Zlé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
7.4.14 21:27

Mezitím jsem je samozřejmě upozorňovala, ať jim nenadávají a hned po té příhodě jsme odešli. Nesnáším to nějak extra dobře, svým dětem si vynadám sama, když bude třeba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.4.14 21:29

Kluk byl taky strašný ťuňťa, na pískovišti si nechal rozebrat svoje hračky, pouštěl všechny děti před sebe ne skluzavce apod. A najednou došlo ke zlomu - zničehonic plivnul po klukovi, který ho předběhl. Dostal za to vynadáno, že to má příště řešit jinak. To pochopil, takže příště, když se mu něco nelíbilo, tak dítě kousnul :zed: Neuměl (a pořád neumí) moc mluvit a tohle byl jediný jeho možný způsob komunikace.
Jinak na hřišti lítá, většinou se chytne někoho staršího a blbne s nima. Ale někdy trnu u skluzavek - občas popostrčí nějaké dítě, když dlouho nejede. Případně jede, když nějaký dítě dlouho sedí dole a nechce se hnout. Můžu mu říkat do zblnutí, že musí čekat, ale zatím se to občas míjí účinkem. A na hřišti z něj nespouštím oči.

• Citovat
  • Upravit
3423
7.4.14 21:31

To jsem si vzpomněla, jak bylo malé jeden rok, tak jsme byly na hřišti a skoro 4-letá holčička se jí několikrát snažila poškrábat obličej, shodit ze skluzavky, brala jí, co malá měla. No jak jsem viděla, že její matka se vedle baví s jinou paní a rozplyvají se nad svými miminky v kočárech, tak mě samozřejmě napadlo, že holčička hooodně žárlí a z toho vyplynula i taková agrese vůči menším dětem. To je prostě už psychického rázu. Bylo mi jí líto. Když to matka zpozorovala, co se děje, tak ji seřvala, dostala na zadek. Prej to takhle zkouší na to jejich mímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.4.14 21:32
@lucenka píše:
Kluk byl taky strašný ťuňťa, na pískovišti si nechal rozebrat svoje hračky, pouštěl všechny děti před sebe ne skluzavce apod. A najednou došlo ke zlomu - zničehonic plivnul po klukovi, který ho předběhl. Dostal za to vynadáno, že to má příště řešit jinak. To pochopil, takže příště, když se mu něco nelíbilo, tak dítě kousnul :zed: Neuměl (a pořád neumí) moc mluvit a tohle byl jediný jeho možný způsob komunikace.
Jinak na hřišti lítá, většinou se chytne někoho staršího a blbne s nima. Ale někdy trnu u skluzavek - občas popostrčí nějaké dítě, když dlouho nejede. Případně jede, když nějaký dítě dlouho sedí dole a nechce se hnout. Můžu mu říkat do zblnutí, že musí čekat, ale zatím se to občas míjí účinkem. A na hřišti z něj nespouštím oči.

No co, no tak tam to dítě nemá zdržovat, že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

Když byl kluk malý zhruba od toho rok a půl až 3 roky byl takový ťunťa, otloukánek, prostě spíš uzavřený, nechtěl si sám s někým hrát, když mu někdo něco vzal, tak prostě si nechal..
Tak dlouho mu ubližovali- když to tak napíšu, prostě zkušenosti, z jednoho hřiště, z druhého, třetího až teď když je mu 5 let, tak si sám nezačne- nevím na sto procent, ale zatím nikdy nezačal, ale když mu někdo třeba něco vezme hrubě a nebo strčí, tak se dokáže hodně ostře ohradit..
Myslím, že některé děti, ani nejsou zlé, ale že je naučilo hřiště..

Příspěvek upraven 07.04.14 v 21:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188

No moja staršia 5roč. je tiež taká nepriebojná…asi po mne…bývame na dedine a na ihrisko chodíme do mesta, aby videli iný život…ale tie deti sú ako z divých vajec…mamy nedávajú pozor a decká si robia čo chcú…ešteže s nami niekedy chodí tatino a ten to tam umravní… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
7.4.14 21:35

Tak jaký jsou lidi, takový jsou děti. Okolo nás taky nejsou jen samé matky Terezy. To je život. Ono na pískovišti, v hracím koutku nebo ve školce, škole je úplně jedno. To dítě stejně neuchráníte před těma zlýma, protože v nějakém kolektivu prostě budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
7.4.14 21:36

@boball No přesně o tohle mi jde… :think:

Já nejsem typ ouzkostlivé matky. To fakt ne, tím jsem si jistá, jelikož mi to říkají i bezdětné kamarádky. A jak je známo, bezdětné mají mnohdy ještě „nezkušené“ názory a pomalu každou matku považují za „přehnanou“ :mrgreen:
Mě ne… fakt nejsem žádná ouzkostlivka. :pankac:

Předevčírem to taky ta moje chudinka schytala kolenem od holčičky na houpačce. Ta moje se k ní prostě rozeběhla a holčička jak byla rozhoupaná tak jí nabrala no. Nikomu jsem neřekla ani fň. Byla to moje chyba, nestihla jsem doběhnout… a holčičce na houpačce jsem se ještě omluvila, že jí tam ta moje vběhla.
Svojí jsem jen okem zkoukla jestli bude boule, dala napít, utřela nudli a vyslala opět do světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.4.14 21:36
@Gina108 píše:
No co, no tak tam to dítě nemá zdržovat, že? :mrgreen:

už jsem dostala vynadáno, že mám nevychovaný dítě, když najel do holčičky, která tam dobrou minutu seděla a kluk nahoře čekal. Takže radši ho za to okřikuju, pokud se teda s někým na tom nedomluví.

• Citovat
  • Upravit
69235
7.4.14 21:37
@jenika1 píše:
Tak jaký jsou lidi, takový jsou děti. Okolo nás taky nejsou jen samé matky Terezy. To je život. Ono na pískovišti, v hracím koutku nebo ve školce, škole je úplně jedno. To dítě stejně neuchráníte před těma zlýma, protože v nějakém kolektivu prostě budou.

to je stoprocentní pravda. A je to bolestivé, ta nemožnost je stále chránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.4.14 21:37

Já se třeba setkala jenom jednou se zlým dítětem… jinak si myslím, že to nejsou zlé děti, jenom prostě, jejic hmatky je nechají tak proč by nedělaly kraviny.. Nemají meze..
Takové to braní hraček a postrkování u prolézaček a atd. dělá každé dítě, ale jednou se nám stalo, že nám kluka na prolézačce začal kopak do zad kluk - náš 3 on tak 6 a rodiče seděli kousek.. Pak tam byla holka, kterou skopl a rodiče se tomu smály. asi k neuvěření, ale takto to bylo.. nevím, jeslti to můžu napsat, jednalo se o vietnamskou rodinu

Příspěvek upraven 07.04.14 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
7.4.14 21:39

Pro mě je dětské hřiště noční můra, ale když kolem něj denně chodíme, tak tam kluci občas chtějí :roll: naštěstí se mi to zatím daří vychytat, že tam nikdo moc není, taky chodíme nejradši kolem oběda nebo pozdě k večeru, vyblbnout se před spaním a to už tam bývá prázdno. Dneska jsme vyrazili do vedlejší vesnice na větší hřiště a tam mě zase vytáčela moc kontaktní holčička - nás Dáda tohle nemá rád, když po něm někdo leze, tlačí ho na tříkolce atd.,takže pak máme z pobytu na hřišti pěkný prd, protože on je z toho nervozní a nechce se zapojit. Většinou chvilku čekám jestli matka dotyčného dítka zareaguje a když ne, tak ho odpálkuju sama :oops: :jazyk: Na zlé dítě jsme ještě nenarazili, ale asi bych tam za kra*ku, protože bych asi klidně pěkně sepsula, kdyby ubližoval mojim dětem a jeho rodiče nereagovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.4.14 21:41

@latunka01 já nemám ráda kontaktní děti, když kecají semnou.. Jakože sedím a přijde holčička a začne tykat a žádat třeba o medvídky..
Třeba malé děti chápu, ale třeba myslím 5 leté a tak a cizí

Příspěvek upraven 07.04.14 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
7.4.14 21:41
@lucenka píše:
už jsem dostala vynadáno, že mám nevychovaný dítě, když najel do holčičky, která tam dobrou minutu seděla a kluk nahoře čekal. Takže radši ho za to okřikuju, pokud se teda s někým na tom nedomluví.

Víš co, mě tohle přijde taky hrozně nevýchovné, já byla mockrát svědkem, jak se nějaké dítě dole na klouzačce zaseklo a prostě nevystoupilo, nahoře fronta, další děti nažhavené a rodiče zaseknutého dítěte nic, koukají, povídají si…i v tomto případě je přece potřeba dítě učit, že další čekají, že to není jen jeho a tobě ještě vynadají, no teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.4.14 21:44

No já se někdy těm dětem nedivím že lehce! postrčí nějaké na té skluzavce.. Jakože pokud to dítě neni malinké, a ví, že mí jet a sedí tam jak puk.. tak se těm dětem nedivím…
Samozřejmě bych kluka nepovzbuzovala, aby strčil, ale na druhou stranu bych ho chápala..
Taky tak seděl a čekal a čekal, a jemně strčil - jemně opravdu a pan se tam mohl pos. jedné holčičky :mrgreen:

Příspěvek upraven 07.04.14 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect