Prosím o jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Potravinové banky spolupracují s organizacemi. Kontaktujte charitu či Člověka v tísni(obojí tam určitě jej.Ano,zeptají se na důvod apod.,ale papírování to neni.
@Petral 1978
Ozvi se sem
https://luma-mb.cz/…ialni-pomoc/
Poprvé ti dají potraviny bez dokládání.
@KKK85 píše:
@Petral 1978 starší děti mají brigádu aspoň?
Prázdniny jsou teprve týden. Já myslím, že tohle není diskuze o radách, ale o pomoci. Kdybych byla z MB, neměla bych problém zakladatelce pomoci a koupit jídlo
Další srdceryvná žebrota na netu. Máš kamarády, příbuzné, potravinovou banka, možnost si přivydělat - tak tu nežebrej.
@Burj Chalifa píše:
Další srdceryvná žebrota na netu. Máš kamarády, příbuzné, potravinovou banka, možnost si přivydělat - tak tu nežebrej.
Nikdo tě nenutí přispět.
Děkuji za příspěvky a ano straší děti mají brigádu. co mi je to platné..když potřebuji pomoc teď. A že někoho fascinuje, že nemáme rodinu, která by pomohla??Ne nemáme. Ani nevíte jak rádi bychom měli. Děkuji za odkaz na lumi. Snad pomůžou.
To je to co jsem potřebovala. Pomoc a ne kázání.
- Upravit
@Kfětoslava píše:
Prázdniny jsou teprve týden. Já myslím, že tohle není diskuze o radách, ale o pomoci. Kdybych byla z MB, neměla bych problém zakladatelce pomoci a koupit jídlo
Jenže to taky není špatné se nad tím zamyslet. Plno lidem se nechce sekat tráva například. Otravuje je to. Klidně si zaplatí. Kolegyně teď platila minulý týden za sekání chlapovi, kterého si objednala 2 tisíce. Sekal jim to na zahradě kolem bytovky. Jim se prostě nechce. Pro chlapa to bude do podzimu pravidelná brigáda.
Kdyby tady nejstarší rozhodil sítě po okolí. A těm babinám v důchodu nabídnul, že trávu poseká. Tak peníze sežene rychle.
Vážně přijde někomu jednodušší anonymně zadat anonymní lidi o jídlo? Než vylezt z baráku a řešit to? Určitě máte příbuzné, kamarády, nezijes v izolaci, ne? Neříkej, že babička dětem neuvari oběd, když ji poprosis. Nebo že jim otec něco nekoupí. Nemáš ani jednu kamarádku, kolegyni, sousedku…? Výplata teprve přijde, takže chceš předpokládám přežít do toho data a ne celý měsíc, ne? To je jen pár dní. Nemáš doma vůbec žádnou mouku, těstoviny, brambory… nic? Takhle se přece žít nedá… spíš než to, aby ti teď hned někdo něco poslal, bych situaci řešila dlouhodobě.
@truelly píše: Školní obědy-pozadej ve školách o zařazení do projektu women for women. Nebo z kraje-taky dotují obědy pro nemajetné.
jsou prázdniny ![]()
@Bytsamsebou píše:
Mě vždycky fascinuje, že někdo nemá rodiče, tchány, kamarády, kolegy, sousedy, atd., kteří pomůžou.
a ty bys zazvonila na sousedy a řekla „prosím, dejte mi kilo masa a kilo rýže?“
Zkoušela jsi to aktivně řešit? Ospod, charita, přátelé, kamarádky? Neříkej mi že nikdo by ti nepomohl. Přece nežiješ v chatrči v lese!
@Burj Chalifa píše:
Pokud neznáš a ani nevíš nic konkrétního o životě ostatních lidí, jen na základě pár zmíněných informací, není třeba hned někoho odsuzovat. ![]()
Každý z nás se může někdy v životě ocitnout až na dně a uvítá každou pomoc.
@Petral 1978 píše:
Děkuji za příspěvky a ano straší děti mají brigádu. co mi je to platné..když potřebuji pomoc teď. A že někoho fascinuje, že nemáme rodinu, která by pomohla??Ne nemáme. Ani nevíte jak rádi bychom měli. Děkuji za odkaz na lumi. Snad pomůžou.
To je to co jsem potřebovala. Pomoc a ne kázání.
Já nikdy nepochopim, proč si teda někdo, kdo nemá ani maličkou rezervu, dělá tolik dětí? Jako tebe od toho, že nemáte co jíst dělí fakt jen špinavý komín? Vždyť ty tady doslova žebráš o jídlo. Nemáš ani špetku pokory, píšeš dost arogantně.
- Upravit
@Lu66 píše:
Zkoušela jsi to aktivně řešit? Ospod, charita, přátelé, kamarádky? Neříkej mi že nikdo by ti nepomohl. Přece nežiješ v chatrči v lese!
Přesně. Nežiješ ve vzduchoprázdnu.
@stinga píše:
a ty bys zazvonila na sousedy a řekla „prosím, dejte mi kilo masa a kilo rýže?“
Hele já klidně. Jak teď, tak v předchozí bydlišti. Tam i tady mám alespoň jednu sousedku, u které věřím, že by pomohla. A taky mám kamarádky, rodiče, prarodiče, tchanovce… jo, asi bych se stydela, strasne by se mi nechtelo, ale tak nenechám deti hlady kvuli svymu egu.. chápu, že někdo se s rodinou třeba nestýká, ok. Ale přece sem nikdo nespadl z Marsu a nežije v kompletní izolaci. Alespoň jednu kamarádku, kolegyni, sousedku, známou, tetku od vedle… snad má kazdej.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!