Promoření ve školce - kdy přestane být nemocný?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
25.2.16 19:39

@SIMONA1234 ty to aspoň takhle odhalíš. Do školy dají dítěti návod, že o velké přetávce si má zobnout a je to. A když jsem volala, že je dítěti špatně, tak mi máma laxně sdělila, že je 40 km daleko a nepřijede. Další den bylo dítě ve škole zpátky.

• Citovat
  • Upravit
7346
25.2.16 19:43
@Billi píše:
@SIMONA1234 ty to aspoň takhle odhalíš. Do školy dají dítěti návod, že o velké přetávce si má zobnout a je to. A když jsem volala, že je dítěti špatně, tak mi máma laxně sdělila, že je 40 km daleko a nepřijede. Další den bylo dítě ve škole zpátky.

To znám…já volám už jen když dítě zvrací nebo má víc jak 38C…např. s kašlem nebo průjmem (byť je to/může být infekční) se už neodvažuju je „otravovat“ v práci…Fakt mě už nebaví to poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.2.16 19:51

@SIMONA1234 chtělo by to účinné postihy. Jinak se to nezmění. Na mě prskala i máma, když jsem jí volala, že má dítě asi neštovice…

• Citovat
  • Upravit
9658
25.2.16 20:06

@SIMONA1234 @Billi jenže jaké účinné postihy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
25.2.16 20:06

Fakt nechápu, že se někdo diví, že mohlo dítě ráno nemít teplotu a odpoledne mít. Myslím, že většina rodičů to zná, sama jsem to zažila u synů opakovaně, změna z řádícího, na pohled zdravím kypícího dítěte na schlíplého s horečkou během půl hodiny (tehdy to byla nemoc ruce- nohy- pusa, za 3 dny némlich stejné u mladšího).

A představa jen zcela zdravých dětí ve třídě je sice hezká, ale beztak neproveditelná, ono u mnoha nemocí je dítě infekční ještě dříve, než u něj propuknou hlavní příznaky nemoci, takže se to stejně roznese. Školka je prostě morová díra.

Jinak co se týče hlavního dotazu, myslím, že nemocnost delším časem ve školce asi trochu klesá, je to kus od kusu. Já sama jsem chodila do školky a předtím ještě do jeslí a co pamatuju, tak v ŽŠ jsem byla minimálně nemocná (měla jsem třeba i celý rok s „0“ zameškaných hodin), ATB jsem snad za celou ZŠ a SŠ neměla. Ale jestli je to díky školce, netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
25.2.16 20:20
@Pam12 píše:
@SIMONA1234 @Billi jenže jaké účinné postihy? :nevim:

Nevím…upřímně, nejraději bych, kdyby všichni zaměstnavatelé umožňovali čerpání OČR ve větší míře. Kdyby byly k dispozici prarodiče na hlídání. Já jako babička budu fungovat ráda, ale pokud půjdu do důchodu v 65 letech (tzn. za 25 let) a mé dceři je cca 13 let, tak by si dítě musela pořídit (abych mohla hlídat v důchodu)skoro ve 40 letech… 8o 8o :zed: :nevim:
Takže utopie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.2.16 07:59

@SIMONA1234 jako hlavně vím, jak je mě, když je mi blbě a musím makat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
26.2.16 10:06

@SIMONA1234 Ono je to někdy těžké, kde je ta hranice, no…
Já malýho taky nenechávám doma, když třikrát za den pčíkne a vysmrká. Ale cizí maminka, která ho zrovna v té chvíli uvidí bude „šílet“.
navíc můj syn je alergik, takže když večer nedám zodac, je velmi pravděpodobné, že po ránu bude mít červené oči (alergie na roztoče) a i si pčíkne…
Naše učitelky jsou vcelku rozumné, sem tam nudli neřeší (jejich vlastní slova, když sem se jich ptala, jaký je „systém“), když se jim něco nezdá, pošlou k lékaři a prostě jdem. Ale když tam byla jeden čas zastupující, tak s tou jsem bojovala dnes a denně („takovou rýmu sem neviděla už léta“ a přitom doma pčíknul dvakrát, no a co já s dítětem, co je živé, akční, veselé, dvakrát za den zasmrká a jinak mu nic není, to bysme mohli být doma opravdu od října do března… :nevim: )
Naštěstí mám solidního zaměstnavatele, který respektuje, že holt se čtyřletým dítětem nebudu v práci 365dní v roce…Jo, je to prostě neustávající boj a najít kompromis není jednoduché
Jo, je to prostě neustávající boj a najít kompromis není jednoduché.

Příspěvek upraven 26.02.16 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
26.2.16 10:12

@SIMONA1234 je to strašný, no…mám kamarádku, která teď visí nad propastí. Zaměstnavatel jí řekl, ještě jedno očr a rozloučíme se. A ona je samoživitelka s příspěvkem na bydlení, žije z ruky do huby, hlídací rodiče nemá a „pan otec“ je blb, kterej se nezajímá…
A má nervy v kýblu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
26.2.16 10:13

Zdvojený příspěvek - edit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.2.16 10:46

@Mar__tanka1983 ale jsou rodiče, co pošlou do školky/školy dítě s horečkou, atb, po laryngitidě a není jim to blbý. Kolikrát tekhle potkávám v šatně maminku, co je s miminem na RD a vodí holku, co bych zahnala tak akorát do postele. Maminka nepracuje, ale hulí jednu od druhé v parku. A budu hnusná, ale pokud se nechce starat o děti, neměla si naflákat 4 :nevim:
No a je normální, že jeden den pošleš (nebo chceš poslat) dítě domů a další den ho tam máš znovu. To už bych nějak udělala, aby byla možnost např. někam nahlásit, protože ono to není ani pro to nemocné dítě OK, aby bylo ve školce, šlo ven a nemělo klidový režim.

• Citovat
  • Upravit
31275
26.2.16 11:00

@Billi nebývalo dřív, že pokud to škola (školka) vyžadovala, mohla rodiče s dítětem poslat k lékaři - a pokud bylo dítě dostatečně zdravé, vrátilo se do školky s papírem o bezinfekčnosti, nebo tak nějak?
To už se teď nedá? To by možná bylo řešení aspoň těch nejviditelnějších stavů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.2.16 11:14

@Mar__tanka1983 to nevím, teď jsem doma, tak to neřeším a ve školce to je jejich boj.

• Citovat
  • Upravit
5980
26.2.16 14:40

Syn trpi na zadni rymy. Ve skolce a doma ocividne uplne jine klima, doma jsem slysela, ze tam neco ma, ale za boha nic nevysmrkal, ze skolky mi naopak pravidelne vraceli brutalne zasopleny dite a ze je teda ta ryma oskliva a ze by jako nemel tam byt… Nic jineho mu nebylo. no sla jsem s nim na orl, dal pamycon a ze do skolky klidne ano, ze beztak to ma odtud… A ted si to preberme :)
V zari jsem ho nechavala doma i s rymou. Kdyz jsem zjistila, ze po tydnu co ho tamdam zdravyho, ma do dvou dnu rymu zpet, prestala jsem resit. Ale kdyz slysim v satne nekdy ten hnusny „odhlenovaci“ kasel(kdyz uz se teda do ty skolky dostaneme, coz ted ani ne), tak mam osypky… Ono vseho s mirou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
26.2.16 14:51

No, můj syn má kašel pořád, s hleny. On totiž má pruduskove astma, reaktivní průdušky, je alergik, takže cokoliv kolem něj projde, podráždí průdušky, okamžitě se tvoří hlen a kašle. Jinak nemá ani rýmu, ani teplotu, je živý až až. Léky bere, inhaluje, ale prostě to tak má pořád. Už poznám kdy je to normální a když už musí být doma a musíme i k lékaři. Na jaře jde odstranit nosní mandli, snad se to zlepší. Už třetí rok chodí do školky stylem 3-5 dní a 3 týdny doma. Tento rok teda už trochu lepší 7-10 dní ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí