Osoba pečující o dítě do 7 let. Co si ohlídat a zajistit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9793
28.3.18 16:08

@Jajo82 Tady je to třeba přímo na stránce VZP taky uvedeno: https://www.vzp.cz/…e-privydelek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.18 16:24

Tu docházku zkontrolují tak max. na udání, protože není nikdo kdo by na tom měl zájem. Pojišťovna je ráda, že má peníze za tebe od státu a za stát je to asi to poslední, co by někdo kontroloval. Dohody taky nejsou nikde vedené, pouze v té organizaci a pokud máš do 10t, neplatíš z toho ani daň, když podepíšeš prohlášení, tak se to taky vlastně nikde neobjeví a navíc se to tedy smí, jenom u jedné organizace do 300hodin ročně nebo ta DPČ DO 2500 z které taky nejdou žádné odvody.

• Citovat
  • Upravit
157
28.3.18 16:53

Tak to mi potom asi paní podala mylné informace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
28.3.18 17:47
@Jajo82 píše:
Tak to mi potom asi paní podala mylné informace?

Buď špatné informace nebo jste si nerozuměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.3.18 18:00

@Lendeš No opravdu mi to takhle říkala, nebylo na tom co nepochopit, prostě že pokud se nahlásím jako osoba pečující o dítě do 7let, nesmím si NIC přivydělat, prostě žádný výdělek, žádná dohoda o provedení práce, dohoda o pracovní činnosti nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
28.3.18 19:53

@Jajo82 Tak ta ženská nevěděla, o čem mluví. Nebylo by to poprvé ani naposled, co na úřadě/pojišťovně je někdo nekompetentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
28.3.18 20:05

Holky a tušíte, jak je to se soukromou školkou? Na pojišťovně mi řekli, že chtějí potvrzení ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
28.3.18 22:19

@Levandule121 Omezení na 4 hodiny denně se týká i soukromých zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
29.3.18 06:50

Holky díky, taky se mi to nezdá 8) je pravda že tahle tam byla nově, ale jak je tam dlouho nevím. jen mi přijde divné že to je i na tom čestném prohlášení. Doslova tam je že svým podpisem stvrzuji že je tam více bodů, ale ohledně výdělku se píše že:nemám žádné příjmy ze zaměstnání ani ze samostatné výdělečné činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
29.3.18 08:03

@Jajo82 Tak ono je to tak formulované i v zákoně, ale zároveň je v tom zákoně definované co je zaměstnání a že činnost na dohodu, ze které není odváděno pojistné není zaměstnáním, resp. ta osoba není zaměstnancem z hlediska zdravotního pojištění - viz to co jsem kopírovala ze zákona na předchozí stránce diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
29.3.18 08:41

@Lendeš díky,to dává smysl. Navíc mi přijde že osobou samostatně výdělečně činnou je myšleno OSVČ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29632
29.3.18 08:51

@Jajo82 ano, OSVČ je osoba samostatně výdělečně činná. A jak už se tady psalo, lze být hlášen jako osoba pečující o dítě do 7 let věku a přivydělat si na DPP max. 10.000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
29.3.18 08:54

@marin díky,tak nějak jsem si to myslela, než mi paní na pojišťovně řekla úplně něco jiného. A pak má člověk spoléhat na nějaké úředníky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
2.4.18 15:40

Jak to chodí prosím?

Ahoj holky, prosím jak to chodí. V srpnu mi končí rodicak. Brala jsem 7200.Synovi budou až v říjnu 3roky.Ale je opožděný, jak to chodí pokud bych sním chtěla zůstat doma jako osoba pečující o dítě do 7let nebo jako žena v domácnosti? Můžu si třeba ktomu přivydělávat nebo to nejde? děkuji a omlouvám se jestli už je to v diskusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
2.4.18 16:50

@tynuska1990 Při nahlášení na pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 let si můžeš přivydělat na DPP max. 10 tis. Kč měsíčně a na DPČ pod 2500 Kč měsíčně (tak aby nebylo odváděno pojistné). A dítě může být případně ve školce max. 4 hodiny denně. Lepší z mého pohledu je snížit si částku RP a rozpočítat si to do 4 let dítěte. Pak nebudeš mít omezený ani výdělek, ani školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat