Projekt Obědyproděti.cz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2940
30.12.14 14:52
@rokris píše:
Taky jsem o tom nic nevěděla. Zachytila jsem reklamu. A žasla jsem, že každé desáté dítě hladoví.

tomu číslu nevěřím, zdá se mi to moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 14:55

Jsem učitelka a minulý rok jsem měla za úkol vybrat ze třídy děti, které nechodí na obědy z důvodu rodinné finanční tísně. Mimojíné bylo v podmínkách uvedeno, že je o děti dobře pečováno, ovšem nejsou peníze. Měla jsem jen 2 děti, které jsem mohla napsat, i přesto že jejich rodiny nesplňovaly tuto podmínku. Rodiče kouřili, nedávali dětem svačiny, pití, nestarali se téměř nijak. Ale když byla možnost, aby měly alespoň jedno kvalitní jídlo za den…

• Citovat
  • Upravit
rokris
30.12.14 14:55
@Blackova.K píše:
tomu číslu nevěřím, zdá se mi to moc.

Taky nevěřím, ani náhodou.

• Citovat
  • Upravit
2940
30.12.14 14:57
@Anonymní píše:
Jsem učitelka a minulý rok jsem měla za úkol vybrat ze třídy děti, které nechodí na obědy z důvodu rodinné finanční tísně. Mimojíné bylo v podmínkách uvedeno, že je o děti dobře pečováno, ovšem nejsou peníze. Měla jsem jen 2 děti, které jsem mohla napsat, i přesto že jejich rodiny nesplňovaly tuto podmínku. Rodiče kouřili, nedávali dětem svačiny, pití, nestarali se téměř nijak. Ale když byla možnost, aby měly alespoň jedno kvalitní jídlo za den…

chápu, taky mít takový chudáčky ve třídě a koukat na ně tak je napíšu. Akorát je právě vidět komu se vlastně pomáhá, ne chudákům rodičům ale sajrajtům. Ale udělala jsi moc dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 14:59

Já tomu tedy věřím.

Máme holčičku ve škole, nechodí na obědy. Sedí vždy na lavičce v jídelně a čeká, až družina dojí. Jde domů cca ve 14hodin a dle jejích slov babička dělá k obědu polívku (každý den). Žije jen s babičkou.

Rodina z mého předchozího příspěvku má 6 dětí. Mají hlad. Máme ještě jednu rodinu, těch je taky dost a taky mají hlad. Ta holčička s polívkou má ještě bratra. V naší škole je to tedy cca 10dětí. Jsou to jen děti, které znám, se kterými jsem v kontaktu. Určitě jsou i děti, o kterých netuším.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.14 15:02

@Blackova.K ony ty sociálně slabší rodiny, kde jsou ale vztahy ok a matka miluje svoje dítě…tak mu zaplatí obědy, výlet atd. Ušetří jinde. Život je otázkou priorit.

Mimochodem jedno z těhle dětí jednou doneslo do školy cukřenku. To byla jeho svačina. Nic jinýho doma asi neulovil. Ale děti vždycky vyprávěly, jak měly k snídani svíčkovou.
Jo a ještě tyhle děti chodily do podprahového centra, kde mají potravinovou banku pro případy nouze - každý den tam chodily s tím, že mají hlad. Matka se to domákla, tak děti poučila.

• Citovat
  • Upravit
3435
30.12.14 15:04

Rodiny přece berou dávky od státu když nemají peníze a že misto toho, aby zaplatili dětem jídlo je propijou tak ostatní se mají skládat? Ani náhodou. Sama jsem byla samoživitelka a holka vždy najíst dostala. Myslím, že je to akce zase jen pro děti nepřispusobivim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.12.14 15:08
@Anonymní píše:
Jsem učitelka a minulý rok jsem měla za úkol vybrat ze třídy děti, které nechodí na obědy z důvodu rodinné finanční tísně. Mimojíné bylo v podmínkách uvedeno, že je o děti dobře pečováno, ovšem nejsou peníze. Měla jsem jen 2 děti, které jsem mohla napsat, i přesto že jejich rodiny nesplňovaly tuto podmínku. Rodiče kouřili, nedávali dětem svačiny, pití, nestarali se téměř nijak. Ale když byla možnost, aby měly alespoň jedno kvalitní jídlo za den…

Tak to je myslím realita. Bylo by zajímavé zjistit, kolik rodin na obědy opravdu nemá. Pokud jsou započítány i ty, kde se příslušné částky prokouří, nebo prolijou hrdlem, tak je jasné, že těch „hladovějících“ je dost.

• Citovat
  • Upravit
2940
30.12.14 15:13
@Anonymní píše:
@Blackova.K ony ty sociálně slabší rodiny, kde jsou ale vztahy ok a matka miluje svoje dítě…tak mu zaplatí obědy, výlet atd. Ušetří jinde. Život je otázkou priorit.Mimochodem jedno z těhle dětí jednou doneslo do školy cukřenku. To byla jeho svačina. Nic jinýho doma asi neulovil. Ale děti vždycky vyprávěly, jak měly k snídani svíčkovou.
Jo a ještě tyhle děti chodily do podprahového centra, kde mají potravinovou banku pro případy nouze - každý den tam chodily s tím, že mají hlad. Matka se to domákla, tak děti poučila.

to je hrozný :( sama mám za sebou období s dětma kdy jsme fakt obraceli každou korunu. Kolikrát byl problém co do toho hrnce dát, ale děcka hlad neměli. Neříkám že jedli masokaždý den ale jídlo bylo. Z tohodle mi je uplně zle, jak může máma nechat dítě napospas a ulov si.

@rokris píše:
Tak to je myslím realita. Bylo by zajímavé zjistit, kolik rodin na obědy opravdu nemá. Pokud jsou započítány i ty, kde se příslušné částky prokouří, nebo prolijou hrdlem, tak je jasné, že těch „hladovějících“ je dost.

jenže pojistit se to nedá, jeto prostě špatný no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.12.14 15:13
@martina.se píše:
@rokris já to zvažovala, ale pořád mám jen takový pocit, že je to zase jen něco pro menšinu, aby se měla líp..

Jo, přesně stejný pocit z toho mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 15:28

Ano, z dávek na děti by děti měly dostat kvalitní stravu, minimálně ty obědy zaplatit, měly by mít na pomůcky. To je to, co schází. Já nevím, zda je to reálné, ale prostě třeba dostat nějakej poukaz do papírnictví, proplatit složenku na obědy…vždyt to nemůže být tak složitý.
Rodiny, kde byly vysoký přídavky, nekoupily dětem ani pero, penál, tužku, NIC.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.14 15:29

Je to často pro menšinu. Ale ty děti za to nemůžou, že rodiče jsou debilní a nemaj zájem o jejich zdraví, vzdělání atd.
A jen kvůli blbejm rodičům aby měly děti hlad? :(

• Citovat
  • Upravit
25111
30.12.14 15:44

@Elenloth

Mě se na tom systému nelíbí, že je to takhle paušalizované. Z mého pohledu se v podstatě jedná o charitu. A ta se tady dělala za každé doby, i za středověku. Ale člověk většinou celkem přesně věděl, na koho ty peníze jdou. Třeba lidi mohli přispět na konkrétní děti z chudobince. Sice by někdo brblal, že to je diskriminace, ale mě by se líbila ta představa, že třeba někdo by si vybral konkrétního stařečka v LDN, by mu přispíval na živobytí, na péči, staral by se o něj a pak by měl třeba úlevu na daních. To ale asi stát nechce, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 15:46
@Anonymní píše:
Já tomu tedy věřím.

Máme holčičku ve škole, nechodí na obědy. Sedí vždy na lavičce v jídelně a čeká, až družina dojí. Jde domů cca ve 14hodin a dle jejích slov babička dělá k obědu polívku (každý den). Žije jen s babičkou.

Rodina z mého předchozího příspěvku má 6 dětí. Mají hlad. Máme ještě jednu rodinu, těch je taky dost a taky mají hlad. Ta holčička s polívkou má ještě bratra. V naší škole je to tedy cca 10dětí. Jsou to jen děti, které znám, se kterými jsem v kontaktu. Určitě jsou i děti, o kterých netuším.

Děsí mne tyto případy, vzpomínky na vlastní dětství jsou příliš bolestné…

• Citovat
  • Upravit
13955
30.12.14 15:53
@MartinaIrena píše:
@ElenlothMě se na tom systému nelíbí, že je to takhle paušalizované. Z mého pohledu se v podstatě jedná o charitu. A ta se tady dělala za každé doby, i za středověku. Ale člověk většinou celkem přesně věděl, na koho ty peníze jdou. Třeba lidi mohli přispět na konkrétní děti z chudobince. Sice by někdo brblal, že to je diskriminace, ale mě by se líbila ta představa, že třeba někdo by si vybral konkrétního stařečka v LDN, by mu přispíval na živobytí, na péči, staral by se o něj a pak by měl třeba úlevu na daních. To ale asi stát nechce, že…

Tohle se nam s muzem taky libi, ze bychom podporovali bud dite nebo seniora. Jenomze zase.. U nas jsou troubove, kteri by chteli zneuzivat jen te ulevy na danich :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová