Propadlina na hlavičce

78
29.8.13 12:49

propadlina na hlavičce

Maminky, syn má dva měsíce, včera jak jsem ho hladila po hlavičce tak jsem si všimla že na jedné straně ma takovou propadlinu. Jen pro pořádek, nemyslím fontanelu, tohle místo je zhruba nad linii ouška a asi 4 cm od ouška směrem nahoru, dokonce je to patrné i když leží jak ještě nemá dost vlásku, na pohmat je to tvrdý, na druhé straně ma krásně hladkou hlavičku. Jsem nervozní, nevím zda to měl nebo se to objevilo ted, neměl úraz. k doktorce jdem až 11 záři, nejraděj bych šla dřív. říkam si, že pokud to tam tak měl, proč jsem si toho nevšimla dřív a jestli neměl jak se to stalo. jediný co mě napadá je že jak roste hlavička tak je to asi víc výrazný ale proč ta propadlinka tam vůbec je? :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
767
29.8.13 12:53

Tak fontanela není jen jedna. Typovala bych to na fontanelu klínovou (fonticulus sphenoidalis) nebo fontanelu postranní (fonticulus mastoideus).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.8.13 12:57
@Aliki píše:
Tak fontanela není jen jedna. Typovala bych to na fontanelu klínovou (fonticulus sphenoidalis) nebo fontanelu postranní (fonticulus mastoideus).

a nemají i tyto fontanely být měkké jako ta přední? protože tohle místo je tvrdý a je fakt i vidět. třeba ta přední fontanelka není vidět, že. co jsem četla, tak ty další fontanely se ani nenahmatají :nevim:

Příspěvek upraven 29.08.13 v 13:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
29.8.13 13:00

No tvrdá by být neměla…
Tak si doktorce zavolej a popiš jí to do telefonu, nečekej do 11. září na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
29.8.13 13:25

Ahoj nevám jak tato propadlina ale mě říkala dr, že pokud má na fontanele propadlinu, že to znamená dehydrataci… :think: aspon si to tak vybavuji, radči bych jí zavolala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.8.13 13:38
@zanetka2712 píše:
Ahoj nevám jak tato propadlina ale mě říkala dr, že pokud má na fontanele propadlinu, že to znamená dehydrataci… :think: aspon si to tak vybavuji, radči bych jí zavolala

zítra tam rovnou zajdem. nemyslím na nic jiného. u klasické fontanely je cítit kraj kosti a střed je měkký, tohle je prostě tvrdý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
29.8.13 13:58

A ma to na obou stranach? Podle me je to tim, jak jeste nemaji srostlou lebku, mala to ma nad spanky, za ousky… u prvni dcery si nevybavuju, ze by to mela tak vyrazne, ale druha ma 1 mesic a je to i na pohled viditelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.8.13 14:10
@Anushka píše:
A ma to na obou stranach? Podle me je to tim, jak jeste nemaji srostlou lebku, mala to ma nad spanky, za ousky… u prvni dcery si nevybavuju, ze by to mela tak vyrazne, ale druha ma 1 mesic a je to i na pohled viditelne

u nas je to taky tam někde jenže na jedné straně. a taky to vaše malá ma vpadlý, jakoby jamku? je to vidět to jo. jaký to ma tvar? syn to ma jakoby kolečko nepravidelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
29.8.13 14:26

Naše druhá má taky dvě, nahoře ji má opravdu velikou a pak má tu zadní a je krásně nahmatatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.8.13 14:30
@avm3 píše:
Naše druhá má taky dvě, nahoře ji má opravdu velikou a pak má tu zadní a je krásně nahmatatelná.

myslíte propadlinu, jo? a také na stejném místě jak popisují, jakoby nad ouškem 4cm a pak trochu dozadu? a taky to není měkký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
29.8.13 14:46

Mimísek má do nějakého měsíce až 6 fontanel…ale nic nezkazíš když se na to zeptáš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.8.13 15:28

Ted jsem to pořádně prohlédla znovu, je to přímo nad ouškem ty 4 cm je ta propadlinka jakoby součásti takové té vystouplé linie (oválu) co navazuje na čeličko, ale nevím jak to popsat. každopádně zídra zajdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
29.8.13 19:07

@Lariska Nad ouškem ne, má ji vzady, co jsem našla na googlu, tak je to tam tak vpořádku. Hele, když zajdeš k doktorce, nic nezkazíš. RAdší 10× zbytečně než jednou něco zanebbat.
NApř.:http://www.pomeranian.cz/fontanely.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky