Osoba pečující o dítě do 7 let. Co si ohlídat a zajistit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3265
29.5.19 15:13

Tak si tu rodicovskou posun i pres prazdniny, pokud nutne nepotrebujes ty penize ted a nebudes se muset stresovat 4 hodinami. Ale nevim, zda to tak urcite jde. Ze po celou dobu pobirani rodicaku za tebe plati pojisteni stat. Ale to ti tady nebo na urade nekdo rekne. Zmena vyse je mozna co 3 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
29.5.19 17:11

@Tichošlápek taky si myslím, že kontroly jsou jen na udání… Oné známé řekla přímo ředitelka školky, že za 20 let praxe nebyla žádná kontrola z tohoto titulu :nevim: (=nikdo nikoho neudal a náhodná se nekonala nikdy)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
29.5.19 17:15

Edit: mi skocila jina duskuze nez jsem psala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
31.5.19 13:38
@Janasas píše:
@Tichošlápek tak já zase neplánuju, že byh to nějak extra,, zneužívala" jenom mi šlo o to, a to jsem nevěděla, jeslti je to jinak u těch přšedškolních dětí a pokud pojedou třeba na výlet do ZOO, že třeba pojede..
Já jsem si práci docela delší dobu hledala, protože mám dvakrát operované koleno, jsem OZZ, takže myslí, že práce nebude hned.. podle zkušeností s hledáním, že nějaký měsíc prostě asi hledat budu, tak přemýšlím, co je tak lepší, vhodnější s těmi dětmi.. Každopádně na srpen hlídání neni, tak zase se tam nějak dohadovat s uřecnici se mi nechce..
Tak jsem přemýšlela, že třeba bych chívli pobyla na péči a pak zkusila ten UP, na podzim, vím, že pak jsou tam různé kurzy v listopadu atd..

Ono je to stejne jako s nemocenskou a vychazkami. Nekdo je na nemocenske x mesicu a nikdo ho zkontrolovat neprijde a dalsi pak je na nemocenske par dni a za tu dobu ho zkontroluji dvakrat… Takze asi tak. Pokud riskovat nechces, prodluz si pobirani rodicovskeho prispevku a tim za tebe bude odvedeno zdravotni pojisteni statem a nebudes muset resit, jak dlouho je syn ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.19 08:56

Dobrý den, prosím, když jsem na péči o dítě, může dítě chodit na odpolední kroužky ve školce, které jsou třeba jen půl hodiny po obědě? (flétna, logopedie atd.) díky

• Citovat
  • Upravit
11923
8.9.19 08:59
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím, když jsem na péči o dítě, může dítě chodit na odpolední kroužky ve školce, které jsou třeba jen půl hodiny po obědě? (flétna, logopedie atd.) díky

nesmí tam být déle než 4 hodiny. Takže ne, správně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.21 15:31

Ženy, oživuji diskusi. Ted v cervenci mi konci RD, synovi budou 4 roky a ukoncil prvni rok v MŠ, kde ma asistenta, nema jeste stanovenou diagnozu, chodime po doktorech. Hlidani nemame zadne, on je navic kazdou chvili nemocny a aspon 1× tydne mame vysetreni u doktoru, logopedie, terapie… normalni praci si nedokazu predstavit. Chtela bych tedy zazadat o pecovani do 7 let, ale nevim ani kde, uz jsem i slysela, ze to uz neni, ze to nelze a mam jit na pracak. Ja bych do prace i sla, ale je mi blbe nekde chodit, prochazet pohovory a marnit cas personalistu, kdyz vim, ze bych sotva zvladla polovicni uvazek a ty v okoli proste nejsou. Doted jsem vedena jako osvc na vedlejsak, to budu muset prerusit. Puvodni profesi se jiz nemohu venovat. Cela situace je pro nas stresujici, uz jen to zklamani, ze syn je takto postizeny. Je to jedine dite a ja mam pocit, ze se s tim nikdy nevyrovnam. Prosim, pokud mi nekdo muzete poradit aktualni informace, budu moc rada. Dekuji!

• Citovat
  • Upravit
37132
3.7.21 15:42
@Anonymní píše: Ženy, oživuji diskusi. Ted v cervenci mi konci RD, synovi budou 4 roky a ukoncil prvni rok v MŠ, kde ma asistenta, nema jeste stanovenou diagnozu, chodime po doktorech. Hlidani nemame zadne, on je navic kazdou chvili nemocny a aspon 1× tydne mame vysetreni u doktoru, logopedie, terapie… normalni praci si nedokazu predstavit. Chtela bych tedy zazadat o pecovani do 7 let, ale nevim ani kde, uz jsem i slysela, ze to uz neni, ze to nelze a mam jit na pracak. Ja bych do prace i sla, ale je mi blbe nekde chodit, prochazet pohovory a marnit cas personalistu, kdyz vim, ze bych sotva zvladla polovicni uvazek a ty v okoli proste nejsou. Doted jsem vedena jako osvc na vedlejsak, to budu muset prerusit. Puvodni profesi se jiz nemohu venovat. Cela situace je pro nas stresujici, uz jen to zklamani, ze syn je takto postizeny. Je to jedine dite a ja mam pocit, ze se s tim nikdy nevyrovnam. Prosim, pokud mi nekdo muzete poradit aktualni informace, budu moc rada. Dekuji!

Až budeš mít v ruce papír z up o konci rodicaku, tak s tím půjdeš na zdravotní pojišťovnu. Oni tě nahlásí jako osobu pečující, ale má to omezení doby docházky do školky, můžeš pak nechat dítě ve školce max 4 hodiny denně. OSVČ budeš muset zrušit, po rodicaku, když nebudeš mít nic jiného by se to posunulo na hlavní činnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
3.7.21 17:04
@Anonymní píše: Ženy, oživuji diskusi. Ted v cervenci mi konci RD, synovi budou 4 roky a ukoncil prvni rok v MŠ, kde ma asistenta, nema jeste stanovenou diagnozu, chodime po doktorech. Hlidani nemame zadne, on je navic kazdou chvili nemocny a aspon 1× tydne mame vysetreni u doktoru, logopedie, terapie… normalni praci si nedokazu predstavit. Chtela bych tedy zazadat o pecovani do 7 let, ale nevim ani kde, uz jsem i slysela, ze to uz neni, ze to nelze a mam jit na pracak. Ja bych do prace i sla, ale je mi blbe nekde chodit, prochazet pohovory a marnit cas personalistu, kdyz vim, ze bych sotva zvladla polovicni uvazek a ty v okoli proste nejsou. Doted jsem vedena jako osvc na vedlejsak, to budu muset prerusit. Puvodni profesi se jiz nemohu venovat. Cela situace je pro nas stresujici, uz jen to zklamani, ze syn je takto postizeny. Je to jedine dite a ja mam pocit, ze se s tim nikdy nevyrovnam. Prosim, pokud mi nekdo muzete poradit aktualni informace, budu moc rada. Dekuji!

Nahlásit se pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 let můžeš. Dítě může do školky na max 4 hodiny denně a nedostaneš žádné peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22527
3.7.21 18:30

Ahoj, jo muzes jit na pojistovnu a nahlasit se, ale vlastne za tebe plati jen zdravotni pojisteni a to je vse. Nic nedostanes. Hele a co synovi je? Ja mam taky syna ve skolce s asistentkou, ale za postizeneho ho nepovazuji. Vzdy pisi nestandartni nebo jiny :jazyk:. Mame tady uzavrenou skupinku pro maminky malych deti, co maji nejake problemy, tak kdybys si chtela popovidat s nekym v podobne situaci, tak pisni. Jesli je na tom spatne, tak muzes pobirat prispevek na peci. Zalezi, co vse nezvlada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.21 23:06

Nevím jakou máš pojišťovnu, u některých to lze nahlásit i online. Mám OZP, takže když mi přišel dopis o ukončení pobírání RP, tak jsem jim to na pojišťovnu přes aplikaci + čestné prohlášení, že nemám příjem a dítě nechodí do školky na víc jak 4 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.21 23:19

Diky vsem, co napsaly. Ja to jeste zvazim. On je tak nejak ve svem svete, chodi po špičkách, mava rukama, nekomunikuje. Oproti ostatnim detem ze skolky je k pláči a mne je to strasne lito. Nekdy se i za nej stydim, za coz se strasne stydim. Jak ja zavidim maminkam, co maji zdrave deti. Neberu syna jako postizeneho, asi jsem to spatne vyjadrila, jen ze je postizeny svym zdravotnim stavem a to ho znevyhodnuje. Nechci se rouhat, vim, ze jsou na tom deti i mnohem hur. Ja jen nevim, proc se mu to deje, co se stalo a co mu to vubec je, ze je takovy. Autista pry neni, dysfazie to taky neni, na psychologa cekam skoro rok, porad nekde chodime a nikdo mi nic nechce rict… Uz nekdy ani nespim. Prispevek na peci dostal, 1.stupen. Kdyz jsem byla pred materskou osvc, platila jsem si socku, zdravku a nemocenskou. Ted jsem 4 roky mimo a vubec jsem nevedela, co se zmenilo. Investujeme do rybiho tuku, DGM, platime soukromou logopedku. Stat zdimat nechci, stacilo by mi, kdyby mi platil socku a zdravku, ja bych si neco nasla na dohodu za tech 10.000 na dopoledne, kdyz bude maly ve skolce. Kdyz se mi naskytne moznost nejake prace, tak ji vezmu. A to pak zas tu osobu pecujici musim odhlasit? Omlouvam se, jestli se ptam jak blbec. Nebo mam jit na ten pracak. A 2 roky tam strasit a mit placenou i socku? Rada bych nekdy do duchodu… Vzdy jsem pracovala, nejsem flákač, ale tim, ze nepravidelne musim se synem co tyden v ruzne časy nekam jezdit, nevim kam jit do prace, tezko budou nekde tak benevolentni. Ve skolce zatim mohl byt max do 3 hodin, pak zlobil. Ted uz nechtel ani po obede spat a bylo mi naznaceno at si ho beru ve 12 domu. To teda nejsem jedina, komu to rekli…
Chudobou netrpime, syna milujeme a snazime se ho brat takoveho, jaky je. Kdyz jsme sami, je to jednoduche. Kdyz jsou kolem sikovnejsi deti, je to tezke se na to divat. Nekdy se s nami okoli nemazli, i deti jsou nekdy krute. Od dospelych to ale boli nejvic. Diky za vypsání, je mi ted lip.

• Citovat
  • Upravit
9085
6.7.21 21:42

Pokud pečujete o dítě do 10 let, které má přiznanou závislost (tedy pobírá příspěvek na péči) a je jedno jaký stupeň, tato péče se plně započítává do důchodu. Nad 10 let to je jinak, ale to teď neřešíte. Osoba pečující o osobu závislou na péči jiné osoby v II. až IV. stupni závislosti (u dětí do 10 let i v I. stupni) je i zdravotně pojištěná (je státním pojištěncem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22527
6.7.21 22:56
@Anonymní píše:
Diky vsem, co napsaly. Ja to jeste zvazim. On je tak nejak ve svem svete, chodi po špičkách, mava rukama, nekomunikuje. Oproti ostatnim detem ze skolky je k pláči a mne je to strasne lito. Nekdy se i za nej stydim, za coz se strasne stydim. Jak ja zavidim maminkam, co maji zdrave deti. Neberu syna jako postizeneho, asi jsem to spatne vyjadrila, jen ze je postizeny svym zdravotnim stavem a to ho znevyhodnuje. Nechci se rouhat, vim, ze jsou na tom deti i mnohem hur. Ja jen nevim, proc se mu to deje, co se stalo a co mu to vubec je, ze je takovy. Autista pry neni, dysfazie to taky neni, na psychologa cekam skoro rok, porad nekde chodime a nikdo mi nic nechce rict… Uz nekdy ani nespim. Prispevek na peci dostal, 1.stupen. Kdyz jsem byla pred materskou osvc, platila jsem si socku, zdravku a nemocenskou. Ted jsem 4 roky mimo a vubec jsem nevedela, co se zmenilo. Investujeme do rybiho tuku, DGM, platime soukromou logopedku. Stat zdimat nechci, stacilo by mi, kdyby mi platil socku a zdravku, ja bych si neco nasla na dohodu za tech 10.000 na dopoledne, kdyz bude maly ve skolce. Kdyz se mi naskytne moznost nejake prace, tak ji vezmu. A to pak zas tu osobu pecujici musim odhlasit? Omlouvam se, jestli se ptam jak blbec. Nebo mam jit na ten pracak. A 2 roky tam strasit a mit placenou i socku? Rada bych nekdy do duchodu… Vzdy jsem pracovala, nejsem flákač, ale tim, ze nepravidelne musim se synem co tyden v ruzne časy nekam jezdit, nevim kam jit do prace, tezko budou nekde tak benevolentni. Ve skolce zatim mohl byt max do 3 hodin, pak zlobil. Ted uz nechtel ani po obede spat a bylo mi naznaceno at si ho beru ve 12 domu. To teda nejsem jedina, komu to rekli…
Chudobou netrpime, syna milujeme a snazime se ho brat takoveho, jaky je. Kdyz jsme sami, je to jednoduche. Kdyz jsou kolem sikovnejsi deti, je to tezke se na to divat. Nekdy se s nami okoli nemazli, i deti jsou nekdy krute. Od dospelych to ale boli nejvic. Diky za vypsání, je mi ted lip.

Ahoj, tak pisni a pojd k nam do skupiny. Taky muj syn nebyl ve skolce nikdy dele nez tak, ze sel po obede. Od zari nastupuji do prace, takze bude muset byt ve skolce dyl a uz ted se cukaj, ale maj smulu, proto jsem zaridila asistentku na plny uvazek, aby tam mohl byt dyl. No, okoli se nemazli o tom bych mohla neco vypravet. No kolikrat jsem se stydela. Clovek by radsi chodil kanalama. Treba ti ve skupince poradime a nebo se alespon sveris. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.21 17:08

Zdravím,
Asi hloupá otázka, ale osoba pečující o dítě do 7 let věku dítěte znamená a)do 6ti let a 11 měsíců nebo b)do 7 let a 11 měsíců? Jde o to, že mi je pokaždé řečeno něco jiného - jednou tak a po druhé tak, jak to tedy je? Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat