Zlé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27281
7.4.14 20:45

Ahoj holky, mám 13ti měsíční holku a jak vykouklo sluníčko tak už jsme pomalu začaly obrážet hřiště a dětské koutky. Hrozně jsem se na to těšila… no upřímně, rychle mi to vzalo iluze. Chování některých maminek, ale především dětí 8o Jsem teda hořce zklamaná z toho jak dovedou být některá děcka zlá a zákeřná a na takhle malý pídě být vyloženě hnusná. Samozřejmě maminkám za zády. Moc dobře vědi, že to je špatné 8o :roll: :( A když se mamince zmíním tak se strašně diví, že to by její klučík přeci nikdy neudělal, on je přeci strašně hodnej :nevim:

Jako samozřejmě mám i pozitivní zkušenosti… né jen špatné. Některé děti dovedou naopak velmi mile překvapit. Zvláště pečovatelské holčičky :hug:

Nicméně jsem si přečetla tuhle diskuzi a utvrdilo mě to v jednom… do dětských koutků a na veřejná hřiště se asi zase tak často nepodívám. :| :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.4.14 20:48

Já byla dneska a tedy děs. Boj o každý kousek prolejzky. Problém je to spíš rodičů, vidí, že se jejich tříletý kluk řítí srazit dvouletou holčičku z houpajdy, protože tam chce a nezareagují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15132
7.4.14 20:50

Já chodím v době kdy ostatní děti chrní a mám klid. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
7.4.14 20:51
@terinka4444 píše:
Já byla dneska a tedy děs. Boj o každý kousek prolejzky. Problém je to spíš rodičů, vidí, že se jejich tříletý kluk řítí srazit dvouletou holčičku z houpajdy, protože tam chce a nezareagují.

Mě se tomu prostě nechce věřit :nevim: Vždyť všechny víme co je špatné a co je dobré… nikdo přeci neučí své dítě schválně být „zlým“ 8o Ale oni stejně jsou! Nechápu to… kde se to v nich bere… :nevim: Vždyť ten kluk taky přece snad nikdy neviděl maminku, že by někoho srazila z houpačky když na ní chtěla ona 8o :nevim: Kde se v nich bere ten nápad? 8o 8o 8o :? :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
7.4.14 20:53

Jako nechci ti brát iluze ale svým způsobem „svinský“ jsou dřív nebo později všechny děti… uvidíš, však tvá dcera jednou taky nebude andílek, který dětem vyjde vstříc, nebude se nikam cpát a do nikoho strkat.. pak si vypomeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
7.4.14 20:55
@Gabrielaaa píše:
Jako nechci ti brát iluze ale svým způsobem „svinský“ jsou dřív nebo později všechny děti… uvidíš, však tvá dcera jednou taky nebude andílek, který dětem vyjde vstříc, nebude se nikam cpát a do nikoho strkat.. pak si vypomeň

No však to ani netvrdím… 8o

Příspěvek upraven 07.04.14 v 20:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.4.14 20:56
@Cmochy píše:
Mě se tomu prostě nechce věřit :nevim: Vždyť všechny víme co je špatné a co je dobré… nikdo přeci neučí své dítě schválně být „zlým“ 8o Ale oni stejně jsou! Nechápu to… kde se to v nich bere… :nevim: Vždyť ten kluk taky přece snad nikdy neviděl maminku, že by někoho srazila z houpačky když na ní chtěla ona 8o :nevim: Kde se v nich bere ten nápad? 8o 8o 8o :? :? :?

já ti nevím, ale rodiče sedí, krafou, děti lítají jak zběsilé, ty jo, stojím tam a chráním to naše telátko tělem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.4.14 20:58

@Cmochy malé dítě neví, co je špatné. Je normální, že to zkusí. Chce jít na houpačku, tak tam prostě jde. Malé děti jsou egoisté a berou si to, co chtějí a na dospělých je, aby jim vysvětlili, že se to nedělá. Není to z důvodu, že by chtěly ublížit. Bohužel to je v rodičích, pokud to nechtějí vidět a nechají to, tak pak je z toho problém.
Bohužel i vídám z druhé strany maminky, které úzkostlivě sledují své ratolesti a když se jich někdo dotkne, tak z toho dělají aféru, nafukují to a jsou hysterické a to i v případě, že matka „problémového“ dítěte reaguje a snaží se situaci řešit.

• Citovat
  • Upravit
8055
7.4.14 20:59
@terinka4444 píše:
já ti nevím, ale rodiče sedí, krafou, děti lítají jak zběsilé, ty jo, stojím tam a chráním to naše telátko tělem.

Jak já nesnáším dětská hřiště. Synovi už je 6 let, už ho to tolik nebere, ale při představě druhého dítka, pokud někdy bude, a chození na dětská hřiště mě bolí srdce už teď. Můj syn je velký dobrák, od každého čeká jen dobré a už několikrát narazil. Děti dovedou být zlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
7.4.14 20:59
@terinka4444 píše:
já ti nevím, ale rodiče sedí, krafou, děti lítají jak zběsilé, ty jo, stojím tam a chráním to naše telátko tělem.

Ono asi nic moc jiného nezbývá co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
7.4.14 21:00

Bohužel je to tak. I ty holčičky pečovatelky jsou někdy „zlý“. Malý děcka prostě ještě neumí vždy ovládat emoce. Chci na houpačku, brání mi v tom holčička, tak ji vyšoupnu, to je celý. Až kolem 4-5 let se ve většině situací dokážou zamyslet a jsou empatičtí. U starších děcek už v tom hraje roli víc věcí.
No ale samozřejmě hodně záleží na rodičích. Je blbý, když na to vůbec nereagují. To pak děti mají o hodně těžsí. Ne, že by museli hned hubovat a dávat na zadek, jak taky často vidím, ale prostě upozornit, trochu promluvit do duše :lol:

Příspěvek upraven 07.04.14 v 21:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8055
7.4.14 21:01
@Billi píše:
@Cmochy malé dítě neví, co je špatné. Je normální, že to zkusí. Chce jít na houpačku, tak tam prostě jde. Malé děti jsou egoisté a berou si to, co chtějí a na dospělých je, aby jim vysvětlili, že se to nedělá. Není to z důvodu, že by chtěly ublížit. Bohužel to je v rodičích, pokud to nechtějí vidět a nechají to, tak pak je z toho problém.
Bohužel i vídám z druhé strany maminky, které úzkostlivě sledují své ratolesti a když se jich někdo dotkne, tak z toho dělají aféru, nafukují to a jsou hysterické a to i v případě, že matka „problémového“ dítěte reaguje a snaží se situaci řešit.

Jo, tohle je taky pravda, jsou to dva extrémy. Já taky nevím nikdy přesně, kdy zasáhnout a kdy nechat být. Syn je takový ťunťa, všechno si nechá líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
7.4.14 21:01
@Billi píše:
Bohužel i vídám z druhé strany maminky, které úzkostlivě sledují své ratolesti a když se jich někdo dotkne, tak z toho dělají aféru, nafukují to a jsou hysterické a to i v případě, že matka „problémového“ dítěte reaguje a snaží se situaci řešit.

Moc hezky napsáno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.4.14 21:02

No, ona je fakt tele, neprůbojná, takový miminko ještě, pustí, odstoupí a pláče. Tak jsem jí vzala na hřiště mezi děti, abybylamezi dětmi, no to jsem si dala, doma má obrovskou zahradu, houpačky, klouzačku, trampošku, písek…jen jsem si říkala, ať se otrkává v kolektivu. No po dnešku jsem vyléčená, je to džungle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8055
7.4.14 21:04
@terinka4444 píše:
No, ona je fakt tele, neprůbojná, takový miminko ještě, pustí, odstoupí a pláče. Tak jsem jí vzala na hřiště mezi děti, abybylamezi dětmi, no to jsem si dala, doma má obrovskou zahradu, houpačky, klouzačku, trampošku, písek…jen jsem si říkala, ať se otrkává v kolektivu. No po dnešku jsem vyléčená, je to džungle :mrgreen:

Tak v tomhle případě by mě na hřiště nikdo nedostal, občas si pozvi nějakou kamarádku s dítkem a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí