Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@blorchi píše:
Jeeee i Vam vsem prejijsem se zabrala do mackani, ze jsem ani nezaregistrvala.
Vsem spoustu zdravi, plno optimismu a hodne penez
Hlavně to zdraví. A štěstí. ![]()
@sestřička3 píše:
Mám ještě plán B: zkuste mačka F2. Jestli ani to nepomůže, tak už asi víc nepomůžu ani já
Nepomaha
Ale dekuji moc za pomoc, jste moc hodna
![]()
to mě mrzí. Doufala jsem, že tento návod pomůže, ale zřejmě ne. Snad se to podaří nějak vyřešit.
@blorchi A nechej do rána baterku vyndanou z noťasu, ať se ten kondík vybije.
Jeste jsem vycetla ze jestli je v Biosu hardisk videt, ale nevim co je bios ani harddisk. nevite jak ho uvidim?
@Timinka kdyz se sere tak se sere, kazdopadne hezky straveny silvestr
![]()
Harddisk je zařízení k ukládání dat, BIOS je „kuchařka“, podle které se počítač řídí. V BIOSu se provádí nějaké nastavení (BIOS Setup), ale doporučuju to nechat ajťákům.
BIOS je program, který se spouští ještě před načtením operačního systému (Windows). Harddisk (HDD), neboli pevný disk, je součást počítače, na kterou se ukládají veškerá data. Jelikož může mít všelijaký název, těžko posoudíme, zda je „vidět“ či ne. Běžte už dneska spát, ráno moudřejší večera (noci) ![]()
Čau, hele mám taky acera, já musím mačkat buď F8nebo F12. Tak to zkus, kdyby ti to najelo do biosu, napiš mi SZ, já bych ti poslala skype na druhým notebooku a navedla tě jak nabotovat v biosu první HDD. Protože mě to na starým taky udělalo, jinak jestli ho máš rok, máš ho v záruce ne? Acery mají servis a to je jediné dobré perfektní. Objednáš si ho přes net či telefonu do 2 dnů hovyzvedne PPLka a většinou se mi vrátil do 5 dnů. Já reklamovala acera za rok 12krát
Takže acera nedoporučuju. Mě ho nakonec vyměnili za novej model, tak ten zatím ťuk, ťuk šlape, ale už jim nevěřím ![]()
No bootable device–insert disk and press key
Můj IT manžel vzkazuje:
pocitac nevidí zádný disk pro bootovani. Bud ten disk někdo vypnul v BIOSu, což se mi moc nezdá, když to fungovalo a majitelka asi ani sama přesně neví, jak se do biosu dostat. Nebo vypadnul kabel od disku, o tom také pochybuju, ale mozné by to bylo. Nejhorší varianta, ale bohužel zřejmě nejpravdepodobnejsi je, ze ten disk přestal fungovat, čemuž by odpovídaly i ty divne zvuky po zapnutí. Při startu notebooku by to mělo vypsat, jestli to nejakem disk našlo. Když zádný nevypise, tak je disk úplne mrtvej. Když to vypíše disk, ale pak jen cvaka a systém nenabehne, tak je proste povrch špatnej a zřejmě se z nej už data nedostanou, ale musel by se na to podivat odborník, jestliže toho nejaka data dostane a jestli je disk opravdu rozbitej. V práci mi jeden disk zacal pískat, vetsinu dat jsem z nej dostal včas než přestal disk úplne odpovídat, takže radil bych, neexperimentovat a předat odborníkovi, aby zkusil data zachránit a koupit novy disk. Ale jak jsem psal, zkontrolovat nejdriv kabel.
@blorchi Tak pokud máš noťas necelý rok, tak bych nechala někoho, kdo tomu alespoň trochu rozumí zkontrolovat, zda jen nevypadl harddisk ze seznamu pro bootování (nám se to párkrát stalo fakt „samo“), pokud ani tam nebude disk vidět, tak ho vyndat, připojit přes redukci k jinému PC zda se rozjede a stáhnout data, pokud se nerozjede tak oplakat data… dalším krokem je pak reklamace.
@j.a.n.i1 píše:
@blorchi Tak pokud máš noťas necelý rok, tak bych nechala někoho, kdo tomu alespoň trochu rozumí zkontrolovat, zda jen nevypadl harddisk ze seznamu pro bootování (nám se to párkrát stalo fakt „samo“), pokud ani tam nebude disk vidět, tak ho vyndat, připojit přes redukci k jinému PC zda se rozjede a stáhnout data, pokud se nerozjede tak oplakat data… dalším krokem je pak reklamace.
No jenomze uz ho ma polity vodou takze reklamace nepujde. ![]()
@kattkka píše:
No jenomze uz ho ma polity vodou takze reklamace nepujde.
Aha, tak to jsem nepozorně četla, tak to pouze bod jedna a dva. I když mě se tedy povedlo vyreklamovat telefon, který ležel několik hodin v dešti v louži ![]()