Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný večer
Není tu prosím někdo kdo si půjčoval - pronajímal auto na dovolené ve Španělsku? Nebo někdo kdo tam žije a poradil by? Potřebovali bychom nejlépe nějakého soukromníka… Předem děkuji za odpovědi ![]()
My si pronajmuli masinu a pak i auto teda od nejake mistni firmy, masina stala asi 500,– den (sedmikilo cestak), auto 800,– a bylo to nejaky mrnavy-fiat, opel, uz nevim, stacila jim jen OP a adresa hotelu kde nam museli dat razitko na papir od nich, jako ze tam fakt bydlime, a pohoda:) ale bylo to v zari rekneme ne pri hlavni sezone
No já bych to příliš nekomplikovala. Obejdeš místní půjčovny tam, kde budete. Vyberete nejlepší nabídku a máte
Nás třeba zajímala cena, jestli v ceně je plné pojištění a aby nám neúčtovali moc za 3 sedačky
Nebo to potřebuješ přistavit na letiště?
Ptám se kvuli kamarádce, letí tam první týden v září, letenky mají od student agency kde by jim i zprostředkovali půjčení auta ale potřebujou na to nějakou embosovou kreditní kartu kterou jim banka jako studentům bez příjmu nedá. Proto sháníme nějakého soukromníka nebo tak aby tu zálohu mohli dalt v hotovosti a nemuseli mít tu kreditku
No právo to jsem myslela, až někde bydlíš, vyřešíš si auto z místní půjčovny. Z letiště nějakou hromadnou dopravou nelze? Já bych to tak řešila…
Neradí ti tady dobře, teda tak, jako většinou na Epipinu - ti co nejméně vědí…pujčovat auto na místě je cca 2 - 3 x dražší než přes internet a nejnižší ceny jsou vždy na letišti…jenom jsem se mrknul třeba na 5.-8.9. v Malaga na letišti a za tyto 3 dny zaplatíš za Volkswagen Polo celkem 466,– Kč tkž. je to vlastně 5× levnější, než v 1.radě…na srpen je to dokonce 411,– na 3 dny a na ostrovech je to ještě výhodnější a laciný benzín..my i když se rozhodneme pujčit na místě, tak to uděláme přes internet, protože obcházet půjčovny je cenové šílenství a ceny jsou skoro všude stejné..já to objednávám přes www.akcniletenky.com už jsem přes ně pujčoval mnohokrát..nevím úplně aktuálně, ale konkrétně ve Španělsku s pojištěním byly nejmenší problémy, většinou se na to ani nešli podívat, ale na to se samozřejmě spoléhat nedá a je potřeba to pořádně přebrat…
Zlatíčka, nepotřebujete automobily, ve španělsku vás povede světlo a ruka boží. Ať je vám náš pán nápomocen.
@Zbyšek Chramosta svatá pravda Zbyšku můj. Pojd, v naší třetí kuchyni vařím večeři
@ontar tady je právě problém, že všechny tyto společnosti chtějí platbu přes kreditní kartu, kterou ale kamarádka jako student bez příjmu nedostane…
@ontar ono to tak nemusí být. Přes net by nám vždy počítali za každou autosedačku 3 - 5euro což je šílené. Na místě vůbec nic. Takže nevím, jak dlouhodobé pronájmy, ty možná je lepší vzít přes net, ale na kratší dobu to vůbec nemusí být jak píšeš + ty specifika jako sedačky apod.
@ontar Jo a psala jsem to v kontextu toho, jak si půjčit auto bez platební či kreditní karty. Nechtělo se nám letos ve Španělsku nechávat své číslo karty, tak to proběhlo celé cash ![]()