Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den
na konci ledna mám jít na gynekologii a je mi 15 let a už nejsem panna mamka mi říkala že nechce abych s někým spala ale jelikož mám přítele tak už nejsem panna a jde o to že se bojím že to doktorka řekne mamce že už nejsem panna
co si o tom myslíte vy? Jsem hodně nervózní
Gynekolog se ptal dcery, jestli chce, abych byla přítomna při vyšetření. Řekla že ne, tak jsem šla do čekárny. Pak mi řekl, že je vše v pořádku a předepsal HA. Nic jiného neříkal a ani tvoje dr. by tvé mamce nic říct neměla.
@Žirafka15 doktor musí dodržet tajemství, nesmi bez tvého souhlasu něco sdělit
@Žirafka15 Čauky gynekolog to tvé mamce říct nemůže, je to lékařské tajemství a on bez tvého souhlasu nesmí sdělit informace rodině. A jdeš tam sama, nebo s mámou? ![]()
Jinak doktorovi všechno řekni a taky řekni, že nechceš aby mámě sděloval nějaké informace.
A já bych to mámě teda normálně nějak řekla sama, nemůže ti nakazovat co máš nebo nemáš dělat, naopak myslím, že je to lepší, když jí to řekneš a necháš si napsat buď HA a nebo s ní probereš jinou alternativu antikoncepce, ona se podle mě spíše bojí aby si domů nepřišla s bříškem.
Ve tvém věku, jsou totiž kluci dost nezodpovědní a i když říkají, že si dají pozor, ne vždy to tak musí být.. ![]()
Heled´. Já byla se svýma holkama domluvená, že „až“,tak mi to řeknou a necháme napsat antikoncepci. Já teda měla to štěstí, že to nebylo v 15 ti, ale později. Ovšem, přijala jsem to a řešily jsme to jako máma s dcerou. Přeci jen, dokud jim nebylo 18, někde jsem potřeba byla se souhlasem. Každopádně. NIKDY bych v tak mladém věku nenechala svým dcerkám napsat hormonální antikoncepci. Opravdu nikdy. Tvé tělo ještě nedozrálo a hrozí opravdu velikánská pravděpodobnost, že později nebudeš moct otěhotnět. Neboj se přiznání mámě, ona to pochopí, i když bude hodně zaskočená, ale -už se stalo. Spíše řeště formu antikoncepce. Držím pěst ![]()
Já jsem taky v 15 na první prohlídce nebyla panna. Doktor se mě na to přímo zeptal a já popravdě odpověděla. Akorát se ptal jestli jsme aspoň měli kondom, ale jinak rozhodně nic nekomentoval. Mamce nic neřekl, i když si myslím že ta to stejně tušila ![]()
@Satiaa s mamkou tam jdu
a né těhotná opravdu nechci být přítelovi je 20 let a studuje takže si dáváme opravdu pozor ![]()
@Žirafka15
Aha no nemusí s tebou jít dovnitř.
Mě by to bylo asi upřímně trapné..
nemusí vidět všechno.. No tak dávat si pozor, není úplně spolehlivá metoda, nejlepší je asi ve tvém případě používat kondom, protože i když si dávate,,pozor" šance na otěhotnění je tam pořád.
Protože je preajakulát, který přítel má před samotným ejakulátem a vážně pozor na to, spermie dokáží přežít až 7dní v dobrém prostředí a dokáží si na vajíčko počkat a já jsem toho důkazem
jsem ve 28tt plánované těhotenství, ale spermie si počkali na ovulaci.
Samozřejmě tě nechci strašit, je to jen rada od staršího.
Popřípadě je dobré nitroděložní tělísko, stojí to kolem 1500,– a přispět by mohl i přítel..
já to takhle vyřešila kdysi, taky jsem nechtěla brát HA nebylo mi z toho dobře a faktem je, že jsou to zbytečné hormony navíc jak psala berry4 je to zásah do tak mladého organismu. ![]()
Doktor to nemůže říct… A y.slim že mamka není naivní když máš přítele