Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky
Dnes se si všimla u syna tichto flicku
A naše doktorka má zavřeno nemá někdo zkušenost co by to mohla být
@Nicol6373 no připomíná mi to zarděnky. Můj prcek měl něco podobného. Je pravda že foto je nekvalitní
@pikola @xBatmanCz to dela emimino. Musi se rozkliknout fotka a pak na ni kliknout jeste jednou a je ostra… Ale pro zakladatelku.. nemam poneti
Pata nemoc? Nebo nebyli jste cca 10-14 dni zpet na ockovani priorixem?
@hospodki dík za radu ![]()
Pro zakladatelku měli by to být zarděnky, má to skoro každé dítě. Je to nakažlivé jak třeba neštovice. Tak ten kdo je u vás v rodině jako dítě neměl je bude mít taky. Má třeba mírně zvýšenou horečku? Můj doktor jen řekl dát čípek na to a malýmu to do 3 dnů zmizelo
@xBatmanCz ona je teď někde epidemie zarděnek? Nemá to skoro žádné dítě, většina je očkovaná. ![]()
@Nicol6373 vypadá to skoro jako u nás a byl to pravděpodobně projev alergie na léky. ![]()
Takhle kropenatý byl hoch skoro celý, nejvíc trup, krk, za ušima, tváře, ramena, něco měl i ve vlasech, směrem dolů po končetinách skoro nic.
@JanaDaR píše:
@admin bylo by možné smazat druhou fotku „našeho“ exantému ve vlákně? Zdvojil se mi příspěvek a nevím jak na to. Díky.
Rozklikni si fotku a pod ni najdes moznosti Otocit a dalsi. Mezi nimi take Smazat fotku.
@JanaDaR ale ti co ještě nejsou očkované. Zarděnky podle Dr. Se projevují nejčastěji do 3 let věku dítěte. A tím že je dítě dostane si na udělá imunitu a už je nedostane. Tak jak jsem psala ty neštovice. A očkování na zarděnky prej není povinné. Takže nemusí být každé dítě očkované. Můj malý očkovaný není bo už je měl tak podle Dr, je to už zbytečné
@xBatmanCz očkování Priorixem povinné je a většina dětí dostane dávku okolo roka a čtvrt věku. Mimochodem, Priorix je vakcína proti zarděnkám, spalničkám a příušnicím. Diagnóza zarděnek se nestanovuje pohledem na vyrážku.