Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, sterilizator nepouzivame, vyvarujeme lahvicky i dudliky klasicky ve vode, a to ani nekojim vubec od narozeni… matraci mame kokos pohanku, tloustku nevim, ale 5 cm mi pripada malo, molitan mame jen v kosiku, kde byva malo… ohledne obleceni, dcera mela porodni miry 48cm a skoro 3,5kg a do 50 se nevesla ani v porodnici, nastesti jsem mela asi jen dve tri veci pro jistotu, takze dobry…no takhle, do 50 z lindexu by se asi na zacatku vesla, ale to jsem mela az 56 a nosila to asi 3mesice… lindex nam hodne sedi, pak jeste h&m… f&f, pepco, sinsay jsou mensi (pepco a sinsay se i srazi a kvalita je dost spatna vetsinou), pozor na to, pak jsem jeste kupovala neco na internetu (nejdriv mi bylo strasne zle a pak uz byly pozavirane obchody atd), nejake znacky jako new baby apod, ted uz bych to neudelala, nakoupila bych par kousku z lindexu, doplnila h&m a konec… nj, chybama se clovek uci
preju pohodove tehotenstvi a zdrave mimco
Sterilizátor jsem nekupovala, kojila jsem a dudlíky zalila v hrnku vodou z konvice, po pár týdnech už ani to.. oblečení jsem měla od 56ky a matraci obyč z ikei, miminko je lehoučké, nepropadne se a stejně byla v postýlce asi dvakrát a pak už vždycky u nás v posteli přitulená ke koze ![]()
Matraci mám kokosovou tuším 8cm. Sterilazator jsem dostala od svagrovy, sama bych nekupovala. Moc jsem ho nevyuzila, parkrat na odsavacku (Mikrovlnku nepouzivam, říkám ji rakovinak)
A velikost kupuj 56,pokud by bylo mimco menší můžeš par kousku dokoupit, ale je to opravdu jen na chvilku
Holky ti už hodně poradily. Za mě jedna rada, pokud rodíš za pár měsíců, vydrž s nějakými velkými nákupy. Velikost oblečení se dá (hodně orientačně s rezervou) odhadnout podle odhadů váhy ke konci před porodem. Dneska vše dokoupíš během chvíle. A nakupovat můžeš postupně, podle toho, co opravdu bude třeba. Mám zkušenost, že hromadu věcí člověk vůbec nepotřebuje. Já jsem naštěstí nákupní horečce před porodem nepodlehla a dost věcí jsem měla po kámoškách /kromě hygienických potřeb samozřejmě a kousátek, dudlíků, lahviček atd
Nicméně jsem 80% nikdy nepotřebovala, nepotřebovala jsem: kojící polštář, ohříváček lahví, sterilovačku na dudlíky a savičky, odsávačku, koš na plenky nějaký speciální, co mi půjčila kámoška, dětskou váhu… Máme malý byt, takže jsem se bez problémů obešla i bez přebalovacího pultu. No vzpomněla bych si na další věci. Kdybych to všechno nakoupila nové, rvala bych se teď vlasy. Stavíme a peníze dám fakt raději do nové kuchyně a pěkného pokojíčku pro syna, než do hromady blbinek, u kterých prodejci hřeší na splašené hormony prvorodiček, a pak ti leží ve sklepě ![]()
@Barca.sir matrace je nejlepší kokosová, ale molitan stačí. Co se týče oblečení, kupuj 56 a málo, kdyžtak dokoupit.. Nám se narodil prcek, 48 cm, plaval ve všem.. Teď má 6 týdnů a horko těžko už oblečte 56 ![]()
Matrace do 10, pokud planujes mit monitor. Velikost 56 a sterilizator az po porodu, kdybys nekojila.
Náš synek měl po porodu 49cm a 3,75kg. Velikost 56 nosil asi týden a potom rovnou 62 a 68.Tepláčky, mikinky apod se dají ohrnout a lépe se to obléká, když je to větší. Matraci máme obyč z ikey a sterilizátor jsem odmítla jako zbytečnou investici. Lahve a dudlíky jsem jednou za den vyvářela v hrnci.
Ahoj.
Matraci jsme měli pohanka/molitan/kokos - měla asi 10-15cm. 5cm mi přijde málo. Matraci děti používali dokud z postýlky nevyrostly…cca do 2-3 let. 5cm mi přijde hodně málo.
Oblečky - nejenší 56, menší sice jsou, ale z toho je mimčo za chvilku pryč. Ta 56 je, myslím si, docela běžná pro novorozence.
Sterilizátor je neskutečně pohodlný. Nedovedu si představit vyvařovat. Měla jsem parní sterilizátor do zásuvky. Dvě patra - dole láhve, nahoře dudlíky a savičky. Já kojila, ale využila jsem ho na dudlíky a když jsem odstříkávala, tak na odsávačku, lahvičku atd.