Prořezávání zoubků

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4444
13.8.08 18:05

prořezávání zoubků

ahoj, malému už rostou dole dva zoubky, tak jsem se chtěla zeptat, jak dlouho asi trvá, než je zoubek úplně dorostlý???a jestli je nejbolestivější prořezávání a pak už je to lepší???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1999
13.8.08 18:19

Prorezavani je vetsinou bolestivejsi, za jak dlouho zoubek naroste netusim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.8.08 20:15

U nás probíhaly zoubky bez jakýchkoli potíží, bez bolesti. Myslím, že bolí jen proříznutí - je to narušení dásničky, může i otékat a být teplota. Přesně jsem nesledovala, jak dlouho holčičce rostl jeden zub, myslím tak asi měsíc. Ale asi i to je individuální. První zub jí vyrostl až v 11měs. a rostly docela pomalu. Kompletní mléčný chrup málo před 3. rokem. Byly jsme dost pozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
13.8.08 20:30

Terko u nás první zoubek na den 6měsíce ale bolí asi jen prořezávání pak byla v pohodě ted nám rostli 3 a 4 najednou nahoře a pak najednou dole,ale dole se 3 zastavili a jsou jen do půlky už asi měsíc a půl a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.8.08 20:42

Re: prořezávání zoubků

terka007 píše:
ahoj, malému už rostou dole dva zoubky, tak jsem se chtěla zeptat, jak dlouho asi trvá, než je zoubek úplně dorostlý???a jestli je nejbolestivější prořezávání a pak už je to lepší???

jak dlouho, těžko říct, individuální a zub od zubu…

nejbolestivější je to tlačení zoubku a proříznutí. Jak se dáseň otevře - prořízne, tak pak už u nás byl doma klid…jen stoličky pětky nás lehce potrápily, protože vykoukla špička a pak chvíli nic, pak další špička z druhé strany zubu a pak šlo to mezi, ale zas to prošlo líp jak všechny zuby předtím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
13.8.08 21:13

děkuju za odpovědi, Pája to nijak zvlášť neprožívá, tak zatím je to v pohodě, akorát mi to tedy přijde dost brzy, zuby jsem čekala až tak po půl roce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.8.08 21:24

Někdy je to holt dřív. Schválně se zkuste zeptat rodičů, kdy jste měli zuby vy. Bývá to dědičné.
Někdy se mimčo se zoubkem už narodí. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
13.8.08 21:34
medakulicka píše:
Někdy je to holt dřív. Schválně se zkuste zeptat rodičů, kdy jste měli zuby vy. Bývá to dědičné.
Někdy se mimčo se zoubkem už narodí. 8O

U nás v rodině byly zoubky až po půl roce, takže u Páji o dědičnost nepůjde. I když u něj by mne to moc překvapit nemělo, je takový celý urychlený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
8.4.12 18:19

Ahoj maminky,
naše malá je teď uřvanější (uřvaná je normálně :) ) a mnohem víc si ruce cpe do pusy a víc slintá. Dneska už jsem něvěděla kudy kam a koukala ji na dásně. Na horná i spodní dásni má takový jakoby maličký bílý pupínek … ale necinká to o lžičku. Můžou to být zoubky? Jinak si ty „pupínky“ nedokážu vysvětlit.
Děkuji za rady :)
To budou Velikonoce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
8.4.12 18:25
@avm3 píše:
Ahoj maminky,
naše malá je teď uřvanější (uřvaná je normálně :) ) a mnohem víc si ruce cpe do pusy a víc slintá. Dneska už jsem něvěděla kudy kam a koukala ji na dásně. Na horná i spodní dásni má takový jakoby maličký bílý pupínek … ale necinká to o lžičku. Můžou to být zoubky? Jinak si ty „pupínky“ nedokážu vysvětlit.
Děkuji za rady :)
To budou Velikonoce :roll:

Tak přesně tyhle „pupínky“ vidím u malýho taky, taky necinkají, ale moje mudra je nevidí :think: Taky by mě zajímalo co to je 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
8.4.12 18:31
@marmelada78 píše:
Tak přesně tyhle „pupínky“ vidím u malýho taky, taky necinkají, ale moje mudra je nevidí :think: Taky by mě zajímalo co to je 8)

Aha, tak to jsi mě moc nepotěšila. K doktorce jdeme až za 2 týdny … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
8.4.12 19:36

Máme to samé, ptala jsem se doktorky..taky nic nevidí, tak to pak nechápu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
9.4.12 07:41

ach jo … tak jsem zvědavá, jak dlouho jí ten řev vydrží … :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
9.4.12 08:51
@avm3 píše:
ach jo … tak jsem zvědavá, jak dlouho jí ten řev vydrží … :(

U nás to probíhá tak, že je pár dní uřvanější, pár dní míň, a pár dní úplně v pohodě. Z pusy mu ale teče jak z vodovodu a má tam neustále narvané obě ruce, a nejraději mě drapne za ruku a nacpe si tu moji do pusy. :P A jeho nejoblíbenější, otevře pusu úplně na maximum a „zakousne“ se mi do brady a masíruje si ty dásně o moji bradu. No musím říct že mě to docela i bolí, protože stisk už má slušnej, ale tak co bych pro něj neudělala. Akorát návštěvy, které si ho chtějí pochovat, to vždycky trošku překvapí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
9.4.12 09:49

Tak to s tou bradou dělá stejně …
Já začínám být zoufalá … ona je vcelku v pohodě, ale jak se začne žmoulit a chci i dát spát, tak chytne takový hysterák … už ji zkouším i nechat vyřvat, protože fakt nevím co … :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.