Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím maminky o radu při výběre chdítka. Vybírám mezi http://www.nejbaby.cz/…kes/d-76155/ a http://www.detskyraj.cz/…ozitko-4-v-1?… . Nebo můžete doporučit jiné chodítko? Děkuji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Já bych brala něco, čemu se dá regulovat volnost koleček, měli jsme něco podobného tomu interaktivnímu, máme plovoučky, syn si za to stoupnul, opřel se, popojelo to a byl na zemi. Vím, že v ikee měli takový jednoduchý vozíček, kde se dal regulovat odpor koleček přitažením šroubků, aby se otáčeli víc ztuha
já měla podobné jako to Little Tikes. Ale bylo to celkem na prd. Když s tím dítě zajede někam do rohu (což je každých deset vteřin), tak musíš vstát a jít mu to otočit. Lepší je, když před sebou strká něco co už doma máte, třeba taburetku nebo tak. Ono to vypadá moc hezky, ale praktické to moc není… ![]()
Nevím teda jak jiné děti, ale naše malá s tím ve 12ti měsících couvat a vyjíždět neuměla, jela jen rovně a byla ráda.
Ahoj, měli jsme podobné jako to s modrou rukojetí a spokojenost. Bylo stabilní a u dětí dlouho oblíbené. Dalo se sestavit do 2 výšek. I když to druhé taky nevypadá špatně.
Gladys píše:
Já bych brala něco, čemu se dá regulovat volnost koleček, měli jsme něco podobného tomu interaktivnímu, máme plovoučky, syn si za to stoupnul, opřel se, popojelo to a byl na zemi. Vím, že v ikee měli takový jednoduchý vozíček, kde se dal regulovat odpor koleček přitažením šroubků, aby se otáčeli víc ztuha
Děkuji za reakci…Přesně to hledam. Koukala jsem i na ten vozíček a u popisu při inter.chodítku je - kolečka pro kontrolou rychlosti, nehrozí uklouznutí či spadnutí… tak myslíš, že je to ok?
Podle mé zkušensti většina dětí využije chodítko jeko chodítko jen pár dní nebo týdnů, pak se rozejde sama. Takž bych vybrala něc, co se dá později využít jinak. My měli vozíček-chodítko z Ikeoi, přišlo mi fajn, že to není další plastový krám do bytu. Syn to dodnes používá na převážení věcí po bytě, Další výhoda jem, že to má regulovatelný odpor koleček a tedy i rychlost ježdění (chůze).
Pro hoku bych koupila nějaký stabilní kočárek.
My taky máme podobný jako to s modrou rukojetí.Hraje si s nim dodnes ![]()
Pokud to chceš opravdu jako chodítko, tak to první, u toho dalšího se prckům pletou pod nohy kolečka, ale zas to má další využití. My měli toto a super: https://www.emimino.cz/…razedlo-2v1/. Jako odrážedlo je menší, takže i malé děti se mohou efektivně odrážet.
Gladys píše:
Tak tak
my máme ten vozíček z Ikea a slouží hezky, sice na něm nejsou vychytávky typu melodie a tak, ale zas si v něm vozí panenku ![]()
Ja jsem mela neco podobneho tomu bilemu, kolecka regulovat sly, ja to mela porad utazeny.....mala s tim ale tolik nechodila, spis si poustela tu muziku co u toho byla…
u toho vozicku z Ikei jsi nejsem jista stabilitou, zkousela jsem to u dcery a ta jak za to zabrala, tak se ten vozik prevratil, ty choditka typu toho bileho jsou stabilni.
suik píše: .u toho vozicku z Ikei jsi nejsem jista stabilitou, zkousela jsem to u dcery a ta jak za to zabrala, tak se ten vozik prevratil, ty choditka typu toho bileho jsou stabilni.
Tak třeba moje malá zas měla problémy s některýma chodítkama třeba v hernách, ale s tím vozíčkem vůbec, mě teda stabilní přijde ![]()
Alpaka píše:
Podle mé zkušensti většina dětí využije chodítko jeko chodítko jen pár dní nebo týdnů, pak se rozejde sama. Takž bych vybrala něc, co se dá později využít jinak. My měli vozíček-chodítko z Ikeoi, přišlo mi fajn, že to není další plastový krám do bytu. Syn to dodnes používá na převážení věcí po bytě, Další výhoda jem, že to má regulovatelný odpor koleček a tedy i rychlost ježdění (chůze).
Pro hoku bych koupila nějaký stabilní kočárek.
ja jsem teda nejak nenasla stabilni kocarek
, ten Ikea vozicek bych v Ikei normalne vyzkousela…
u nas naslo vyuziti hlavne to hrani, taky se daj slozit na placku a ted ceka na druhyho sviste.
jo a je fakt, ze po byte musis za ditkem furt chodit a korigovat smer, nekdy je to na palici.
My jsme měli od Fisher Price tohle - dostali jsme. Využili jsme ho celkem dlouho. Dokud jenom seděl / klečel, tak si tam kroutil těma knoflíkama, pak si to tlačil a to i poté, co se naučil sám chodit - rád s tím prostě jezdil jenom tak. Je fakt, že tady se kolečka „brzdit“ nedají (nebo nevím jak), tak ty první dny mu to ujíždělo… Ono ale obecně na plovoučce, kterou máme, by mu asi ujíždělo cokoli, i když by se kola netočily…
sterezie píše:suik píše: .u toho vozicku z Ikei jsi nejsem jista stabilitou, zkousela jsem to u dcery a ta jak za to zabrala, tak se ten vozik prevratil, ty choditka typu toho bileho jsou stabilni.Tak třeba moje malá zas měla problémy s některýma chodítkama třeba v hernách, ale s tím vozíčkem vůbec, mě teda stabilní přijde
mě taky. má to nastavitelnou rukojeť víc do zadu (pro rychlejší chodce) a víc vpřed - to je stabilnější, ale rychle chdící dítě může zakopnout o kolečka.
sterezie píše:suik píše: .u toho vozicku z Ikei jsi nejsem jista stabilitou, zkousela jsem to u dcery a ta jak za to zabrala, tak se ten vozik prevratil, ty choditka typu toho bileho jsou stabilni.Tak třeba moje malá zas měla problémy s některýma chodítkama třeba v hernách, ale s tím vozíčkem vůbec, mě teda stabilní přijde
no chce to asi ozkouset… ![]()