Osoba pečující o dítě do 7 let. Co si ohlídat a zajistit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15162
30.8.21 18:00
@Anonymní píše:
Zdravím,
Asi hloupá otázka, ale osoba pečující o dítě do 7 let věku dítěte znamená a)do 6ti let a 11 měsíců nebo b)do 7 let a 11 měsíců? Jde o to, že mi je pokaždé řečeno něco jiného - jednou tak a po druhé tak, jak to tedy je? Děkuji

6 let a 11 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
30.8.21 18:55
@Anonymní píše:
Zdravím,
Asi hloupá otázka, ale osoba pečující o dítě do 7 let věku dítěte znamená a)do 6ti let a 11 měsíců nebo b)do 7 let a 11 měsíců? Jde o to, že mi je pokaždé řečeno něco jiného - jednou tak a po druhé tak, jak to tedy je? Děkuji

Do 7 let, takže jak dítě oslaví sedmé narozeniny, tak je konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
23.5.22 13:16

Zdravím. Prosím o radu. Jsem vedena jako pečují osoba dítěte do 7-mi let věku dítěte. Chodím do práce tak, abych splnila podmínky. ráda bych si platila sociální zabezpečení. Jak to řešit? Děkuji moc předem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.5.22 14:52
@Chiquinquirá píše:
Zdravím. Prosím o radu. Jsem vedena jako pečují osoba dítěte do 7-mi let věku dítěte. Chodím do práce tak, abych splnila podmínky. ráda bych si platila sociální zabezpečení. Jak to řešit? Děkuji moc předem :)

takže chodíš do práce na černo, nebo dpp? ;) Vyplatí se ti vůbec tu socku platit, když to je tak nízký příjem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
29.5.22 15:48

@neila ptala jsem se, zda to lze. Proč vás zajímá, zda pracuji tak nebo tak? Pokud nevíte, prosím nereagujte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.10.22 09:11
@Oriseka můžete mi napsat prosím zprávu, nebo mě přidat do skupinky?? Děkuji ☺️️
@Oriseka píše:
Ahoj, tak pisni a pojd k nam do skupiny. Taky muj syn nebyl ve skolce nikdy dele nez tak, ze sel po obede. Od zari nastupuji do prace, takze bude muset byt ve skolce dyl a uz ted se cukaj, ale maj smulu, proto jsem zaridila asistentku na plny uvazek, aby tam mohl byt dyl. No, okoli se nemazli o tom bych mohla neco vypravet. No kolikrat jsem se stydela. Clovek by radsi chodil kanalama. Treba ti ve skupince poradime a nebo se alespon sveris. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22530
15.10.22 12:44
@Bannana3 píše:
@Oriseka můžete mi napsat prosím zprávu, nebo mě přidat do skupinky?? Děkuji ☺️️

Poslala jsem pozvanku do skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.5.24 08:12

Oživují.. Zdravím dámy,

3 roky mladší dceri byly 26. Dubna.. V aplikaci Jenda mám napsané že RP při takto nastavené výši konci 30
4???.Skončila rd, poslední výplata RP přijde teď v květnu. Hlásit se na ZP musím do 8 dnů od toho 26.dubna?30. Dubna??? Tzn. Dnes zaslat čestné prohlášení? Dopis 9 ukončení ještě nemám.
A ještě jeden dotaz, mám dvě děti. Můžu se nahlásit na ZP jako osoba pečující jen na tu mladší? Nebo musím automaticky na obě? Děkuji za jakoukoliv odpověď
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
5.5.24 18:44

@Nikyska01 jsem na tom podobně, taky by mě zajímaly ty věci, na které ses ptala, taky je nevím… a teda nevím nic o čestném prohlášení :think:,já na svou pojištovnu posílala obyčejný email, kde jsem se nahlásila jako osoba pečující o dítě, když jsem byla po první rodičovské.
Ted mi bude končit druhá a řeším taky, co teď všechno zařídit atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
5.5.24 18:53

@spiritt jsem u zpmv, ti mi napsali a rovnou do mailu poslali právě to čestné prohlášení. Co se týče zda můžu pouze na mladší, netuším.. Odpovědi na netu se liší a z pojišťovny mi na to doteď neodpověděli..takzr to dnes posílám na obě, pravděpodobně už mám den zpoždění :( :D když se to časem dozvím, dám vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5926
30.7.24 08:51

Holky chci se zeptat kdo má zkušenost při nahlášení se na zdravotní pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let. Hlásila jsem se minulý rok a dívala se na mě ženská hnusně proč chci zůstat doma, a že to mám jen do letošního srpna, a musím to zdůvodnit proč chci zůstat doma ať dítě strčím do školky. Dceři bude teď v říjnu 4 roky a je zdravotně znevýhodněna. Papírově to můžu doložit, spíš mě jen zajímá jestli to má právo požadovat, nikde jsem se nemohla dočíst nebo dohledat že je moje povinnost uvádět důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22530
30.7.24 10:07
@mamule42 píše: Více

Ahoj, hlasila jsem se na pojistovnu pred 2 lety na 1 mesic o prazdninach. Zadny problem. Zadny duvod nechteli. Jen jsem nahlasila, ze chci byt v srpnu vedena jako osoba pecujici o 2 deti. Oni si uz vse dohledali(deti maji stejnou pojistovnu) a jen jsem to podepsala. Do par minut hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5926
30.7.24 11:01
@Oriseka píše: Více

Tak to jsem teda zvědavá na co se budou ptát až tam půjdu v srpnu, u předchozích dětí jsem to hlásit nepotřebovala tak nemám zkušenost. Nechce se mi ukazovat nějaké ženské na pojišťovně zdravotní problémy dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
30.7.24 11:12
@mamule42 píše: Více

Nic ji nejsi povinná ukazovat. Prostě oznam, že pokračuješ v peci o dítě do 7 let a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5926
30.7.24 11:20
@karkarka píše: Více

Tak já to tak chci udělat, akorát jsem trochu znejistěla když po mě vyjela že chce vidět příště papíry že dcera má zdravotní problémy když teda dítě nemůžu dát do školky. Přinejhorším se tam pohádám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat