Projekt Obědyproděti.cz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rokris
30.12.14 13:44

Projekt Obědyproděti.cz

Zdravím. :kytka: Je tu někdo, kdo přispívá? Ani se mi nechce věřit, že tolik rodin nemá na školní obědy. Položka to je i pro mě, ale vždycky jsem je zaplatila. Prostě si odpustíme něco jiného. Díky za reakce a nepoperme se. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.12.14 13:56

@rokris já to zvažovala, ale pořád mám jen takový pocit, že je to zase jen něco pro menšinu, aby se měla líp.. obědy svému klukovi platím, i když to není zrovna málo.. ale prostě je to základ - když má kroužky atd, tak přeci nebude do odpoledne o hladu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
30.12.14 13:58

Zrovna nedávno jsem také přemýšlela, zda je vůbec možné, že v ČR je tolik rodin, co nemají na obědy. :nevim: Já ve škole dělala a kolikrát dítě nechodilo na oběd, ale mělo peníze na balíček chipsů v bufetu. Takže já jsem z toho hodně na rozpacích. Nehaním tento projekt, ale trochu nevím, co si o tom myslet. Jinak jsem hodně empatický člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.12.14 14:03
@martina.se píše:
@rokris já to zvažovala, ale pořád mám jen takový pocit, že je to zase jen něco pro menšinu, aby se měla líp.. obědy svému klukovi platím, i když to není zrovna málo.. ale prostě je to základ - když má kroužky atd, tak přeci nebude do odpoledne o hladu..

Přesně to si myslím. O menšinách se raději nezmiňuju, ale je pravda, že takové zprávy proběhly. Takže je možné, že to bylo zřízeno proto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.14 14:04

@rokris my jsme platili konkrétnímu dítěti. Naše škola se vždycky snaží podobným dětem pomoci, děláme sbírky oblečení, třídní učitelka vozila rodiče po úřadech, aby dostali přídavky. U nás ani v jednom případě nejde o menšinu. Je hrozný, když malé dítě líčí, jak muselo do lesa na dříví, aby si venku na ohni mohlo uvařit aspoň těstoviny :zed:
@cverunka u nás je několik rodin, z kterých děti na konci měsíce nechodí do školy, protože nemají na autobus.
Vím, že se jednu domu snažila ředitelka zařídit, aby tyto děti mohly aspoň na polévku, ale už nevím, jak to dopadlo, protože jsem šla na MD.

• Citovat
  • Upravit
31278
30.12.14 14:04

Kolik se vlastně platí obědy ve školách dnes? Také mi nejde na rozum, že jsou rodiny, kde ani tak základní věc nemůžou zaplatit (z dávek, doplatků a podobně). Já bych si radši nekoupila jak je rok dlouhý co na sebe, jen aby měl mlaďoch co do pusy :think:

Jinak o projektu jsem neslyšela a nezní to vůbec špatně. Zajímala by mne kritéria vybíraných dětí. Věřím, že např. samoživitelky (pokud jsou navíc třeba na RD s mladším) by to jistě uvítaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
30.12.14 14:05

Mně je těch dětí líto, za svou situaci nemohou, ale jinak mi to připadá jako další lití peněz do černé díry. Proč by se rodiče snažili, když jim ty obědy zaplatí někdo jiný. Zajímalo by mě, jak přísně probíhá výběr daného dítěte a jak aktivně se rodina snaží svou nepříznivou situaci řešit, jak je to psáno na webovkách.
Jsem přesvědčená, že naprostá většina rodin na obědy pro děti má peníze, ale nikoli priority.

• Citovat
  • Upravit
72725
30.12.14 14:07
@rokris píše:
Přesně to si myslím. O menšinách se raději nezmiňuju, ale je pravda, že takové zprávy proběhly. Takže je možné, že to bylo zřízeno proto.

právě.. já tomu nevěřím. POkud by to bylo pro konkrétní dítě, tak do toho půjdu, takhle ale ne.. :think:
@Mar__tanka1983 na bývalé škole jsem dávala 38 kč za oběd, teď platíme tuším 30 kč za oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.12.14 14:08

@Mar__tanka1983 Platím 600 Kč. Celý 2.st.ZŠ. Teď na sš taky.

• Citovat
  • Upravit
2940
30.12.14 14:09

Vůbec to neznám :oops: takže jsem gůglovala. A můj názor je ten, že se to bude dotovat ne třeba jen menšinám, ale těm co na všechno serou, skuhrají že nemají. ale děcko má chipsy a colu. Takže i když mi je líto třeba těch dětí, tak na tohle bych neposlala ani korunu.
Jinak co se týče obědů tak moje děti nechodí, protože to nejedí. A přijde mi zbytečný vyhazovat i jen 500 když jedí doma. Berou si větší svačiny, dvě a hotovo. Vyčleněný z kolektivu nejsou, jak píšou v druhém bodě :roll:
Na ty obědy má každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
30.12.14 14:11

Znám dvě paní, jejichž děti jsou do projektu zařazené. Jedna má dvojčata 14let, je to pro ní velká věc, že kluci mají zaplacené obědy. Jejich otec je ve vězení za domácí násilí, nepracuje, na děti nepřispívá nic.

Druhá je samoživitelka, díky tomu, že dcerka má zaplacené obědy, tak jí mohla postupně našetřit na kroužek. Je těsně nad hranicí nároku na hmotnou nouzi, asi o 80kč jí to nevyšlo.

Mě to přijde smysluplný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
@Anonymní píše:
@rokris my jsme platili konkrétnímu dítěti. Naše škola se vždycky snaží podobným dětem pomoci, děláme sbírky oblečení, třídní učitelka vozila rodiče po úřadech, aby dostali přídavky. U nás ani v jednom případě nejde o menšinu. Je hrozný, když malé dítě líčí, jak muselo do lesa na dříví, aby si venku na ohni mohlo uvařit aspoň těstoviny:
@cverunka u nás je několik rodin, z kterých děti na konci měsíce nechodí do školy, protože nemají na autobus.
Vím, že se jednu domu snažila ředitelka zařídit, aby tyto děti mohly aspoň na polévku, ale už nevím, jak to dopadlo, protože jsem šla na MD.

to je v pořádku a líbí se mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278

@rokris @martina.se díky ženy ;) tak to koukám, že jsou skoro stejné peníze jako platím já malému ve školce (tam je to ale i se svačinkami).
No neříkám, že to není v našem rozpočtu znatelná položka, ale že bych ji neuplatila, to si nedovedu představit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918

@rokris
Nevím, vyzná se někdo v tom transparentním účtu? Vidím tam samé vklady, ale žádné výběry :think: Pro mě je to moc anonymní :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
30.12.14 14:13

Já nerada přispívám na nějáké projekty, mnohem raději něco pošlu konkrétním lidem. Mám z toho stejný pocit, jako @martina.se :nevim:
A taky si myslím, že dost z těch, co dětem neplatí obědy, by na to měli, kdyby si něco odpustili. Neříkám, že všichni, ale myslím, že by jich nebylo málo. :think:
Ani nevím, kolik teď obědy stojí, tipla bych tak cca 600,–? To mi zase nepřijde jako taková hrůza. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová