledu ukotveného dospělého s jasným názorem. Já se na to dívám tak, že ty programy mohou pomoct neukotvenému dítěti, které se v něčem plácá a moc si neví rady. Většinou součástí těchto debat jsou i kontakty, kam se obrátit atd. A jestli jednou podobná debata pomůže třeba jen jednomu spolužákovi mých dětí, tak ať se u toho ty děti klidně nudí nebo obracejí oči v sloup nebo se cítí nekomfortně. Koneckonců patnáctiletý kluk už by měl umět říct „Nezlobte se, paní učitelko, já si svůj názor na tuhle otázku chci nechat pro sebe, děkuju za pochopení.“, a v tomto bych ho klidně podpořila.
Ty akce by ale měly být výjimečné a různorodé. Jestli do nich valí každý měsíc jednu a jsou jak přes kopírák, tak se to stane kontraproduktivním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
23.1.22 16:17

Bych se jí zeptala pro kterou neziskovku dělá :cert: ještě aby nosily peníze :jazyk: Tohle vše má být formou rozhovoru, každý at řekne svůj názor a ne že z nich budou dělat kdo ví co když zrovna učitelce se nelíbí názor dítěte :? Všem těmhle skupinám aktivisti škodí. čím víc se to všude bude cpát tím víc to lidem bude vadit. A jo klidně bych jí napsala že tyhle akce aktivistů jakkoliv odmítáme podporovat. syn by tam asi šel a stál si za svým názorem. Pololetí už je uzavřené tak je to jedno. Akorát z dětí dělá blbce, proč jim neřekne i ty negativa? Jen proto že je někdo v němčině má být oslavován? nevím za co. a nejspíš už bych to řešila loni s ředitelem školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
23.1.22 16:21
@Anonymní píše:
Hele a nemyslíš si, že to případné lesbě ve třídě jen uškodí? Fakt se vžij do kůže toho dítěte a jdeš na speciální program kde budete rozebírat tu divnost jménem homosexualita a ukazovat si fotky z průvodu plného barviček. Dostaneš nálepku že vyčníváš a seš jiná divná a dokonce se o tobě neučí v osnovách ale je na to program jako na Romy a imigranty a pervitin. Boha jeho vždyť to není dobrý pro nikoho toto prostě. To spíš se mne líbí jak psal ten učitel výš, že je na škole učitel co je homosexuál vida za 5000 programů přitažených za vlasy. Osobně prostě věřím, že čím menší humbuk kolem toho bude tím víc to splyne jako norma. Jo kdyby to byl program o sexuální výchově obecně! a v rámci něj se řeklo jsou takový a makový orientace, ale tohle je prostě dle mě fakt nevydařený a syn, kterýmu to přijde teď nezvyklý a nechtělo se mu tam, tak se jen víc zakousne že to nemá rád protože do něj budou cpat ty věci na sílu a lámat to aby odkýval jak má rád LGBT a dozvěděl se věci který teď vědět nechce. Možná potká za 5 let v práci kolegu co bude na chlapy a budou kamarádi a půjde to přirozeně. Mne zkrátka vadí ten styl, ne ty lidi.

Já netuším, jak konkrétně ten program vypadá. Našemu spolužákovi to tenkrát v 90. letech dost pomohlo. Program byl tenkrát v tělocvičně, dějepisář tam měl připravou skvělou prezentaci o vnímání homosexuality v různých etapách lidských dějin a v jednotlivých kulturách. Pouštěl i záběry z druhé světové a výpovědi starých lidí, kterým Hitler nechal zavraždit kvůli homosexualitě třeba sourozence. Potom promluvil starý pán ze zdejšího muzea, který vyprávěl, jak se musel naoko oženit, aby získal práci v kulturní instituci, protože za komunistů byl v čele nějakého výboru homofob, a jak je rád, že už vyrůstáme v jiné době. Nic násilného v tom nebylo, poučné to bylo taky. A spolužák nám potom zpětně přiznal, že ho to dost uklidnilo, že když viděl starého člověka, jak je s tím úplně v pohodě, tak našel odvahu a svěřil se nejdřív babičce a dost to celému jeho coming outu pomohlo.
To byly devadesátky, jak obdobné akce probíhají dnes nemám tušení. Jestli je to celé jen adorace různých pochodů, tak je to samozřejmě špatně.

Edit: Ještě doplním, že já tyhle aktivity zažila na víceletém gymplu, kde jsem se nesetkala vůbec se šikanou apod., s dětmi se dalo mluvit trošku jinak než na běžné základce. Byli jsme taky puberťáci a některé akce jsme bojkotovali, ale u podobných věcí jsme se s výsměchem fakt nikdy nepotkali, pamatuju si, že když tam byly ty záběry z druhé světové, tak tělocvična v němém úžasu ani nedutala. Tak možná proto v tom nevidím problém, protože jsem to zažila ve skupině lidí, která to brala vážně.

Příspěvek upraven 23.01.22 v 16:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
23.1.22 16:46
@Anonymní píše:
Hele a nemyslíš si, že to případné lesbě ve třídě jen uškodí? Fakt se vžij do kůže toho dítěte a jdeš na speciální program kde budete rozebírat tu divnost jménem homosexualita a ukazovat si fotky z průvodu plného barviček. Dostaneš nálepku že vyčníváš a seš jiná divná a dokonce se o tobě neučí v osnovách ale je na to program jako na Romy a imigranty a pervitin. Boha jeho vždyť to není dobrý pro nikoho toto prostě. To spíš se mne líbí jak psal ten učitel výš, že je na škole učitel co je homosexuál vida za 5000 programů přitažených za vlasy. Osobně prostě věřím, že čím menší humbuk kolem toho bude tím víc to splyne jako norma. Jo kdyby to byl program o sexuální výchově obecně! a v rámci něj se řeklo jsou takový a makový orientace, ale tohle je prostě dle mě fakt nevydařený a syn, kterýmu to přijde teď nezvyklý a nechtělo se mu tam, tak se jen víc zakousne že to nemá rád protože do něj budou cpat ty věci na sílu a lámat to aby odkýval jak má rád LGBT a dozvěděl se věci který teď vědět nechce. Možná potká za 5 let v práci kolegu co bude na chlapy a budou kamarádi a půjde to přirozeně. Mne zkrátka vadí ten styl, ne ty lidi.

Přesně tak. Ono všechno má svůj čas a každý to má jinak. Já osobně se v 15 letech dostat na takovou, za mě na sílu podávanou přednášku, tak buď uteču nebo mě křísí, potom co bych omdlel strachem, že to někdo pozná. V tomhle období i když jsem měl holku, už jsem si nějakou dobu uvědomoval, že to mám nějak jinak, ale to poslední, co bych v té době chtěl, by bylo to, rozebírat tohle ve škole. Za dva roky na to, už jsem chodil s nynějším partnerem, už byl ten čas, kdy jsem si to v sobě srovnal a alespoň trochu se s tím smířil. Hodně mi k tomu pomohl on a naše společná láska, přesto ještě uběhly další dva roky, než jsem byl schopný to říct svým nejbližším. Bylo to až po maturitě, do té doby jsem nechtěl, aby to někdo věděl. Každý tu dobu vnitřního coming outu má jinak dlouhou. Nehledě na to, že věk 14,15 je období, kdy puberťák nechce nijak vyčnívat, chce mít to, co ostatní a protože ostatní řeší opačné pohlaví, on chce taky. A dělat z toho, jak ty píšeš humbuk, to je hrozně špatně. A to už vůbec nemluvím o něčem takovém, jako je třeba ta šaškárna Pride, to mě děsí ještě dneska, v době, kdy už jsem si dávno dokázal a přišel na to, že se dá žít normálně a být gay neznamená, že musím vyčnívat, chodit na gay party, oblékat se do ženských šatů nebo dělat vykroucené pohyby a mluvit jako dement, ale že to mužu být pořád já, ten člověk, kterého baví lezení, rád si zahraje fotbal, zajde do posilky nebo jde na čundr. Akorát s tím rozdílem, že žiju s chlapem a tak mi to vyhovuje. Ale k tomu jsem potřeboval dozrát, kdyby na mě v době, kdy jsem to tak ještě nevnímal, někdo vyrukoval s nějakým přiblblým karnevalem a duhovou vlaječkou, tak mi to akorát uškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
26.1.22 08:16

Já bych školu v tomto ohledu neoslovovala, ale o to víc bych si dala záležet na tom, abych otázky těchto problematik s dítětem důkladně probrala doma, kde mu za jeho skutečný názor nebude udělena žádná dehonestující nálepka. Taky bych se jala toho vysvětlit mu to v surové formě - fakta, a proč to ve škole musí prezentovat tak sluníčkově (protože všichni víme, že nic reálně není jen černé/bílé, dobré/zlé). Je třeba v dítěti probudit i jeho vlastní kritické myšlení a naučit ho, že je vše jednak o úhlu pohledu, dále pak že vše je individuální a nelze to vztáhnout pouze jedním směrem, že „mám rád homosexuály“, protože to zní úplně stejně divně, jako „mám rád heterosexuály“. Podpora tolerance je pro mě funkční věc, která má smysl, ale podpora protěžování je pro mě naprosto nepřijatelná - lidé by neměli být souzeni jako skupiny, ale jako jednotlivci (a jednotlivci by měli mít stejná práva, ale i povinnosti). :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze