Prořezávání zoubků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
559
25.12.14 08:05

Malému se minuly týden vyklubaly dve spodní jednicky naraz. Ani jsem nepozorovala ze zuby rostou, nemel to natekle, v noci docela dobře spal, jen pres den porad ty zuby lovil v pusince. Zatím ma vidět spicky zubu, ale v noci se teď začal budit každou hodinu. Myslíte ze to muze byt od těch zubu i když proriznuti bylo bez problemu? Zkoušeli jsme mazat kamistadem ale zvracel po něm tak zkusím po vánocích koupit calgel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
5.6.16 06:00

Maminky,
rostou nám zoubky - pravděpodobně dolní dvojky nebo trojky. Pomůže proti bolesti, když budu dávat dcerce popíjet hřebíčkový čaj? Na hřebíčkovou tinkturu je už pozdě (dva týdny se louhuje)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
5.6.16 09:31

Někde jsem četla, že pomáhá odvar z heřmánku, namočit do toho plínu a děcko muže žvejkat plínu (nebo dětskou látkovou knížečku). Řeším stejný problém, zatím chladíme kousátka a žvýkáme dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
6.6.16 08:52

@Hermio Včera jsem vyzkoušela tu plínu, ale malá to nechtěla žužlat. Někde doporučují hřebíčkovou tinkturu, podívala jsem se, jak se dělá, ale je to jen hřebíček a alkohol a ten opravdu do dítěte cpát nechci.
Kousátko ani Calgel nepomáhá, dudlík odmítá už od narození, takže jsem předevčírem dala dítěti poprvé Nurofen, ať se trochu vyspí. Ale když jsem si přečetla, že je to jen Ibuprofen, tak ten chci používat opravdu jen v nouzi…
Jinak mně už docházejí nápady i síla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
6.6.16 13:24

Aha, to je skoda.me mala plinu zuzla, popravde zuzla uplne vse co ji prijde k puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
14.7.19 19:21

Teplota i když už je zub prořízlý??

Ahoj, ač se cítím jako poměrně zkušená matka-máme tři děti- momentálně zažívám první prorezávání zoubků s teplotami. Malému je 8 měsíců a lezou mu dolní jedničky. Jednu už má asi 14 dní a druhá začala lézt koncem minulého týdne. Včera a dnes má zvýšenou teplotu. Protože mu nic jiného není, přisuzuju to zoubku. A chci se zeptat vás, koho zlobily zuby-může teplota trvat i když už je zub prořízlý? Zdá se mi, že už je celý skrz dásničku… S dvěma staršími jsme teploty při růstu zubů nezažili, tak nevím. Doufám, že to je jen zub, příští týden máme jet na dovču, tak snad to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
14.7.19 19:51

@hicha Můžou se chystat i další zuby. A nebo zub není úplně prořízlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
14.7.19 19:59

@P4ja
Díky moc za odpověď..to je vlastně fakt, že se můžou chystat už i jiný zoubky. No nad to bude brzy ok:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
14.7.19 20:03

@hicha u nás to většinou za den přešlo a v noci jsem asi dvakrát dala Nurofen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.4.24 13:47

Holky prosím vás je to klubající se zoubek? Líp bohužel nevyfotim, nenechá si tam sáhnout ani nic… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
10.4.24 14:27
@Josefka473 píše: Více

Já tam nic nevidím, většinou jsou vidět na té vnitřní straně dásní. Jestli se začínají klubat zoubky, tak by měl prcek i víc slintat, chtít si kousat - ruku, hračky… Když mu dáš prst do pusinky, měl by ho začít těma dasíňkama žvýkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.24 14:40

@Josefka473 zacinkej lžičkou a zjistíš to…ale teď druhá dcera slintá už asi 4měsíce, měla 2 ubrečené noci a zoubky jsme našli za týden 😊

• Citovat
  • Upravit
22
10.4.24 14:42

On právě hrozně slintá, všechno kouše, ruce by si tam narval celý a hlavně se ze spokojeného miminka stal protivný uplakánek, je to sním teď hrozný, většinu dne prořve. Trvá to ale už pět dní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
10.4.24 14:45
@Josefka473 píše: Více

Tak to zoubky nejspíš budou. Když to malou takhle zlobí, tak jí dám trošku Calgelu a promasíruju jí to. Na chvíli je potom klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.12.24 18:10

Jsou to zoubky?

Dobrý den, jsem prvorodicka, synovi budou za par dni 4 měsíce a moc všemu nerozumím. Chtěla bych se zeptat, jsou tohle zoubky, které by se mohli zachvili prorezat? Syn 2 týdny je někdy přes den nevrlí. Večer je to v pohodě levy lic je více cervenejsi, malý kouše vše co má v ruce, takže klidně i moje ruce, slinta více, je spis přes den protivny, ale večer spí celou noc, ale ještě špatně nám usíná, dost se u usínání vzteká, že chce usnout u mě. Spí s cuckem, ale ten chvíli dudá a pak ho začne kousat, pak zahodí a začne se vztekat, ale neplače. Spíše je to takové kňourání. Nevím jak bych to popsala. Když je nevrlí tak mu to námažu dologelem a je vše v pohodě. Má problém i s mleckem ji, ale na 4× 150ml jakoby s pauzami normálně papal na 2×. 2 dny byl přes den úplně nevrlí ze jedl až po 5 hodinách kdy se vztekal. Dala jsem znovu dologel a v pořádku. Ale pak to zase začlo. Kdy se podívám vidím před dásní dole bílé jako tvar zubu, ale zarudnutí nebo otok na dásní nevidím. Jsem docela zmatená. Dekuji vám moc za radu. :) Vím, ze to jde špatně vidět z fotek, ale snad to trosku půjde vidět. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.