Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@avm3 Tím si asi holt projdou všichni. Zkoušelas namazat dásně Calgelem nebo něčím takovým? U nás to teda moc nepomáhá, ale známá si to dost chválí. Doktorka říkala že prý když to bude fakt neúnosné, tak dát Nurofen sirup. Zatím jsem ho dala dvakrát a byl klid, ale to když bylo fakt nejhůř..
Zdravím, tu bílou tečku máme taky a taky jsem myslela, že je to zub, ale je to měkké. Už někdo přišel na to, co to je? Malá mi najednou nechce moc jíst - z ničeho nic, tak to s tim třeba souvisí..
ahoj. naše malá měla tu bílou tečku taky, pořád brečela - to brečí do dnes. tak jsem ji začata tu tečku mazat s tím, že je to zub, ale bylo to měkké a nakonec to šlo i vymáčknout:D od té doby žádná bílá tečka. Teď pořád něco strká do pusy, dře si tu dásničku a trvá to už asi 2-3týdny, ale žádný zub tam není:( už jsem z toho taky nervní.. jo a měla tu bílou tečku i na horní dásni a taky to šlo docela lehce pryč..taky mě zajímá co to je…?
U nás perfektně zabralo tohle:
http://detske-hrnky-a-pitka.heureka.cz/…0ml/galerie/
Má to super to pítko s vroubkama a je to takový gumový ale přitom pevný, a občas mu do toho dám trochu čajíku vychlazenýho (ne studenýho), a malej to má celej den narvaný v puse a masíruje si dásně a vypadá děsně spokojeně.. Žádný kousátko nemělo takovej úspěch ![]()
Potřebovala bych radu zkušených maminek se zoubky
Malý měl včera přesně tři měsíce a jeden den a ráno šílený řev. Mysleli jsme s manželem, že je to klasika bříško, ale pak najednou klid a manžel si všiml v pusince na dásních na dvou místech krev. Nejdřív jsme se vylekali, ale pak sem to přešla s tím, že se nejspíš škrábnul nehtem, jak si tam cpal ručičku. Nakonec jsme objevili jeden zoubek
Byl krásně vidět, ale když jsem se dneska vzbudila a podívala se opět do pusinky, tak na první pohled jsem zoubek vůbec neviděla. Je tam vidět jen malinká bílá tečka, jako by se schoval
Je to možné, že se zoubek zase schoval pod dásničku, že skoro nejde vidět, nebo to zoubek nebyl??? Jsem z toho trošku paf ![]()
Tak to je jen zduřelá slinná žláza, mají to hodně děti jak začnou zvýšeně slintat, takový bílý tečky…zase samy zmizí. nicméěn pokud by se to rezeselo po více částech mohlo by jít i o moučnivku a s tou je potřeba dojít k dr
@loka
Takže jen slinná žláza? No teď bych tomu i věřila, jak je to malinké kulaté bílé, ale včera jsme si s manželem fakt byli jistí, že je to zub
Předcházel tomu křik, pak krev na dásničce a pak jsme viděli zoubek, velký bílý, podlouhlý ![]()
Pokud je to hodně bílé zub to ení, zub je vidět bílý až když se začne prořezávat, pod dásní jasně bílý vidět není. A navíc by se zub neztratil, ten by se dál řezal ven. zkus an to zacinkat lžičkou, zub bude cinkat. ale patrně půje spíš o slinnou žlázu, kamarádky malý to měl taky tak v tuto dobu a měl jich několik dokonce
Nám se to ve třech měsících objevilo taky. Bílá tečka na dásních i když bez krve. Radovali jsme se že roste zoubek, dva dny na to jsme šli na kontrolu tak jsem to tam zmínila. Doktorka mi řekla to co píše loka. Šlo o slinnou žlázu. Po 14ti dnech to zmizlo. Ve čtyřech měsících rostli hned dva zuby naráz a musím říct že to jsme poznali hned. Pod dásní šli vidět obrysy zubů a za dva dny už cinkaly.
Holky chtěla bych se zeptat na prořezávání zoubků.
Malá má dvě dolní jedničky a pak by teoreticky měly růst horní jedničky a horní dvojky. Ale jí teď lezou horní dvojky místo těch jedniček. Tak jen doufám, že se ty jedničky někne nezapomněly ![]()
Měli jste to někdo taky tak? Vypadá to dost blbě.
Svatko buď v klidu, moje malá nemá ještě žádný zoubek a derou se jí horní dvojky, takže já budu mít upíra ![]()
Je to normoš, obvyklé je to jak jsi psala, ale rozhodně není vyjímkou že rostou zuby jinak ![]()
Taky bych bral upíra, jen aby už ty zuby byly venku. Je to hrůza. Už tři neděle nedělá nic jiného než slintá, cpe si ruce do pusy a brečí. Vůbec nic nepomáhá. Teď jsme ho tedy na čtyřech měsících museli začít přikrmovat, protože už se partnerce bolestí ani nepřisaje.
Jestli se to rychle nezlepší, tak se z toho asi oba zhroutíme.
Barunka už má první zoubky od 6. měsíce za sebou-ty bych řekla, že probíhaly o dost líp než teď, když se jí už 2 měsíce chystají trojky a čtyřky. Dásně má už hodně nateklý 2 týdny, neskutečný slinění a ručičky dokousaný. Mažu Calgelem, ale asi velký zázrak to nebude-no ale na chvilku vždycky pomůže. Už se těším až se jí proříznou a jí se konečně uleví-jen podle mých odhadů to vypadá, že jí to půjde naráz, což si ještě užijeme. Je tu někdo, komu se už u dětí špičáky a stoličky prořízly a jak dlouho to trvalo??? Mě to totiž už přijde nekonečný.