Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahoj, malému už rostou dole dva zoubky, tak jsem se chtěla zeptat, jak dlouho asi trvá, než je zoubek úplně dorostlý???a jestli je nejbolestivější prořezávání a pak už je to lepší???
Prorezavani je vetsinou bolestivejsi, za jak dlouho zoubek naroste netusim
U nás probíhaly zoubky bez jakýchkoli potíží, bez bolesti. Myslím, že bolí jen proříznutí - je to narušení dásničky, může i otékat a být teplota. Přesně jsem nesledovala, jak dlouho holčičce rostl jeden zub, myslím tak asi měsíc. Ale asi i to je individuální. První zub jí vyrostl až v 11měs. a rostly docela pomalu. Kompletní mléčný chrup málo před 3. rokem. Byly jsme dost pozadu.
Terko u nás první zoubek na den 6měsíce ale bolí asi jen prořezávání pak byla v pohodě ted nám rostli 3 a 4 najednou nahoře a pak najednou dole,ale dole se 3 zastavili a jsou jen do půlky už asi měsíc a půl a v pohodě.
terka007 píše:
ahoj, malému už rostou dole dva zoubky, tak jsem se chtěla zeptat, jak dlouho asi trvá, než je zoubek úplně dorostlý???a jestli je nejbolestivější prořezávání a pak už je to lepší???
jak dlouho, těžko říct, individuální a zub od zubu…
nejbolestivější je to tlačení zoubku a proříznutí. Jak se dáseň otevře - prořízne, tak pak už u nás byl doma klid…jen stoličky pětky nás lehce potrápily, protože vykoukla špička a pak chvíli nic, pak další špička z druhé strany zubu a pak šlo to mezi, ale zas to prošlo líp jak všechny zuby předtím
děkuju za odpovědi, Pája to nijak zvlášť neprožívá, tak zatím je to v pohodě, akorát mi to tedy přijde dost brzy, zuby jsem čekala až tak po půl roce…
Někdy je to holt dřív. Schválně se zkuste zeptat rodičů, kdy jste měli zuby vy. Bývá to dědičné.
Někdy se mimčo se zoubkem už narodí. ![]()
medakulicka píše:
Někdy je to holt dřív. Schválně se zkuste zeptat rodičů, kdy jste měli zuby vy. Bývá to dědičné.
Někdy se mimčo se zoubkem už narodí.
U nás v rodině byly zoubky až po půl roce, takže u Páji o dědičnost nepůjde. I když u něj by mne to moc překvapit nemělo, je takový celý urychlený.
Ahoj maminky,
naše malá je teď uřvanější (uřvaná je normálně
) a mnohem víc si ruce cpe do pusy a víc slintá. Dneska už jsem něvěděla kudy kam a koukala ji na dásně. Na horná i spodní dásni má takový jakoby maličký bílý pupínek … ale necinká to o lžičku. Můžou to být zoubky? Jinak si ty „pupínky“ nedokážu vysvětlit.
Děkuji za rady ![]()
To budou Velikonoce ![]()
@avm3 píše:
Ahoj maminky,
naše malá je teď uřvanější (uřvaná je normálně) a mnohem víc si ruce cpe do pusy a víc slintá. Dneska už jsem něvěděla kudy kam a koukala ji na dásně. Na horná i spodní dásni má takový jakoby maličký bílý pupínek … ale necinká to o lžičku. Můžou to být zoubky? Jinak si ty „pupínky“ nedokážu vysvětlit.
Děkuji za rady
To budou Velikonoce
Tak přesně tyhle „pupínky“ vidím u malýho taky, taky necinkají, ale moje mudra je nevidí
Taky by mě zajímalo co to je ![]()
@marmelada78 píše:
Tak přesně tyhle „pupínky“ vidím u malýho taky, taky necinkají, ale moje mudra je nevidíTaky by mě zajímalo co to je
Aha, tak to jsi mě moc nepotěšila. K doktorce jdeme až za 2 týdny … ![]()
Máme to samé, ptala jsem se doktorky..taky nic nevidí, tak to pak nechápu
![]()
@avm3 píše:
ach jo … tak jsem zvědavá, jak dlouho jí ten řev vydrží …
U nás to probíhá tak, že je pár dní uřvanější, pár dní míň, a pár dní úplně v pohodě. Z pusy mu ale teče jak z vodovodu a má tam neustále narvané obě ruce, a nejraději mě drapne za ruku a nacpe si tu moji do pusy.
A jeho nejoblíbenější, otevře pusu úplně na maximum a „zakousne“ se mi do brady a masíruje si ty dásně o moji bradu. No musím říct že mě to docela i bolí, protože stisk už má slušnej, ale tak co bych pro něj neudělala. Akorát návštěvy, které si ho chtějí pochovat, to vždycky trošku překvapí ![]()
Tak to s tou bradou dělá stejně …
Já začínám být zoufalá … ona je vcelku v pohodě, ale jak se začne žmoulit a chci i dát spát, tak chytne takový hysterák … už ji zkouším i nechat vyřvat, protože fakt nevím co … ![]()