Prohybani v zadech

57
24.1.20 08:16

Prohybani v zadech

Ahoj,
Uz mi to prijde trosku nenormalni, tak se radsi zeptam, jestli to nekomu mimco taky dela. Malymu je ted 5 mesicu a pred mesicem se zacal pretacet na bricho. Jakmile zjistil, ze to jde, tocil se porad a vsude, nesel pomalu ani prebalit. Pak se trochu uklidnil, ted se pretoci jen parkrat za den, kdyz si chce hrat na dece. Taky od te dobry spi uz jen na boku. Co me ale zarazi - zacal se prohybat v zadech do luku. Predevsim ve spanku mi to prijde divny - lehne si na bok, spi a pak na nej koukam, ze ma najednou hlavu uplne zalomenou. Jinak to dela kdyz chce videt nebo si podat nejakou hracku, kdyz ho chovam celem k sobe a chce nekam videt, nebo kdyz sedim a davam ho odkrknout - prohyba se aby videl treba na policku nade mnou, splha po mne a chce stat.

Je to normalni? To prohybani, kdyz chce na neco videt, jeste chapu, ale proc to dela ve spanku, nemuzou ho bolet zada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7712
24.1.20 08:27

@TAmazonka dcera takhle ve spani prohybala hlavu uplne hrozne taky. Byli jsme na neurologii (ale kvuli tezsimu porodu, nas dr radsi posila) a dr nam rekla, ze to rozhodne dobre neni a poradila nam polohovani a noseni. Dcera mela i povolene brisni svaly a nechtela past konicky (mezi 2 a 3 mesicem) a tak i dalsi noseni a tak. A musim rict, ze to pomohlo nehorazne. Za mesic na kontrole to bylo v pohode, spinkala pekne. Konicky pasla jak profik. Byla tu uz diskuze a maminky psaly, ze to jejich dite delalo a neresily. Ale dr nam rekla, ze to nekdy muze zpomalit vyvoj ditete. Jestli to tak je, nevim…ja mela i fotku male, ze tak spi. Zkus se zeptat pediatra na zadanku a pripadne muzes zajit na neurologii nebo i fyzioterapeut by mohl pomoct ;) kdyby jsi chtela, napis SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
24.1.20 08:37

@Kukacka123
Diky, toho jsem se bala. Jdeme za 14 dni k fyzioterapeutce, byli jsme prave v tech 4 mesicich a to bylo vse ok a rikala, jak je jeste o dva mesice napred. No a ted tohle a je pravda, ze v tom otaceni se nejak zbrzdil zase a predtim uz se i trochu plazil a ted na to nejak prdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
24.1.20 08:41
@TAmazonka píše:
@Kukacka123
Diky, toho jsem se bala. Jdeme za 14 dni k fyzioterapeutce, byli jsme prave v tech 4 mesicich a to bylo vse ok a rikala, jak je jeste o dva mesice napred. No a ted tohle a je pravda, ze v tom otaceni se nejak zbrzdil zase a predtim uz se i trochu plazil a ted na to nejak prdi.

Neni za co. Nam to fakt spravilo polohovani a noseni v urcitych polohach. Fakt behem tydne pokrok a behem mesice silenej skok. Neboj, to bude vsechno dobry :) nekdo to neresi a deti ma taky normalni. Fyzio ti urcite poradi :) kdyby jsi chtela nejaky to polohovani treba ted, nez tam pujdete, tak napis :kytka: neni to nic slozityho a je to jen par poloh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí