Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky malemu jsou 4mnesice a zacina se mu prořezavat zoubek a ja nemvi co stim skousela sem všechno dnes mi brecel pul hodiny a ja skousela houpat natrasat a nic muzete mi poradit predem dekuji
Holky, nasi holcicku uz vic jak 3,5 mesice trapi zoubky a nema venku jeste ani jeden! Nekdy ji to trapi nekolik dni nebo i tydnu, pak zase par dni nebo tydnu nic. Nejhorsi je, ze kdyz ji to opravdu chytne, tak nepomaha vubec nic - Calgel, Mundisal gel (ten jen obcas na chvilku), olejicek Jakoubek, kousatka, sirupy Calpol ani Calprofen a ani Nurofen cipky. Uz jsem hodnekrat premyslela, jestli to jsou fakt zoubky, ale ji nic jineho opravdu netrapi, jen obcas brisko kvuli zacpe, ale to poznam. Strasne slinta, ma rude tvaricky, porad cpe vsechno do pusy a hulaka, obcas kdyz ji dam do pusy lahev, tak spusti sileny rev a az po nejake dobe, co ji dam gel, aspon neco vypije. Uz jsme meli i dny, kdy jsem do ni mleko musela cpat strikackou. Je to normalni, ze to tak dlouho trva a nic nezabira? Hlavne mi neprijde, ze by mela nejak cervene nebo natekle dasnicky, i kdyz obcas tam mela trosku krev a je videt, ze se neco dere ven. Nasi prvni holcicce zacaly rust ve stejnem veku, ale prorezaly se mnohem driv.
Jj, měli (resp. máme a při rychlosti, kterou ty tuby rostou, i dlouho mít budeme) jsme to podobné. První zub trval neskutečně dlouho a když se konečně prořezal, byl jen pár dní klid a začal růst další…Každý zub trvá minimálně 3 týdny a roste jeden po druhém…Taky nic nezabírá. Teď má malá šest zubů a po 14 dnech, kdy jsem měla usměvavé a veselé dítko, je na cestě další zub a z malé je zase uječená, protivná siréna
V puse zatím nic vidět není, ale už to tak nějak poznám. Tak jsem tě asi moc nepotěšila, ale jednou se ty zuby určitě prořežou a bude líp ![]()
@kashi, diky, zrovna v den, kdy jsem psala prispevek, jsem vecer nasla prvni zoubek, no, nenudime se, vid?
No, to teda nenudíme
Tak třeba to máte aspoň na chvíli za sebou… a ty další už nebudou tak hrozný (snad) ![]()
Kez by, ale zatim je to teda hruza. Az posledni noc spala jak uz dlouho ne, tak doufam, ze uz to bude lepsi, ale porad je strasne neklidna…
Ahoj holky, včera malému pěkně cinkal první zoubek, k večeru byl i cítit pěkně na dotek. Tak jsem si myslela, že má to nejhorší za sebou, že už je zoubek proříznutý. Ale naopak mi to v noci a i dnes přijde, že ho to bolí víc. Je to možné?
@Anina11 Pokud vím, tak nejvíc bolí právě prořezávání. Ale můžou se mu klubat další zubany ![]()
@Aneťák89 Tak ale když už cinkal a byl cítit na dotek, tak je proříznutý, že jo? No kdyby to byly další zoubky, tak by to měl aspoň rychle za sebou ![]()
@Anina11 Pokud je venku tak už je proříznutý
Nás začaly zuby trápit před 3 měsíci a ještě nepřestaly. Zatím má venku třetí ![]()
Právě malý měl na spodní dásni asi 14 dní 2 hrbolky, zatím včera cinkal jen ten jeden, tak třeba za chvilku bude i ten druhý. Já se právě včera radovala, jak dobře to prořezávání zvládnul, a dnes mi to přijde horší.
Syn má měsíců a teprve před pár dny mu otekly spodní dásně, čekáme na prvního zuba. D
@Anina11 tak u nás zlobí zoubky cca 2 dny než prořízne a pak když už je milimetřík venku tak už to není tak hrozný, ale i tak jí to bolí a nechce moc jíst a zdá se mi, že více spinká. Ale zase není ubrečená až moc. Jinak první zub v 15 týdnech a teď je malé 6 měsíců a máme 6 zubů a včera u zubaře nám řekli, že to vypadá na stoličky
@Malike Tak malému bude 8. února přesně půl roku a včera se objevil první zoubek ![]()
@Marťuše Mě právě až ten včerejšek malej přišel spíš uplakanější, měl rudé tvářičky, tak mě napadlo to zkusit tou lžičkou, jestli už cinká, předešlé dny byl jinak zlatý. Třeba se klube zoubek ještě ten vedle a ten mu už dáva zabrat ![]()