Osoba pečující o dítě do 7 let. Co si ohlídat a zajistit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Janasas můžeš ho tam v ty dny dat jen na odpoledne
tím dodrzis ty 4 hodiny. Predskolak výjimku nemá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek a takový blbý dotaz a nejde třeba dvy dny nedát a pak třeba dát na cleý den.. nevím, jak se třeba řeší výlet atd.. oni docela takto často jezdí, že jedou ráno s učitlekou třeba vlakem a přijedou o půl 3
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedodržuji to vůbec, mam to tak tři roky a zatim bez problemu. Chodi do skolky jak se nam chce, nekdy je tam dlouho, pak par dni vubec.Ted byl i na skolce v přírodě tyden. Sama úřednice ve VZP mi potvrdila, ze to nezkoumaji, ředitelce ve skolce je to úplně jedno, ta prijala dite k celodenni dochazce a dostava na nej penize. Snad jedine kdyz by tě někdo udal. U nas se nesleduje casove, takze kdyz by na to doslo, nikdo nevi jestli je tam od 8 do 12 nebo od 10 do 14hod. My chodíme treba na 9 a většinou ve 14 domu. Asi kde mají chipy tam bych byla opatrnejsi.
- Citovat
- Upravit
Já si právě myslela, jestli to nemají jakože hormadně za celý měsíc.., ne že kontolují každý den vzlášt..
nevadí no. tak uvidím, popřípadě ten jeden den výletu prostě pojede ostatní uvidíme, nějak to pořeším pak,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nedodržuji to vůbec, mam to tak tři roky a zatim bez problemu. Chodi do skolky jak se nam chce, nekdy je tam dlouho, pak par dni vubec.Ted byl i na skolce v přírodě tyden. Sama úřednice ve VZP mi potvrdila, ze to nezkoumaji, ředitelce ve skolce je to úplně jedno, ta prijala dite k celodenni dochazce a dostava na nej penize. Snad jedine kdyz by tě někdo udal. U nas se nesleduje casove, takze kdyz by na to doslo, nikdo nevi jestli je tam od 8 do 12 nebo od 10 do 14hod. My chodíme treba na 9 a většinou ve 14 domu. Asi kde mají chipy tam bych byla opatrnejsi.
Známá to dělá stejně… prostě je na péči, ale dítě dává na celý den normálně do školky. Vedení to vůbec neřeší. Kontroly nejsou. Ona tam dítko nestrká, že by se ho chtěla „zbavit“, chce tam prostě být… Osobně bych do toho nešla, ale jí to nijak nekomentuji, je to každého věc. Ani bych ji nenaprášila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila tak já třeb a nikomu nebudu nahlašovat, jeslti jsem na UP a nebo, kde, každeý den bych toto nepraktikovala, spíš se mi jedná o několik dní v celé docházky školky..
A možná se mi poštěstí práce třeba už na podzim..
Ale jenom jsem chtěla vědět, jelsti je vyjímka, vím, že neni, tak nějak se musím pak rozhodnout..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě dotaz. Pokud by to opravdu nebylo nějak vyhovující ta péče, práce by nepřicházela je možné se z péče evidovat na Up bez nějakých problémů???
Ono přece na tom Up, je člověk blíž i informacím o práci, kurzech atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas výjimka není, ale zkoumat to taky nejspíš nikdo nebude. Školku nezajímá, jestli si osoba pečující, nebo chodíš do práce, nebo se jen vrtáš doma v nose
Pokud ti dítě přijmou do školky, je čistě na tvém rozhodnutí jak s tím dál naložíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi jaké máš plány. Já procházela umělým, dalkove studovala a chtěla jsem byt doma. Na UP prace jsem byla 5m a vybrala si podporu, tim, ze jsem mela dite do 4 let tak me nikam neposilala, protože to máš právo odmítnout, ale pak uz zacali prudit s akčním plánem a tak, tak jsem to změnila na peci. Ale dneska jak je málo lidí, tak by mohli vic otravovat s dorucenkama. Ale zase změnit se to ze dne na den a je škoda přijít o podporu.
- Citovat
- Upravit
Jen bych podotkla, ze není pravda, ze to pojišťovny nezkoumají. Takže zcela na to spoléhat nejde. Ale možná je to fakt jen na udání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas já si myslím, že jo. Ale nevím to jistě. Nicméně, to je asi zbytečné, protože nabídky můžeš sledovat i mimo evidenci. Nahlášení na ÚP bych řešila až v případě, že by se objevil nějaký zajímavý kurz, nebo tak něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek tak já zase neplánuju, že byh to nějak extra,, zneužívala" jenom mi šlo o to, a to jsem nevěděla, jeslti je to jinak u těch přšedškolních dětí a pokud pojedou třeba na výlet do ZOO, že třeba pojede..
Já jsem si práci docela delší dobu hledala, protože mám dvakrát operované koleno, jsem OZZ, takže myslí, že práce nebude hned.. podle zkušeností s hledáním, že nějaký měsíc prostě asi hledat budu, tak přemýšlím, co je tak lepší, vhodnější s těmi dětmi.. Každopádně na srpen hlídání neni, tak zase se tam nějak dohadovat s uřecnici se mi nechce..
Tak jsem přemýšlela, že třeba bych chívli pobyla na péči a pak zkusila ten UP, na podzim, vím, že pak jsou tam různé kurzy v listopadu atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit