Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Cmochy u kamarádek ano, u cízích bych nechtěla.. Kdyby někde sletělo dítě, pak by ti to maminka asi pěkně dala sežrat..
U nás si každý hlídá svoje a když může! tak poslouží i jinému, nebo jak to napsat… třeba ta obuv, ale třeba budeš zavazovat boty a spadne tam nějaké dítě a bude zle..
Já si všimla i jedné takové zvláštní věci, na hřišti jsou tři chlapečci a všichni si vcelku pokojně hrají. Pak se objeví holčička a kluci najednou zlobí, berou si nářadí, strkají do sebe, hází po sobě písek, nakonec zlobí i tu holčičku. Je možné, že by se ti kluci už rodili s tím, že se prostě předvádí před ženou? ![]()
@KáčaaBarča No tak to je krásný… to se nedivim, že jsi byla moc pyšná… fakt moc hezký… dojemný
![]()
Ahoj. Moje Lucinka se vždy stane
nejzlejším dítětem na hřišti… Podle maminek. Když včera Lucku jedno dvouletý mimino napadlo zoubky… Na ruce měla pak otisk, jiné děti by se rozbrečely ale Lucinka popadla kyblíček a vši silou mu to nandala do hlavy.
To ale bylo… To že se bránila nikdo nepochopil. Samozdřejmě dostala, ale nevím… příštè to udělá zase to se můžu vsadit. Podle jedné maminky je ZLÁ. ![]()
@kvaček píše:
@Gina108 takový řrev na hřišti
Tak na děti zas tak nehulákám
huláká se jenom na manžela
![]()
Já si teda všímám i cizích dětí - nebo cizích - na hřištích se v naší Řiťce stejně sejdou většinou děti kamarádek, nebo prostě ty děti většinou už znám, tak je přece nenechám si ublížit.
Někde ve městě, když se zastavíme, tak to se musím krotit, abych nevypadala jak někjakej úchyl, co chce vychovávat cizí děti
Ale tak zas kdyby tam byl vyloženě nějakej raubíř, tak bych ho samosebou okřikla. A to by si mohli rodiče zkusit mít hemzy
Ale hádka na hřišti se mi teda ještě nestala přestože občas vyhodím puberťáky, co by se tam rozvalili s lahváčem a cígem. ![]()
@lucenka píše:
A najednou došlo ke zlomu - zničehonic plivnul po klukovi, který ho předběhl. Dostal za to vynadáno, že to má příště řešit jinak. To pochopil, takže příště, když se mu něco nelíbilo, tak dítě kousnul
Tak to mě rozsekalo
Válim se tu smíchy
![]()
@kvaček No náš má teprve necelých 21 měsíců a hraje si hlavně se mnou. Když vidím, že se zabaví s někým jiným nebo sám, stáhnu se, ale jsem nablízku. A právě mi moc nevyhovuje, když můj syn chce ode mě nějakou zábavu a jiný mu to ještě kazí, jako nám schválně boří bábovky apod. Jednoho kluka už takto odehnal a pořád na něj vrtěl hlavou, že ne a že má jít pryč.
Ale jednou nás s malou vytáhli kamarádky s dětma na dětské hřiště a nebyl problém, spíš já se tam nudím, miluji práci na zahrádce, hezky v poklidu si dát na houpačce kafíčko a dítě se sestřenicí mít na očích, než se někde nervovat, okřikovat tam nechod, tam je cesta, pojd sem, pojd se napít, mami ja chci křupky, tak jí doma máznu chleba s lučinou a rajče a nemusí křupkovat
Samozřejmě chápu mámy, které stím dítkem tu zahradu nemají, vtom případě bych podnikala procházky, kolo, odrážedlo, klid v parku, výlety než trčet na hrišti.
@gabki píše:
Ale jednou nás s malou vytáhli kamarádky s dětma na dětské hřiště a nebyl problém, spíš já se tam nudím, miluji práci na zahrádce, hezky v poklidu si dát na houpačce kafíčko a dítě se sestřenicí mít na očích, než se někde nervovat, okřikovat tam nechod, tam je cesta, pojd sem, pojd se napít, mami ja chci křupky, tak jí doma máznu chleba s lučinou a rajče a nemusí křupkovatSamozřejmě chápu mámy, které stím dítkem tu zahradu nemají, vtom případě bych podnikala procházky, kolo, odrážedlo, klid v parku, výlety než trčet na hrišti.
No jo, když ony ty nejmenší (batolata) třeba nebaví jen ty výlety a odrážedlo. My třeba aktivity střídáme, jako den s odrážedlem, pozorovací den pěšky, výlet, den na hřišti, ale vynechat nejde nic.
@gabki píše:
Ale jednou nás s malou vytáhli kamarádky s dětma na dětské hřiště a nebyl problém, spíš já se tam nudím, miluji práci na zahrádce, hezky v poklidu si dát na houpačce kafíčko a dítě se sestřenicí mít na očích, než se někde nervovat, okřikovat tam nechod, tam je cesta, pojd sem, pojd se napít, mami ja chci křupky, tak jí doma máznu chleba s lučinou a rajče a nemusí křupkovatSamozřejmě chápu mámy, které stím dítkem tu zahradu nemají, vtom případě bych podnikala procházky, kolo, odrážedlo, klid v parku, výlety než trčet na hrišti.
Jo, to taky hodlám preferovat. My máme terasu, teď jí budu kupovat pískoviště a klouzačku. A u babi na zahradě je to nejlepší.
![]()
@gabki píše:
To máš těžký. Doma na zahradě nejsou ti kamarádi a každý výlet je nutno minimálně na tom hřišti zakončit ![]()
@Cmochy píše:
Tak to mě rozsekalo![]()
![]()
Válim se tu smíchy
![]()
![]()
![]()
![]()
jsem ráda, že tě to pobavilo. Já v tý chvíli byla rudá až na zadku a nejradši bych se propadla. Ale na jednu stranu jsem byla ráda, že přestal být otloukánkem.
Nebo jídlo..
Tak někdo je nejezič, druhý je rozdávač..
Jedna maminka nemá ráda, když ji druhá krmí něčím dítě, druhá si ťuká na čelo, když dítě žadoní a cizí maminky si nevšímá, a nic nedá..
Unás je blbý zvyk, že je zajeto, že maminka nosí pro všechny.. takže kamarádka přijde a donese dva balíky sladkého, nakrájené jablka a děti si chodí.. jednou jsem přišla s jednou malou Kindr čokoládkou a málem mě propichly očima, jaká jsem lakomá..
Nemyslím, kamarádky mezi sebou, ale všechny děti co se znají bez ohledu na přátelství dospělých
@kvaček
Tak s tím jsem se ještě nesetkala. Kamča teda rozdává kudy chodí, ale taky má tendence brát ![]()
Vždycky jí v tom kradení zabráním… To se mi zdá automatický.
@kvaček Mě právě taky, kdyby moje dítě brečelo na kolotoči, hned ho zastavím, a ne že se tam budu chechtat na celé kolo a ještě na to upozorňovat, jak chudák brečí. No nechápu prostě.