Notebook se nezapnul

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
becky87
31.12.12 22:31

Prosím o rada s notebookem.

Holky, prosim vy ktere tomu rozummite, nebo mate doma ajtaka, potrebuju rychlou radu.
Dneska z nicehonic, se mi nezapl notas.Teda zapl, ale naskocila tam jen cerna obrazvaka a na tom bíle napsano, neco jako musite zapojit kabel, instalovat neco.Kdyz jsem cokoliv zmacka, tak zacal piskat.Dal me to nepustilo a porad dokola to psalo ze musim neco instalovat. Vyndala jsem teda baterku a zapla znvu a zase to same. Pocitac byl tri mesice zpet zpravovany, jelikoz byl polety vodou, po spraveni fungoval normalne, az ted zase nejde.Jde mi o to, lze z nej nejakym zpusbem dostat fotky co tam mam? Nebo ho budu muset dat spravit? Uz se mi do nej nechce investovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1980
31.12.12 22:37

Odešla ti grafická karta, nová stojí dost, to se vyplatí koupit nový notebook.
K fotkám - dají se zachránit, když z notebooku vyndáš HDD a dokoupíš k němu sestavu na externí HDD, pak se zachránit dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
31.12.12 22:59
@Baslerinda píše:
Odešla ti grafická karta, nová stojí dost, to se vyplatí koupit nový notebook.
K fotkám - dají se zachránit, když z notebooku vyndáš HDD a dokoupíš k němu sestavu na externí HDD, pak se zachránit dají.

Baslerino ty me vzdycky zachranis ;)

hele presne je tam napsano ethernet controller. :?: no me jebne, graficka karta jo?

• Citovat
  • Upravit
becky87
31.12.12 23:00

PRESNEJI TOHLE:
Ahoj všichni. Takže potřebovala bych poradit s netbookem Acer Aspire One. Jednoho dne potom co jsem ho asi 2 měsíce používala, jsem ho zapla najela mi černá obrazovka a na ní toto:
For Atheros PCIE Ethernet Controller v1.0.0.5(01/22/09)
Check cable connection..!
PXE-E63: Error while initializing the NIC
PXE-M0F:Exiting Intel PXE ROM
No bootable device – insert boot disk and press any key…a při každém zapnutí začne v disku „lupat“
Vážně nevím co dělat

• Citovat
  • Upravit
1980
31.12.12 23:04

Acer Aspire… no, oni tohle rádi dělají, jak ho máš dlouho?
Ukáže se ti bílé písmo na černém podkladu, Windows nenaběhnou… to máš v čudu grafickou kartu a dřív nebo později by se ti to stejně stalo, ty Acery jsou na tohle náchylný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.12.12 23:06

Trochu upřesním: Patrně tam máš přerušený nějaký „drátek“ nebo plošný spoj, co vedou ke slotu grafické karty. Tohle vypadá na mechanicko-elektrickou závadu.
Edit: zkus se v e-shopech podívat po odolnějším provedení - v základním provedení jsou noťasy dost choulostivé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
31.12.12 23:07
@Baslerinda píše:
Acer Aspire… no, oni tohle rádi dělají, jak ho máš dlouho?
Ukáže se ti bílé písmo na černém podkladu, Windows nenaběhnou… to máš v čudu grafickou kartu a dřív nebo později by se ti to stejně stalo, ty Acery jsou na tohle náchylný :?

mAM ho necelej rok :zed: me z toho klepne. Takze zachrana by byla drazsi nez novej notas jo? Myslis, ze by mi nekde ty fotky zachranil? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
becky87
31.12.12 23:08
@Jura007 píše:
Trochu upřesním: Patrně tam máš přerušený nějaký „drátek“ nebo plošný spoj, co vedou ke slotu grafické karty. Tohle vypadá na mechanicko-elektrickou závadu.
Edit: zkus se v e-shopech podívat po odolnějším provedení - v základním provedení jsou noťasy dost choulostivé…

Juro, diky za presny popis :palec: momentalne budu mit asi jen na pouzity notas, ale jaku znacku tedy doporucujes? jsem nastvana :cert:

• Citovat
  • Upravit
becky87
31.12.12 23:10

Jeste me napadlo, tento notas jsem brala u t-mobile pri prodlouzeni smlouvy. Smouvu jsem ukoncila k vcerejsimu datu, zrovna v ten den notas buchnul, och jaka nahoda :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18305
31.12.12 23:11

Značku, no nejspolehlivější co tak vím, jsou asi Acer nebo ASUS. Někteří lidi ti asi budou tvrdit opak, no… V brněnském GIGACOMPUTERU nebo Eurotechu začínají použité noťasy už na 2500,– - radši bych si pár stovek připlatil… A jednom z nich - nevím ve kterém - máš na repasované zboží 30 denní záruku na vyzkoušení a případné vrácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.12.12 23:13

@blorchi Hele, nejjednodušší by bylo vzít ho do servisu a říct: chci od vás zatím JENOM diagnostiku. Pak se rozhodnu co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
31.12.12 23:14
@blorchi píše:
mAM ho necelej rok :zed: me z toho klepne. Takze zachrana by byla drazsi nez novej notas jo? Myslis, ze by mi nekde ty fotky zachranil? :nevim:

Tak rok není zas tak dlouho, měl by vydržet alespoň tři, čtyři roky, pak už má nárok na výměnu za nový. Přesně tak, než měnit grafickou kartu je lepší a výhodnější koupit nový. Fotky zahráníš, když z něj vyndáš hardisk a koupíš k němu sadu abys ho mohla použít jako externí, potom si fotky přetáhneš jinam a pokud ti hadr funguje, můžeš ho pouřívat jako velkou flešku, já mám třeba dva externí HDD 500 GB.
Já vím, je to k nas..í. Acer není špatný, pokud trefíš kus, Asus, Fujitsu, HP nic moc… Zkus mknou na MSI, Dell, Lenovo, což je bývalé IBM. Tak držím palce, při příštím výběru.

Příspěvek upraven 31.12.12 v 23:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.12.12 23:15

Nechci nakopávat vaši teorii o zničené grafické kartě, ale takhle náhodou nechcete ten ntb nabootovat ze sítě? To by totiž potom jenom stačilo při zapínání počítače mačkat klávesu. Jakou? Až budete ntb zapínat, hledejte na obrazovce něco jako boot setup a u toho tu klávesu. Může to být F2 nebo Del (=delete) nebo F12 atp. Pak restartujete ntb, budete mačkat to tlačítko, dokud se nedostanete do nastavení BIOSu. Tam najdete pořadí bootování a jako první dáte HDD. Uložíte, restartujete. Nic s grafickou kartou. A nebo nejprv zkuste odpojit kabel od internetu, jestli je připojený.

Příspěvek upraven 31.12.12 v 23:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.12.12 23:17

Tak zpět, omlouvám se - ten vodič nemusí být ani přelomený, může být jenom zkorodovaný. Třeba se tam někde vytvořila na dotyku dvou součástek vrstvička oxidů… když to bylo polité vodou. To klidně může být, i když by se to stát nemělo. Takže asi ta návštěva servisu to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
31.12.12 23:17
@blorchi píše:
Jeste me napadlo, tento notas jsem brala u t-mobile pri prodlouzeni smlouvy. Smouvu jsem ukoncila k vcerejsimu datu, zrovna v ten den notas buchnul, och jaka nahoda :lol: :mrgreen:
:mrgreen:

(já doporučuji lenovo, nedám na ně dopustit ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák