Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Když jsme byli na roční prohlídce, tak doktorka malému předkožku přetáhla, ale pak ty tří dny po tom bylo peklo. Malého to při čůrání štípalo a chudáček můj malý dost si vytrpěl. Jsem ráda, že to máme za sebou, ale příště bych to doktorce nenechala udělat. Teď přetahujem, ale ne úplně, nejde nám to zpět a kvůli tomu už jsme byli jednou na pohotovosti.
V tvém případě bych buď doktorce řekla, že si to nepřeju anebo bych na tu urologii zašla a doufala, že tam bude doktor, se kterým by šlo tento problém řešit, který celou situací zhodnotí a určí co je nutné a budeš mít čas na rozmýšlenou.
Ahoj jelikož jsem dělala na urologii tak tě uklidním, pokud to malému nedělá problém ,tak ho pravděpodobně zatím trápit nebudou snaží se tyto zákroky oddalovat na cca 5 let , někdy stačí se tomu pindíku věnovat a zkoušet ho přetahovat ve vaně… dopuručuji koupit lubrikační gel(ten můžete použít i s manželem
)
jo jinak dřív se to neřešilo a ty clapi taky přežili ![]()
cinkxa píše:
Ahoj jelikož jsem dělala na urologii tak tě uklidním, pokud to malému nedělá problém ,tak ho pravděpodobně zatím trápit nebudou snaží se tyto zákroky oddalovat na cca 5 let , někdy stačí se tomu pindíku věnovat a zkoušet ho přetahovat ve vaně… dopuručuji koupit lubrikační gel(ten můžete použít i s manželem)
jo jinak dřív se to neřešilo a ty clapi taky přežili
Ahojky docela jsi mě uklidnila,ale stejně když tady slyším názory maminek v kraji tak všichni říkají že to malýmu dělali kolem roka tak nevím…
…ale zase tady od holek by to dělat neměli.. ![]()
Problémy žádný nemáme..čurá normálně..kdyby mě někdo něco řekl tak bych mu to dělala už dávno aby to měl tedka dobrý,jenže mi nikdo nic neřekl a tedka si to dávám malinko i za vinu,že kvuli mě bude muset brouček malinkej trpět… ![]()
Jsem jak na trpí v uterý by měla dr.zavolat tak uvidíme jak to dopadne…
Jak mu to mám přetahovat,a jak často??Zase jsem četla že ve vodě ne kvuli bakteriim a že by se tam mohl dostat zánět tak já nevím..
![]()
Taky jsme to neřešili. Doktorka řekla nechat. Teď pro klid duše jsem malému vysvětlila, jak má cvičit s pindíkem
a každý den po sprše si sám přetahuje tak, jak je mu to snesitelné a výsledky to rozhodně má. Jen je třeba opravdu každý den - teď jsme trochu polevili a vrací se to do původního stavu. Jinak si udělej průzkum mezi chlapama - většina ty ciráty nechápe, za jejich dětství se něco takového neřešilo, vyřešila to puberta…
Pokud jste bez problémů, nechala bych to přírodě, v roce je to fakt zbytečné.
Bublinka je taky normální. Je to znak toho, že se předkožka pomalu odlepuje. Je to fyziologický stav. Jediné, co je potřeba sledovat, jsou zápaly nebo potíže s čůráním. ![]()
Ahojky holky,
Tak přetahuje tu předkožku a už mu je vidět myšák pod tím
,tak snad to stihneme nějak aby nemusel na ten zákrok
,má to určitě lepší tak snad to stihneme chtěla bych ho toho ušetřit… ![]()
Ahojky holky tak jsme byli včera na kontrole s tou předkožkou,šla jsem tak zhruzou že si nás opravdu dr.obědná na ten zákrok… ![]()
Ale koukla na to a pochválila nás že jsme to pěkně stáhli,at stahujeme dál a uvidíme v roce a pul
…tak jsme byla ráda že zatím ho nebudou trápit a třeba to v roce a pul bude uplně dobrý
…musíme přetahovat… ![]()
Procitam diskuze na netu ohledne problemu s fimozou. Mam dvouleteho chlapecka a dirku ma o velikosti 2 mm. K doktorce jsem sli kvuli bolesti. Pokazde kdyz se mu sulinek zvetsi ztopori, smeruje strme dolu a malej u toho silene rve. Nikomu nedovoli na nej sahat a ani sam se ho nedotkne. Nase doktorka nas poslala na urologii, ze se asi jedna o kratkou uzdicku coz vyzaduje operativni reseni. Na urologii to ale vyvratili ze jde o fimozu a dali nam masticku s kortikoidy. Kontrola za mesic. Zatim jsou to skoro 3 nedele a zlepseni zadne. Akorat vic vyvadi kdyz mu sulinek ztvrdne a kdyz vi ze se bude mazat a i kdyz jemne tak presto zkouset predkozku uvolnovat. Na netu jsem nasla doporuceni ohledne koupelich ve slezu planem. Nemate s tim nekdo zkusenosti?
diky moc.
Tak holky bylijsme tedka na prohlídce rok a pul a máme 91cm a 14,28
a předkožce jsme se vyhli…strašily nás že pujdeme na zákrok ale stahovali jsme a je to uplně super…dostali jsme pochvalu…
![]()
Nám je 8 měsíců, Dr. mi řekla že při koupání mám stahovat co to půjde a napsala mi mastičku na uvolnění té kůžičky - 2× denně vmasírovat. Tak mě docela překvapilo, že se tady píše, že takové věci se řeší až v hodně starším věku a ne v 8mi měsících.
Zdravím. Včera jsme byli na roční prohlídce a doktorka nás posílá na chirurgii kvůli předkožce. Má tam jen pidi dírku na čůrání jinak srostlé stáhnout to nejde. Mám z toho strach, na zákrok se mi nechce. Myslím, že to ještě může povolit. Načetla jsem si nějakou literaturu a prý většině to úplně jde až třeba v pubertě. Nějaké rady a na zákrok jít či ne? Nemám z toho dobrý pocit a při představě jak ho to po tom bude bolet se mi dělá zle
@veve.m Tak my na rocni prohlidce to same, jen pidi dirka o velikosti spendlikove hlavicky. Vyfasovali jsme kortikoidy, chvilku jsme mazali a pretahovali poctive kazdy den. Povolilo to tak, ze byl videt skoro cely zalud. Nicmene jednou pri pretahovani se udelala mini trhlinka, ackoliv jsme byli hodne opatrni a do druheho dne se mu na te trhlince udelal jakoby puchyrek naplneny tekutinou. Byli jsme na chirurgii, pry je to nejaka cysta..uz mu to dvakrat propichovali a stale se to plni tekutinou. Pretahovat a mazat jsme radsi prestali a do 14 dni se to stahlo opet do puvodniho stavu, takze ma zase pidi dirku. Ted je nam rok a pul. Jsem rozhodnuta to urcite do 3 let neresit, pokud nebude mit nejake problemy nebo pokud nebudeme muset jit nakonec na zakrok s tou cystou..ted me stve, ze jsme mu na to tak brzo vubec sahali
Takze za me nechat zatim byt, pokud nema zanety nebo problemy s curanim..na zakrok muze jit vzdycky.